Acasa InternationalExterne Medvedev va participa la summitul NATO de la Lisabona

Medvedev va participa la summitul NATO de la Lisabona

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Preşedintele rus Dmitri Medvedev a acceptat invitaţia de a participa la summitul NATO de luna viitoare, după întâlnirea avută marţi, în Franţa, cu preşedintele Nicolas Sarkozy şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Potrivit AFP, la finalul discuţiilor care au vizat promovarea unei cooperări mai strânse între Moscova şi Vest, în privinţa securităţii, preşedintele rus a declarat că întâlnirea a fost extrem de utilă. La rândul său, cancelarul german a afirmat, “sunt foarte bucuroasă că preşedintele Rusiei va participa la summitul NATO”. Deşi anterior oficialii NATO îl invitaseră pe Medvedev să participe la reuniunea de la Lisabona, vineri, Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al organizaţiei, a declarat că nu a primit un răspuns din partea Kremlinului.

Printre cei care şi-au anunţat prezenţa la summitul NATO de la Lisabona se află şi preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

0 comentariu

ioan 25-04-2010 - 13:57

Multumesc penru limpezirea apelor si va inteleg revolta.
Ceea ce dv. spuneti are multe adevaruri, dar dupa parerea mea, sunteti sub imperiul unei trairi emotionale. Datorita acesteia, aveti tendinta sa generalizati lucrurile si sa puneti o eticheta generala intregii armate. Nu neg faptul ca in armata ca in oricare alt grup social exista „uscaturi” pe care militarii adevarati nu le suporta si care sunt responsabile pentru declinul unei institutii onorabile. Au fost si in trecut si sunt si astazi. De unde provin uscaturile, din imixtiunea politicului in treburile armatei. Ca sa nu o lungesc cum explicati ca la un moment dat un personaj situat la nivelul unui subofiter mediocru ajunge general?
Numai datorita relatiilor in lumea politica.
De ce ar trebuii sa plateasca miile de ofiteri, subofiteri, maistrii, soldati voluntari, pentru ca politicul decident, a favorizat cateva zeci de lichele in sanul armatei pentru a o putea manipula mai usor?!
Ceea ce s-a intamplat cu tatalui dv. a fost nedrept, nu credeti ca ostirea romana astazi are oameni adevarati ca si tatal dumneavoastra? Este corect ca ei sa plateasca oalele sparte ale politicienilor care nu au produs performanta in ultimii 20 de ani? Cum alegem neghina cand politicul protejeza uscaturile ca fiind performante? Este un raspuns greu!

Adrian D 25-04-2010 - 14:52

Ma bucura ratiunea pe care o aratati. De aceea va amintesc ca pestele se impute de la cap si se curata de la coada… Fiecare breasla e responsabila pentru binele social comun, scop la care nu putem ajunge decat respectandu-ne, fiecare la locul nostru, tinuta profesionala. Fara compromisuri.

Joe Biden 25-04-2010 - 15:25

…COMENTATORI IN DOUA TABERE!
SA VA TRAIASCA ARDELEANUL!

ioan 25-04-2010 - 15:28

Dv. sustineti ca pensiile a caror medie este 1500 RON sunt mari, „nesimtite” as dorii sa va intreb care va sunt obictivele, in cazul in care aveti asa ceva?
Interesul dv. este ca militarii sa aiba pensii sub 1000 RON („normale” cum spune dl Boc) sau sa aveti pensie apropiata sau mai mare decat ale mlitarilor? Vreti sa fim cu totii saraci, sau sa avem pensii cat de cat decente?
In legaura cu juramantul stimate domn pentru militari este o realitate cotidiana iar pentru dv. una ipotetica!Iar cei care nu cred in juraminte, nu se prea poate conta pe ei stimate domn, asa ca mmodul dv. de gandire spune ceva.
In privinta ierahiei toate armatele lumii se compun din ofiteri, subofiteri si soldati. Fiecare categorie are importanta si rolul ei bine definit. Ceea ce sustineti dv. ca unii au dat doar ordine, ar trebuii sa mai reflectati si sa va ganditi si la responsabilitatile acelor oameni precum si la urmatorul aspect:
O constructie are fundatie, structura de rezistenta si acoperis. Ce se intampla cand unul din aceste elemete este subred? Consructia se degradeaza! Deci fiecare element este important si le conditioneaza pe celelate.
Nu mai judcati lucrurile la modul general iar daca ii invidiati pe militari inrolati-va!

Liviu 25-04-2010 - 20:14

Eu nu am scris nicaieri de niciun cuantum al vreounei pensii si daca cei pe care i-am intrebat ar fi scris barbateste si onest ce pensii au atunci toata aceasta problema ar fi lamurita. Dar stiu de exemplu ca maistrul militar pe care l-am mai dat exemplu are o pensie de 2,5 ori mai mare decat a tatalui meu (civil care a lucrat in aceeasi unitate !!!), in conditiile in care maistrul militar a iesit la pensie mai devreme decat tatal meu, au avut salarii comparabile pe vremea cand munceau si asa in general tatal meu are in mod evident mai multe indemanari si realizari … Sigur ca acest din urma argument este subiectiv insa treaba este confirmata de perioada cand sunt pensionari amandoi, deci cand maistrul militar nu mai este impiedicat de nicio lege sau juramant sa fie preocupat si el mai mult in sensul muncii nu al statului sa mananci pensia statului (asa cum a mancat si salariul pe vremea cand era activ – as adauga rautacios !!!). Dar sigur ca este o optiune personala insa mai mult ca sigur motivata de cunatumul mult peste medie care-i confera o oarecare siguranta si o nemotivatie spre o viata mai activa … Este mult prea departe de mine gandul de a milita pentru a vi se scadea pensiile de dragul mortii caprei vecinului insa sa zicem ca am inteles ca sistemul de pensii va colapsa daca va mai merge asa ! Iar, vorba lui Rasputin, pana una-alta pe Boc il platesc eu din banii mei !!!

Cat despre juraminte ma cam faceti „sa ma rad” … Depinde si la ce parte a lor va referiti ! Daca va ganditi la partea cu jertfa suprema nu stiu cati dintre pensionarii prezenti au crezut vreun pic in asa ceva, mai ales cu privire la aspectul „cotidian” … Daca ar fi fost sa fie razboi, pentru rezervisti devenea totul la fel de cotidian si nu a fost nimic ipotetic, asa cum nu este nici acum !!! Iar comparatia cu juramantul medicilor (in care nu stiu daca crede vreun medic !!!) a fost facuta tocmai ca sa intareasca acest lucru … Mai bine cinstit decat ipocrit domnule Ioan !!!

ioan 26-04-2010 - 05:35

Domnule Liviu pare paradoxal ca in opinia dv. aceasta tara nimeni nu mai crede in juraminte. Nici macar dv.
Trebuie insa sa va spun ca totusi cunosc multi oameni din armata si din afara ei a caror caractere nu sunt alterate, sunt oameni adevarati si respecta valorile morale. Pentru cei care nu le rspecta sunt instrumente juridice de constrangere.
Starea in sine se datoraza lipsei educatie in spiritul unor valori morale si etice.
Daca aveti o anumita frustrare leagata de tatal dv. v-a inteleg dar domnia sa a ales pe ce cale sa mearga. Daca ii invidiati pe militari pentru „dolce vita” de ce nu va inrolati?
Ca si informatie care asa cum spuneati poate fi considerata subiectiva, in acest an am fost la inmormanarea a 4 dintre amarazii mei. Doar unul implinea 61 de ani in toamna, elalt su 60 de ani. Deci s-a mai consolidat bugetul de pensii, cinic vorbind! In eea ce priveste sustenabilitaea bugetului, sunteti victima manipularii. Cei care au guvrnat acasta tara timp de 20 de ani aveau datoria sa creeze progres economica. Cum va explicati ca la noi invesitiile costa triplu, fata de alte tari si bat pasul pe loc in schimb miliarde de euro se scurg undeva anume? In acest timp dv. cantati i struna acelor oameni care au dus tara la faliment. Radacin raului nu sunt militarii si sunt de acord ca si in armata si-au mai facut loc cativa oameni mai putin performanti. nu acestia dau imaginea armatei!

Liviu 26-04-2010 - 07:10

… atunci cand apelati la constrangeri juridice in vederea respectarii unui juramant atunci este mai mult decat clar ca acel juramant a fost facut degeaba si, mai mult decat atat, ca nu isi mai are rostul ! Dar stati „linistit” ca o lume intreaga nu mai crede in juramintele de niciun fel. Banul a ajuns zeul la care jura cei mai multi !!! Credeti ca eu nu sunt revoltat pe starea aceasta de lucruri, pe furtul sistematic care se face pentru a se construi cacapitalismu’ ? Ca sa acumuleze unii capitalu’ din munca noastra ?! Numai pe acest forum cate am scris despre acest subiect … Insa din randurile d-tra nu prea am vazut pe nimeni sa comenteze sau sa ia atitudine pana in acest moment cand va umbla Boc la pensii !

Iar in ceea ce priveste luarea de atitudine (si nu numai pe acest forum ci si in realitate !) cu privire la starea educatiei din ziua de astazi, daca urmareati mai demult acest forum ati fi putut citi cateva lucruri interesante, care vin chiar in sustinerea ideilor d-tra. Numai ca de data asta lucrurile sunt cele care sunt, obiectivitatea primand totusi subiectivitatii. Adevarul este unul simplu si clar: 2 oameni comparabili din toate punctele de vedere cu privire la munca depusa iau pensii cu mult diferite in conditiile in care tara asta nu le mai poate oferi. Daca ar fi sa-i reprosez ceva d-lui Boc si administratiilor anterioare este ca nu au indreptat aceasta stare de lucruri mai demult ! Iar argumentele d-tra cu juramintele, patriotismul si mai stiu eu ce nu au absolut nicio relevanta ca pensia reprezinta niste bani pe care i-ai depus in timpul vietii active ca sa ai cand nu vei mai (putea) lucra …

Nu invidiaza nimeni pe militari domnule si inrolarea nu se face asa la „recomandarea” d-tra (mai sunt unii pe aici care „recomanda” plecarea in diverse tari atunci cadn aduci niste argumnete solide !) pe forum … In fine, daca vreti sa discutam obiectiv, pe date concrete, o putem face dar va rog sa nu mai scrieti ca noi nu stim nimic !

ioan 26-04-2010 - 17:47

Apartinem unui set de valori diferite, este dreptul dv sa aveti o asmena optine, pe care eu insa nu o impartasesc. Eu totusi cred in lege, morala, corectitudine si juraminte. Sunt sigur ca dv. si multi altii ma considera „plecat” dar eu cred ca asa este bine. Mai stiu multi alti oameni cre nu si-au vandu demnitatea zeului BAN. Ca sa intelegeti ce inseamna juramantul militar din punct de vedere strict juridic ati putea consulta Codul Penal la capitolul infractiuni savarsite de catre militari. Penru dv. nu sunt valabile. Sa nu o luati din nou ca o recomandare! De acea totusi suntem diferiti. Raportarea la un singur caz pe care il cunoasteti nu are relevanta. Nu imi aduc aminte sa ne fi intalnit in Angola sau Iraq asa ca nu avem amintiri comune. Pentru omenii care au facut ceva penru imaginea acestei tari, nu sunt bani , sunt bani insa pentru a tripla pretul Km. de autostrada.
Daca regretele dv. sunt doar ca nu s-au luat militarilor pensiile asta este, ori ganditi ca un politician ori sunteti, platit sa faceti propagana impotriva propriei dv. armate.
In consecinta propuneti sa o desfinteze ca tot fac cu ochiul politicenilor cele 1,3 miliarde cat este alocat armatei. Cati Km de autostrada vor face cu ei?
Despre patrie si patriotism daca nu va sensibilizeaza nu discutam. Eu in schimb stiu, ce bucurie produce in sufletele militarilor drapelul national acolo departe in desert.
Mai uitati-va si la americanul simplu o sa vedeti ca are un drapel in ungher, chiar daca tara sa este putere mondiala. Nu putem sa cerem altora sa fie mai buni, daca noi insine nu ne straduim sa devenim mai buni! Va promit ca nu voi mai reveni pe acest subiect.
Celor care tot canta ca sunt platitori de impozite le pot spune ca si militarii au acelasi regim fiscal, doar ca lor le este inerzis s-si dezvolte o afacere. Din nou nu mai suntem la fel!

Liviu 26-04-2010 - 22:20

Dati-mi va rog voie ca patriotismul si credinta sa le pastrez numai pentru mine, ca ceva privat de care sa nu fac caz ci numai, in anumite situatii, sa-mi spun parerea cu privire la niste lucruri concrete in legatura cu aceste sentimente. Acum concret este urmatoarea situatie CARE NU ESTE NICI PE DEPARTE UN CAZ IZOLAT CI REPREZINTA REGULA: 2 romani mai mult sau mai putini patrioti care au muncit in tara asta cam la fel (sau sa zicem comparabil), care au aceeasi pregatire profesionala (sau echivalent …) dar care au iesit la pensie la momente de timp diferite, civilul care a muncit mai mult contribuind si la fondul de pensii din care sunt platiti amandoi (!), iau acum pensii diferite intr-un raport de 1 la 2-3 in medie, in defavoarea civilului !!! Daca d-tra considerati ca acest lucru este normal atunci eu unul ma retrag de la orice discutie pe aceasta tema.

Argumentele d-tra cu privire la banii dati pe km de autostrada si cate si mai cate mai sunt si se fac care s-au tot discutat pe acest forum (bani multi s-au furat la „privatizari” …) sigur ca sunt corecte NUMAI CA MOMENTUL IN CARE LE DATI NU PREA ESTE CORECT !!! Spuneti ca ati fost in Irak si in Afganistan … De ce ?! Ce treaba avem noi acolo ?!!! Sigur, politicienii pe care-i blamati acum, au facut nu stiu ce intelegeri cu marele „licurici” oferindu-va totodata si d-tra posibilitatea sa iesiti din saracie … Asta in cazul in care v-ati reintors intr-o singura bucata, ca sa ma exprim asa mai neacademic si americaneste !!! Sa fi luat atunci atitudine, sa fi spus atunci ca pretul kilometrului de autostrada (care i se plateste culmea unei firme americane !!!) nu este corect … Comandantii d-tra sa fi luat atitudine si sa fi spus ca noi nu avem nicio treaba cu Afganistanu’, cu Iugoslavia sau cu Papua Noua Guinee ! Ca pana la urma s-a si demonstrat clar ca razboiul din Irak a fost o facatura … Luati atitudine si implicati-va in viata tarii acesteia pe care o aparati domnilor militari !!!

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS