Acasa InternationalExterne Medicii din Tokyo cer anularea Jocurilor Olimpice

Medicii din Tokyo cer anularea Jocurilor Olimpice

scris de Misu Andrei
119 afisari

Medicii japonezi cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce țara a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, spitalele sunt pline, iar sistemul medical este copleșit. Japonia ar trebui să găzduiască evenimentul în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Tokyo va fi oraşul-gazdă pentru JO de vară din 2020

Tokyo va fi oraşul-gazdă pentru JO de vară din 2020


O organizație medicală din Japonia s-a alăturat campaniei inițiate de populația niponă, cu scopul anulării Jocurilor Olimpice de la Tokyo, spunând că spitalele sunt deja pline, iar țara se luptă cu creșterea infectărilor cu Covid-19, relatează Reuters.

Scrisoare deschisă a medicilor pentru anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Cele aproximativ 6.000 de cadre medicale care fac parte din Asociația Medicilor din Tokyo spun că unitățile medicale nu mai au locuri, care oricum au fost suplimentate pe fondul creșterii numărului de pacienți care cer ajutor specializat. În acest sens, medicii au decis să ceară public autorităților locale să intervină și să convingă Comitetul Olimpic Internațional să anuleze desfășurarea Jocurilor și anul acesta.

„Cerem cu tărie ca autoritățile să convingă CIO (Comitetul Olimpic Internațional) că organizarea olimpiadei este dificilă și să obțină decizia de anulare a Jocurilor”, a declarat asociația într-o scrisoare deschisă din 14 mai, adresată primului ministru Yoshihide Suga.

Cererea medicilor a fost făcută și pe fondul lipsei de personal medical. Aceștia susțin că sistemul sanitar nu poate face față unui nou val al pandemiei. Guvernul a extins pentru a treia oară starea de urgență în Tokyo și alte câteva prefecturi, până pe 31 mai, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Premierul Japoniei susține că JO pot fi organizate în siguranță

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult