Acasa InternationalExterne Medicamentul-minune anti-COVID al lui Donald Trump a crescut numărul de decese

Medicamentul-minune anti-COVID al lui Donald Trump a crescut numărul de decese

scris de Misu Andrei
94 afisari

Hidroxiclorochina, medicamentul anti-malarie promovat de Donald Trump ca medicament pentru noul coronavirus, a crescut numărul deceselor printre bolnavii de COVID-19, se arată într-un studiu, citat de The Guardian.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, promovează de săptămâni bune hidroxiclorochina ca metodă de tratament împotriva noului coronavirus şi a afirmat, la un moment dat, chiar că ia el însuşi medicamentul ca metodă de prevenţie.Numărul deceselor printre cei cărora le-a fost administrată hidroxiclorochină a fost mult mai are decât printre cei care nu au primit medicamentul. 1 din 6 pacienţi care au luat hidroxiclorochină, bolnavii fiind de COVID-19 au murit. La pacienţii care nu au luat medicamentul, mortalitatea a fost de 1 din 11.Deşi aceste statistici nu sunt pe deplin comparabile, având în vedere că nu e vorba de un test clinic şi au existat diferenţe în vârstă, gen, stare generală de sănătate şi stadii diferite ale bolii, autorii americani ai studiului spun că şi în aceste condiţii, mortalitatea celor care au luat hidroxiclorochină a fost mai mare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult