Acasa InternationalExterne Medvedev îi spune lui Mitt Romney “să îşi folosescă mintea”

Medvedev îi spune lui Mitt Romney “să îşi folosescă mintea”

scris de Stefan Galai
2 afisari

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a sfătuit marţi pe candidatul la obţinerea învestiturii republicane în alegerile prezidenţiale americane Mitt Romney „să îşi folosească mintea”, reacţionând faţă de o declaraţie a politicianului american în care acesta a calificat Rusia drept „inamicul geopolitic numărul unu” al Statelor Unite.

Dmitri Medvedev (kremlin.ru)

Dmitri Medvedev (kremlin.ru)

Luni, într-un interviu pentru CNN, Mitt Romney a spus că Rusia este „inamicul geopolitic numărul unu” al Statelor Unite care „joacă de partea celor mai răi actori” politici de pe scena internaţională, informează Mediafax.

„Aş recomanda tuturor candidaţilor la preşedinţia americană două lucruri, şi anume în primul rând să apeleze la raţiune şi să îşi folosească mintea, un lucru ce nu va dăuna unui candidat, iar în al doilea rând să se uite la ceas: suntem în 2012 şi nu în anii ’70”, a declarat Medvedev pentru agenţiile ruse la Seul, reacţionând faţă de declaraţiile pe care Romney le-a făcut luni la CNN.

„În ceea ce priveşte diversele clişee ideologice, atunci când o parte utilizează formule de genul «inamicul numărul unu», aduce a cinema de Hollywood şi a o anumită epocă”, a subliniat preşedintele rus, referindu-se la Războiul Rece.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult