Acasa InternationalExterne Medvedev: Ianukovici rǎmȃne președinte legitim ȋn Ucraina

Medvedev: Ianukovici rǎmȃne președinte legitim ȋn Ucraina

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat duminică că Viktor Ianukovici, în conformitate cu Constituția Ucrainei, este șeful legitim al statului, informează agenția de presă ITAR-TASS.

Medvedev: Ianukovici rǎmȃne președinte legitim ȋn Ucraina

„Da, autoritatea președintelui Ianukovici este aproape neglijabilă, dar acest aspect nu anulează faptul că, în conformitate cu Constituția Ucrainei, el este șeful legitim al statului. Dacă el este vinovat față de Ucraina, aplicați procedura de destituire potrivit Constituției ucrainene (articolul 111) și judecați-l ! Orice altă măsură nu este decât arbitrară. Luarea puterii înseamnă că o astfel de ordine va fi extrem de instabilă. Se va încheia cu o nouă lovitură de stat. Va curge din nou sânge”, a scris Dmitri Medvedev într-o postare pe Facebook. „Rusia are nevoie de o Ucraină puternică și stabilă, de un partener predictibil și bogat din punct de vedere economic, și nu de o rudă săracă, mereu cu mâna întinsă. Toate aceste lucruri le-am spus ieri (sâmbătă) noilor conducători ucraineni”, a adǎugat primul ministru rus. „Rusia este gata să dezvolte relații respectuoase, multilaterale și frățești cu Ucraina, reciproc avantajoase și eficiente. Dar Ucraina nu este pentru noi un grup de persoane care, vărsând sânge pe Maidan, a preluat puterea încălcând Constituția și alte legi ale statului lor. Este țara întreagă, oameni de naționalități diferite — ucraineni, ruși, tătari, evrei și alții — care trăiesc în armonie”, mai scrie Medvedev în postarea sa.

Parchetul General al Ucrainei a declanșat proceduri penale împotriva lui Viktor Ianukovici pentru apelul la schimbarea ordinii constituționale, a anunțat duminică procurorul general Oleg Mahnițki, conform Agerpres. Sâmbătă, 1 martie, comitetele Consiliului Federației (Camera superioară a Parlamentului federal rus) pentru Apărare și Afaceri Externe au aprobat solicitarea președintelui Vladimir Putin cu privire la utilizarea forțelor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei pentru stabilizarea situației din această țară. În apelul său către șeful statului, Consiliul Federației menționează că refuzul punerii în aplicare a Acordului cu privire la normalizarea situației în Ucraina din 21 februarie amenință în mod real cu noi vărsări de sânge în regiunile din estul și sudul Ucrainei și cu o catastrofă umanitară în întreaga țară.

3 comentarii

urbos 03-03-2014 - 09:51

S-a trezit cu Boc…

UnUL 03-03-2014 - 10:32

????

teo 03-03-2014 - 13:02

Ucrainienii nu stiu ce ii asteapta in UE ! Dar si asa Ianukovici nu poate ramane presedinte decat pewntru rusi !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult