Acasa InternationalExterne Merkel vrea sa prelungeasca viata centralelor nucleare

Merkel vrea sa prelungeasca viata centralelor nucleare

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat duminica favorabila prelungirii cu 10-15 ani a duratei vietii centralelor nucleare din Germania, fata de data prevazuta pentru inchidere, in 2021, informeaza Agerpres.


Aceasta declaratie, data in cadrul unui interviu acordat televiziunii ARD, intervine dupa primirea unui raport intocmit de experti asupra acestei chestiuni, la cererea guvernului. O prelungire cu 10-15 ani este ‘rezonabila din punct de vedere tehnic’, a afirmat cancelarul, bazandu-se pe raportul care analizeaza indeosebi costul economic al prelungirii duratei de viata a centralelor si efectele asupra reducerii de gaze cu efect de sera, in vederea protejarii mediului.

Potrivit saptamanalului Focus si cotidianului Stuttgarter Zeitung, ‘cele mai benefice rezultate’ ale diferitelor scenarii de prelungire a exploatarii centralelor s-ar produce ‘intre 12 si 20 de ani’.

Inchiderea progresiva a celor 17 centrale nucleare germane fusese prevazuta pentru 2021 de coalitia formata din social-democrati si Verzi (1998-2005). Insa actualul cabinet al cancelarului Angela Merkel a anuntat in programul sau electoral ca vizeaza sa amane aceasta data, indeosebi pentru a lasa destul timp energiilor regenerabile sa preia stafeta de la sectorul nuclear.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult