Acasa InternationalExterne Meleşcanu este deranjat de indeciziile în relaţia cu Rusia

Meleşcanu este deranjat de indeciziile în relaţia cu Rusia

scris de Z.V.
2 afisari

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, că Moscova are memoria instituţională a declaraţiilor care îi sunt adresate de către România sau alte ţări, el adăugând că, din păcate, partea română consideră, în acelaşi timp, că „poate spune astăzi una şi mâine alta” transmite Mediafax.

melescanu„Ceea ce nu se înţelege este că principala noastră problemă din punctul meu de vedere în relaţiile cu Federaţia Rusă este că Federaţia Rusă are o memorie instituţională a declaraţiilor, documentelor, a poziţiilor care se exprimă din România şi din alte ţări despre ea. Noi credem că putem spune astăzi una şi mâine alta. Acest lucru este, după părerea mea, unul din principalele prejudicii pe care le avem în relaţia cu Federaţia Rusă”, a declarat Meleşcanu, la prezentarea studiului „Percepţia Rusiei în România, Republica Moldova şi Ucraina”, finanţat de Fundaţia Soros şi realizat de Iulian Chifu, Oazu Nantoi şi Oleksandr Sushko.

Studiul arată, potrivit autorilor, că în România nu există, în prezent, o imagine negativă a Federaţiei Ruse ci, dimpotrivă, la nivelul opiniei publice percepţia Rusiei şi mai ales asupra cetăţenilor ruşi este pozitivă.

Meleşcanu a apreciat că, pe baza acestei lucrări, decidenţii politici vor avea la dispoziţie şi idei de relansare a relaţiilor dintre România şi Rusia.

„Cred în această posibilitate având în vedere că una dintre principalele concluzii este că percepţia la nivelul populaţiei despre Rusia este majoritar pozitivă. Un politician adevărat trebuie să urmeze dorinţele populaţiei”, a spus Meleşcanu.

Fostul ministru de Externe a apreciat că România are nevoie „de o viziune integrată, şi cu gesturi simbolice şi cu lucruri foarte pragmatice, care să se înscrie însă într-un curs şi să fie prezentate într-o notă comună de către toţi decidenţii politici, indiferent de poziţia lor, dar mai ales să aibă acea consecvenţă de a nu spune azi ceva şi mâine altceva”.

2 comentarii

Florin 23-02-2011 - 13:26

De acord cu Domnul Melescanu.Rusia nu mai inseamna demult Uniunea Sovietica.Noi mereu confundam si amestecam lucrurile. Rusia este inainte de toate o mare putere care gandeste ca atare si nu-i putem reprosa asta.Daca am avea relatii normale cu Rusia nu am avea decat de castigat. Capitalismul este la fel peste tot : este la fel de bun (sau de rau) si cel din USA si cel din Franta si cel din Rusia.Nu ajutam noi Moldova daca ne purtam ca niste mojici cu Rusia asa cum face actuala putere de la noi. Toate aceste pareri – de amator- sunt valabile si in relatia cu China si India. Si cu orice stat din lume.Eu cred insa ca SCOALA DIPLOMATICA de la noi este catastrofala,de neacceptat. Nu stiu de unde a aparut domnul Baconski dar nu ma impresioneaza cu nimic….daca am avea Diplomati foarte buni s-ar simti imediat o schimbare in bine in mersul general al tarii noastre…

digital 23-02-2011 - 14:06

adevarul este ca imbecili care ne conduc au impresia ca in diplomatie e ca in partidul lor.nu fac nici o diferenta intre activismul de partid si reprezentarea coerenta si pragmatica a interesului national in raporturile de orice natura pe plan international.
e grele cand ti-ai construit un partid de *tractoristi*, *strungari* si alte oratanii comice(sa ma scuze nominalizatii care reprezinta la propriu breslele cu pricina si pe care ai respect)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult