Acasa InternationalExterne UPDATE Medvedev a participat la ceremonia de inaugurare a lucrarilor la Nord Stream

UPDATE Medvedev a participat la ceremonia de inaugurare a lucrarilor la Nord Stream

scris de Ziua Veche
0 afisari

.UPDATE 16.20

Desi BBC a anuntat ca printre cei prezenti la ceremonie s-a numarat si cancelarul german Angela Merkel, potrivit Vesti.ru si RIA Novosti, aceasta nu a participat la eveniment. 

In cadrul unui mesaj video transmis in direct, Merkel a declarat ca „ar fi incantata daca Nord Stream ar incuraja si alte companii din acest domeniu sa investeasca in noi proiecte de infrastructura”.  

Presedintele rus a participat vineri, la Vaborg, in apropiere de Sankt Petersburg, la ceremonia inaugurarii lucrarilor de constructie a gazoductului Nord Stream. La festivitate au participat de asemenea premierul olandez Jan Peter Balkenende, secretarul francez pentru comert extern Anne-Marie Idrac, comisarul european pentru energie Gunther Oettinger, fostul cancelar german Gerhard Schroeder si directorul Nord Stream AG, Matthias Warnig, potrivit BBC. Medvedev a declarat ca “pentru prima data, aceasta conducta – care poate fi considerata una din cele mai mari realizari ale sale – va furniza gaz rusesc spre Europa de Vest, fara a mai traversa alte teritorii”. Faza practica a proiectului a inceput inca de pe data de 6 aprilie, vineri avand loc doar ceremonia sudarii simbolice a punctului de jonctiune a retelelor de transport din Rusia si Europa. Conducta se va intinde pe o lungime de 1223 de kilometri, din portul Vaborg pana in portul german Greifswald, cu o capacitate de pana la 55 de miliarde de metri cubi de gaze pe an. Darea in exploatare a primei linii este prevazuta pentru 2011, iar a celei de-a doua lunii pentru 2012.

0 comentariu

max 30-03-2010 - 14:09

si peste 5 ani, cand vin avioanele si incep sa pice precum MiG-urile, Oprea va zice ca e vina parlamentului, etc. si de fapt el era contra, dar n-a avut de ales, daca asa a votat poporul, prin reprezentantii sai alesi…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult