Acasa InternationalExterne Merkel: Modelul unei Germanii multiculturale a eşuat total

Merkel: Modelul unei Germanii multiculturale a eşuat total

scris de Ziua Veche
0 afisari

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat sâmbătă că modelul unei Germanii multiculturale, în care să coabiteze armonios diferite culturi, a ‘eşuat total’, o declaraţie ce intervine în contextul în care dezbaterile asupra imigraţiei în Germania sunt tot mai aprinse.


Germania duce lipsă de mână de lucru calificată şi nu poate renunţa la imigranţi, dar aceştia trebuie să se integreze şi să adopte cultura şi valorile germane, a insistat şeful guvernului german în cadrul unui discurs rostit în faţa tinerilor formaţiunii sale conservatoare, potrivit AFP, citata de Agerpres.

‘Modelul multicultural a eşuat, a eşuat total’, a afirmat Angela Merkel în faţa Congresului tinerilor din partidul său, Uniunea Creştin-Democrată /CDU/ şi din CSU, aliatul său bavarez, desfăşurat la Potsdam, lângă Berlin. Subliniind că Germania rămâne o ţară deschisă lumii, Angela Merkel a adăugat – ‘Noi nu avem nevoie de o imigraţie care să apese asupra sistemului nostru social, dar ţara nu va putea face economie de specialişti străini, chiar dacă aceasta formează şomeri germani’.

AFP notează că dezbaterile asupra imigraţiei divizează Germania de la publicarea cărţii ‘Germania se autodesfiinţează’ a social-democratului Thilo Sarrazin, membru al conducerii Bundesbank /Banca Centrală a Germaniei/, potrivit căruia, din cauza imigranţilor, nemţii ar putea deveni în timp străini în propria lor ţară. Clasa politică a condamnat vehement tezele sale, pe care le-a calificat drept populiste sau chiar rasiste, în timp ce majoritatea germanilor le aprobă.

0 comentariu

fidelio 02-06-2010 - 08:27

Recent, tatal meu de 82 de ani, a fost acostat pe strada de un individ – bine imbracat, cu vocabular cult. S-a pretins reprezentantul unor asociatii „crestine” din Germania care doresc sa ajute pensionarii, persoanele peste 60 de ani, cu obiecte electrocasnice, sa la faca batranetea mai frumoasa. Oferea un televizor LCD cu diagonala de 65cm, un set de oale de inox si doua aparate de masaj. Dar cerea si o suma modica de contributie la fincurile asociatiei – cca 150-180 de eur. Care a scazut destul de rapid la 300 lei. S-a oferit sa-l conduca acasa, sa- ajute sa duca in apartament obiectele…s.a.m.d.
Norocul lui si-al familiei, a fost ca in ultima clipa a renuntat. Intre timp oserie de intrebari de descusut de spre viata lui, de greutati…etc
ATENTIE, NU MAI FUGITI DUPA CASTIGURI USOARE SI CHILIPIRURI. LUMEA ASTA ESTE PREA PERVERSA SA OFERE CEVA FARA UN SCOP ANUME. EDUCATI-VA BATRANII SA VA CEARA AJUTORUL IMEDIAT, SA NU CONDUCA ACASA STRAINII, SI SA NU DESCHIDA USA ORICUI. SA VA ANUNTE DE INDATA CE SE INTAMPLA CEVA ASEMANATOR. Si faceti o reclamatie la politie – chiar daca nu se lasa cu arestari imediat, puteti salva multa lume de la incidente neplacute, ca sa nu ne gandim la ce poate fi si mai rau

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS