Acasa InternationalExterne Medicii ruși anunță că nu s-a găsit „nicio otravă” în organismul lui Aleksei Navalnîi

Medicii ruși anunță că nu s-a găsit „nicio otravă” în organismul lui Aleksei Navalnîi

scris de Misu Andrei
67 afisari

„Nicio otravă” nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse internat la reanimare într-un oraş din Siberia, a anunţat vineri unul dintre medicii-şefi ai instituţiei, care a precizat că starea pacientului este încă „instabilă” și nu permite transferarea lui în Germania, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Până la această oră nicio otravă nu a fost identificată în sânge şi urină, nu sunt urme ale unei asemenea prezenţe”, a spus Anatoli Kalinincenko, director-adjunct al Spitalului de Urgenţă nr.1 din Omsk, unde a fost internat opozantul rus. „Nu credem că este vorba de o otrăvire”, a continuat acesta, adăugând că nu poate face public diagnosticul lui Navalnîi din motive legale, dar că el a fost adus la cunoştinţa familiei sale.

Potrivit lui Anatoli Kalinincenko, starea lui Navalnîi este „instabilă”, ceea ce nu permite transferul lui într-un spital din străinătate, în pofida faptului că un avion medical a sosit deja la Omsk, închiriat de un ONG pentru a-l duce pe opozantul rus în Germania.

Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenţi ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk. Opozantul, aflat în comă, a fost internat aici la spital, în reanimare şi conectat la un ventilator pulmonar. Susţinătorii săi s-au declarat convinşi că el a fost victima unei „otrăviri intenţionate”, ceva ce a fost „amestecat în ceaiul” pe care Aleksei Navalnîi l-a băut la o cafenea din aeroport, cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion.

1 comentariu

Contra 21-08-2020 - 16:03

Numai ADN-ul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult