Acasa InternationalExterne Medvedev şi Obama, mulţumiţi: Vezi de ce

Medvedev şi Obama, mulţumiţi: Vezi de ce

scris de M.A.
3 afisari

Dmitri Medvedev şi Barack Obama s-au declarat mulţumiţi de „progresul” înregistrat în ultimii ani în relaţiile dintre Moscova şi Washington.

Obama si Medvedev

Obama si Medvedev (foto: kremlin.ru)

În marja summitului pentru securitate nucleară de la Seul, cei doi şi-au exprimat speranţa că acestea se vor consolida, relatează presa internaţională.

„În ciuda faptului că resetarea, despre care s-a vorbit mult în ultimii trei ani, este evaluată diferit, consider că ceea ce am făcut noi în ultimii trei ani este foarte util”, i-a spus Dmitri Medvedev lui Barack Obama. Aceasta este ultima întâlnire a lui Medvedev cu Obama, în calitate de şef de stat, mandatul liderului de la Kremlin expirînd în luna mai, transmite Moldpres.

„Aceştia au fost poate cei mai buni ani din istoria relaţiilor ruso-americane din ultimul deceniu. Am reuşit să realizăm foarte multe lucruri, începând de la Tratatul pentru reducerea armelor strategice START şi terminând cu cooperarea în cele mai sensibile probleme”, a adăugat Dmitri Medvedev.

Barack Obama a subliniat, la rândul său, că SUA şi Rusia au mult de lucru într-o serie de chestiuni. Obama a confirmat că relaţia cu Rusia este „extraordinar de importantă”. „Nu-mi pot dori un partener mai bun decât Medvedev. Nu mă îndoiesc de faptul că din noul post (Medvedev ar urma să devină premier – n.r.) el va continua să exercite o influenţă pozitivă asupra problemelor internaţionale, a relaţiilor cu SUA„, a spus Barack Obama.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult