Acasa InternationalExterne MI5 acuza China ca spioneaza cu stick-uri USB

MI5 acuza China ca spioneaza cu stick-uri USB

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Contraspionajul britanic a acuzat China de faptul ca incearca sa spioneze oamenii de afaceri britanici prin oferirea de mici cadouri, in special de stick-uri USB, la forumuri si targuri comerciale, informeaza cotidianul britanic The Times.


Potrivit publicatiei mentionate, care citeaza un raport „restrictionat” de 14 pagini al serviciului de contraspionaj britanic (MI5) ofiteri sub acoperire ai Armatei de Eliberare a Poporului si ai Ministerului Securitatii Publice au abordat mai multi oameni de afaceri britanici la targuri, oferindu-le mici „cadouri”, transmite Agerpres.
Micile dovezi de prietenie – de obicei camere foto sau stick-uri USB – contineau troieni care le permiteau chinezilor sa acceseze de la distanta informatiile de pe computerul oamenilor de afaceri respectivi.
Potrivit MI5, guvernul chinez „reprezinta una dintre mai importante amenintari in ceea ce priveste spionajul la adresa Marii Britanii”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult