Acasa InternationalExterne MI5, îngrijorat: Posibile asasinate între ceceni în Marea Britanie

MI5, îngrijorat: Posibile asasinate între ceceni în Marea Britanie

scris de M.A.
5 afisari

Serviciile britanice de informaţii interne au descoperit un complot vizând asasinarea pe teritoriul Marii Britanii a unui fost lider separatist cecen aflat în exil la Londra, Ahmed Zakaiev.

MI5Potrivit presei britanice, autorităţile britanice sunt “tot mai îngrijorate” de faptul că cetăţeni ai Federaţiei Ruse ar putea fi victime ale unor asasinate cu caracter politic sau mafiot în Marea Britanie, transmite Mediafax.

Serviciile britanice de informaţii interne (MI5) se tem că Ramzan Kadîrov, liderul prorus al Ceceniei, o republică rusă din Caucaz, ar putea încerca să ordone asasinarea lui Ahmed Zakaiev. Kadîrov, care este responsabil de asasinarea unui anumit număr de opozanţi, are o listă neagră de persoane, dintre care unele trebuie să fie ucise, în opinia sa, iar Zakaiev, care trăieşte în Marea Britanie, s-ar afla pe listă.

Un purtător de cuvânt al lui Kadîrov a calificat drept “aiureli” aceste informaţii, într-o declaraţie pentru agenţia Interfax. “Ahmed Zakaiev nu reprezintă niciun interes pentru Rusia. El nu este politician, nu este liderul niciunui separatism, nu există separatişti” în Cecenia, a declarat acest purtător de cuvânt, Alvi Karimov. “Fără îndoială, cineva a avut nevoie, la Londra, să utilizeze numele lui Zakaiev pentru a aţâţa isteria antirusă”, a adăugat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult