Acasa InternationalExterne Mexic: Institutul mexican al proprietăţii industriale (Impi) a ratificat ACTA

Mexic: Institutul mexican al proprietăţii industriale (Impi) a ratificat ACTA

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), respins săptămâna trecută de Parlamentul European, a fost ratificat oficial în Mexic, joi, 12 iulie, de Impi.

Mexic a ratificat oficial ACTA (foto:globbos.com)

După ce pe controversatul candidat din partea Partidului Revolutionar Institutional (PRI), Enrique Pena Nieto, a înregistrat o victorie rasunatoare la alegerile prezidentiale care au avut loc recent în Mexic, o mare parte a populaţiei ar putea avea un nou motiv de nemulţumire după ce Impi a semnat oficial tratatul ACTA. Potrivit Agerpres, Impi a precizat printr-un comuncat de presă că „pentru a combate,  într-o manieră mai eficientă, problema contrafacerii şi a piraterie în materie de mărci, invenţii, creaţii intelectuale şi artistice, Mexicul a semnat joi ACTA”,

Din punctul de vedere al Impi, „ACTA furnizează un cadru general de bune practici şi de cooperare internaţională care protejează lucrările, creativitatea, exporturile şi bunăstarea mexicanilor şi constituie un instrument echitabil şi rezonabil”. Decizia a fost motivată de faptul că Mexicul s-a confruntat cu o gravă problemă de contrafacere în diverse sectoare industriale ca textilele, cinematografia, medicamente, băuturi alcoolice, tutun şi piese de automobile.

Săptămâna trecută, în Parlamentul European (PE), tratatul a fost respins, considerându-se că acesta reprezintă o ameninţare pentru libertăţile individuale. ACTA a fost iniţial semnat de 22 din cele 27 de guverne ale UE, precum şi de alte 10 ţări, între care SUA, Japonia şi Canada.

globbos.com

1 comentariu

BULA 13-07-2012 - 10:41

Mexicul s-a transformat in colonie a SUA. Industriasii mexicani vor trebui sa le plateasca americanilor licenta de fabricatie pentru orice, de la covrigi cu gaura, pana la pasta de dinti si inelele sincron de la cutia de viteze.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult