Acasa InternationalExterne Medvedev sustine ca o democratie parlamentara ar fi o catastrofa pentru Rusia

Medvedev sustine ca o democratie parlamentara ar fi o catastrofa pentru Rusia

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a afirmat vineri ca un regim parlamentar ar fi “o catastrofa” pentru Rusia, o tara care nu apreciaza prea mult pluralismul de tip occidental.

Potrivit Mediafax, vorbind in cadrul unui forum de experti internationali din Iaroslav, – 280 de kilometri nord-est de Moscova – Medvedev a declarat ca nu vrea un regim parlamentar puternic ca cel instituit recent in Kirgizstan, o fosta republica sovietica in care doi presedinti autoritari au fost inlaturati in cinci ani.

Ni se vorbeste despre democratia parlamentara, iar prietenii nostri kirgizi au ales aceasta cale. Dar pentru Rusia, asa cum ma tem ca si pentru Kirgizstan, democratia parlamentara ar fi o catastrofa”, a declarat Medvedev, citat de agentiile ruse.

Sistemul politic rusesc este dominat de presedinte si influentul premier Vladimir Putin. Camera inferioara a Parlamentului (Duma), in care partidul Rusia Unita al sefului Guvernului este ultramajoritar, se multumeste in general sa voteze legile propuse de Executiv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult