Acasa InternationalExterne Merkel despre revocarea sancțiunilor ȋmpotriva Moscovei

Merkel despre revocarea sancțiunilor ȋmpotriva Moscovei

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat luni, 29 septembrie, cǎ Uniunea Europeanǎ (UE) este foarte departe de revocarea sancțiunilor împotriva Moscovei.

Merkel despre revocarea sancțiunilor ȋmpotriva Moscovei (foto:theguardian.com)

Merkel despre revocarea sancțiunilor ȋmpotriva Moscovei (foto:theguardian.com)

Angela Merkel susține cǎ presiunile împotriva Rusiei trebuie să continue pentru a asigura o îmbunătățire a situației din Ucraina. Astfel „din păcate, suntem foarte departe” de o eventualǎ decizie de revocarea sancțiunilor ȋmpotriva Moscovei, a adǎugat cancelarul german ȋntr-o conferințǎ de presǎ ce a avut loc Berlin.

Cu aceastǎ ocazie, Merkel a insistat totuși cǎ Rusia, UE şi Germania nu au interesul de a întrerupe cooperarea. „Va fi normal să reexaminăm politica noastră energetică pe termen mediu şi lung dacă valorile fundamentale vor fi în continuare încălcate”, a răspuns Merkel la o întrebare privind cooperarea cu Rusia în domeniul energiei, potrivit mediafax.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au deteriorat în mod grav pe fondul crizei din Ucraina. La sfârșitul lunii iulie, SUA și UE au impus sancțiuni împotriva mai multor sectoare ale economiei ruse. La începutul lunii august, Moscova a impus un embargo asupra produselor alimentare provenind din SUA, UE Australia, Canada și Norvegia, ca răspuns la sancțiunile occidentale.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult