Acasa InternationalExterne Merkel ar vrea să muncim până murim, eventual fără concediu

Merkel ar vrea să muncim până murim, eventual fără concediu

scris de M.A.
2 afisari

Cancelarul german, Angela Merkel, doreşte uniformizarea vârstei de pensionare şi a duratei concediului de odihnă în ţările Uniunii Europene, deoarece există mari diferenţe între ele, transmite EFE, preluată de Moldpres.

Angela Merkel (foto energy-dimension.com)

Angela Merkel (foto energy-dimension.com)

În cadrul unei reuniuni a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), la Meschede, oraş din landul Renania de Nord-Westfalia, Angela Merkel a criticat marţi seară pensionările anticipate şi perioadele de concediu din unele ţări ale UE. Nu este vorba doar de a nu se îndatora mai mult, ci şi de faptul ca în ţări precum Grecia, Spania, Portugalia, să nu se poată produce pensionări înaintea celor din Germania şi ca „toţi să facă eforturi cam la fel”, a explicat cancelarul german. Germania prelungeşte vârsta de pensionare în mod progresiv de la 65 la 67 de ani, iar legislaţia stabileşte în această ţară un concediu anual minim de 20 de zile lucrătoare.

„Nu putem avea o monedă (comună) şi unii să aibă multe zile de concediu iar alţii foarte puţine. Pe termen lung, nu funcţionează”, a spus Angela Merkel, care uită că salariile în UE nu sunt egale.

1 comentariu

digital 18-05-2011 - 14:37

vorbeste si injekctata asta, sa n-adoarma!altfel mi-e simpatica,phurchelusha maamiii!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult