Acasa InternationalExterne Ce a discutat Merkel cu Boc şi Băsescu

Ce a discutat Merkel cu Boc şi Băsescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

.UPDATE ora 15,54– @ Cancelarul german a subliniat, la discuţia cu premierul, că România poate să joace un rol important în soluţionarea conflictului transnistrian: “Există o materie juridică destul de dificilă în ceea ce priveşte vecinătatea noastră. Avem un scop comun, anume să soluţionăm conflictul transnistrean şi cred că România poate juca un rol important”.

 

@ “Cancelarul Merkel a spus că firmele germane sunt preocupate de faptul că procedurile de achiziţie publică nu sunt transparente. Oficialul a arătat că investitorii sunt preocupaţi de modul în care sunt atribuite contracte publice”, au relatat surse participante la discuţii, citate de Mediafax. Boc a promis că statul român îşi va achita datoriile inclusiv faţă de firmele germane şi că investitorii vor fi sprijiniţi în continuare prin menţinerea cotei unice de impozitare la 16%, neimpozitarea profitului reinvestit şi parteneriatul public-privat.

 @ Germania va liberaliza piaţa muncii pentru lucrătorii sezonieri, începând cu 1 ianuarie 2011, a anunţat premierul Emil Boc.

@ “Există criterii clare pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Cea mai importantă problemă este dacă suntem asiguraţi că acordarea vizelor la frontierele externe ale UE este efectuată fără corupţie şi ilegalităţi. Problema integrării romilor nu are un rol în ceea ce priveşte criteriile pentru Spaţiul Schengen, important este să se garanteze că la graniţele externe ale UE sunt îndeplinite condiţiile tehnice”, a afirmat Merkel. Ea a arătat că în luna noiembrie va fi realizată o evaluare a modului de îndeplinire a acestor criterii şi că autorităţile germane se vor baza pe datele furnizate de către Comisia Europeană.

@Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem România pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană. Noi ştim că ţara dumneavoastră este lovită şi de criza economică şi de aceea este bine că avem relaţii strânse în domeniul economic şi am acordat un sprijin reciproc prin pachetele anticriză şi cred că această vizită de astăzi va fi o contribuţie ulterioară să avem relaţii mai intense decât sunt deja„, a susţinut Merkel, după discuţia cu preşedintele Traian Băsescu.

 

Cancelarul german Angela Merkel i-a transmis premierului Emil Boc, în discuţia avută la Guvern, că autorităţile române trebuie să accelereze procedurile de restituire a imobilelor naţionalizate către cetăţenii germani, arătând că actualul cadru juridic care reglementează această problemă este dificil.

„În ceea ce priveşte aşteptările cetăţenilor germani privind cererile de restituire, am vorbit ca acestea să fie promovate mai grabnic, deşi există o materie juridică destul de dificilă”, a spus Merkel, la finalul discuţiei cu Boc, transmite Mediafax.

Cancelarul german Angela Merkel a început, marţi, a doua vizită în România de când este şef al guvernului de la Berlin, prima prezenţă fiind prilejuită de summitul NATO din aprilie 2008.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult