Acasa InternationalExterne Medvedev: Rusia trebuie sa fie pregatita pentru al Treilea Razboi Mondial

Medvedev: Rusia trebuie sa fie pregatita pentru al Treilea Razboi Mondial

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

.Cu doua zile inainte de sarbatorirea Zilei Victoriei, presedintele rus declara ca Rusia trebuie sa fie pregatita pentru un conflict de amploarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, potrivit unui interviu acordat publicatiei Izvestia.


 

Seful statului rus sustine ca exista posibilitatea unui astfel de conflict, iar Rusia trebuie sa fie pregatita, prin pastrarea posibilitatilor strategice. „Din pacate, un asemenea conflict este posibil, pentru ca exista state foarte diferite, cu diverse interese”, a declarat Medvedev. Presedintele rus a precizat ca in toata lumea se gaseste o cantitate enorma de armament, precum si oameni care cred ca razboiul este solutia pentru rezolvarea problemelor politice; la urma urmei, ar putea fi si soarta, crede el, ceea ce-i face pe rusi sa fie prevazatori. „Trebuie sa fim pregatiti pentru aceasta”, afirma Medvedev. Precizam ca autoritatile din Rusia propuneau pe 29 aprilie 2010 marirea varstei de inrolare in armata, de la 27 de ani la 30 de ani.

Dmitri Medvedev a spus, ca in incercarea de a asigura securitatea, americanii sunt partenerii Rusiei. „Trebuie sa perfectionam sistemul de aparare si sa ne intelegem cu principalii parteneri, ceea ce am si facut semnand cu americanii un nou tratat START”, a adaugat presedintele Federatiei Ruse. De asemenea, Medvedev a afirmat ca nu crede in prescrierea crimelor nazistilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial. „Poate ca sunt eu prea sever, dar aceste crime nu au termen de prescriere, iar cei care le-au comis trebuie sa poarte responsabilitatea, indiferent de varsta”, a precizat seful statului rus.

In interviul acordat, presedintele Medvedev a declarat ca arhivele militare sovietice din cel de-al Doilea Razboi Mondial ar trebui deschise. „Cred ca trebuie sa cream un sistem de arhive militare care sa permita cetatenilor rusi si straini sa aiba acces la documente declasificate”, considera Dmitri Medvedev.

0 comentariu

Rodu Aurelian 04-04-2010 - 13:00

de cioc.

Fane 11-04-2010 - 10:21

destul de nasol

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult