Acasa InternationalExterne Medvedev vrea ca Rusia şi NATO să treacă peste neîncrederea istorică

Medvedev vrea ca Rusia şi NATO să treacă peste neîncrederea istorică

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat meircuri că ţara sa şi NATO au o istorie marcată printr-o neîncredere profundă peste care trebuie să treacă, în timp ce el urmează să se ducă într-o lună la un summit NATO-Rusia la Lisabona. „Relaţiile între Rusia şi NATO au fost întotdeauna dificile, probabil sunt o moştenire, mai multe emoţii, sentimente, percepţii ale oamenilor”, a declarat Medvedev în faţa unor specialişti în politică externă pe care i-a primit la reşedinţa sa de la Gorki, în apropiere de Moscova.


„La noi, există un sentiment că NATO este un fel de factor agresiv în relaţia sa cu Rusia. Probabil că sunt raţionamente eronate în multe sensuri”, a spus el, potrivit Agerpres. Asupra relaţiilor ţării sale cu Occidentul, Medvedev a exprimat regretul că Rusia este adesea văzută ca „o ţară unde nu se poate avea niciodată o democraţie, ce va rămâne mereu supusă unor principii autoritare şi care nu vrea să se dezvolte în acelaşi ritm ca restul lumii”. Şeful de la Kremlin i-a primit la Gorki pe membrii conferinţei de la Munchen asupra politicilor de securitate, dintre care Zbigniew Brzezinski, fost consilier al preşedintelui american Jimmy Carter, fostul ministru polonez al afacerilor externe Adam Rotfeld şi un fost şef adjunct al diplomaţiei germane, Wolfgang Ischinger.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult