Acasa InternationalExterne Mii de medicii ucraineni, afectaţi de epidemia engleză

Mii de medicii ucraineni, afectaţi de epidemia engleză

scris de M.A.
136 Afisari

Epidemie”: Mii de medici din Ucraina au beneficiat de formare în limba engleză şi vor fi capabili să trateze şi să comunice cu oaspeţii străini în timpul campionatului european de fotbal Euro 2012 de luna viitoare, a anunţat miercuri un înalt responsabil din domeniul sănătăţii.

Epidemie de engleza in Ucraina

Mii de medicii ucraineni, afectaţi de epidemia engleză (foto: news.kievukraine.info)

Viceministrul Sănătăţii, Oleksandr Tolstanov, a declarat că Ucraina este gata să ofere servicii adecvate de îngrijire medicală pentru fani de fotbal şi oaspeţi în timpul campionatului din 8 iunie -1 iulie găzduit de Ucraina împreună cu ţara vecină Polonia, transmite Moldpres. „Am fost îngrijoraţi de o barieră lingvistică”, a spus Tolstanov în faţa reporterilor. „Am pregătit un mare număr de studenţi în medicină şi doctori ce vorbesc limba engleză şi pot comunica direct cu oaspeţii şi cu cei care ajung la spital”, a adăugat el.

Andreas Schaer, un responsabil pentru relaţii guvernamentale la UEFA, a spus că medicii ucraineni sunt extrem de calificaţi şi în măsură să ofere asistenţa necesară. Organizatorii se aşteaptă la sute de mii de vizitatori şi fani în timpul campionatului, iar autorităţile se zbat pentru a instrui medici, poliţişti şi alţi oficiali care să vorbească limba engleză.

Ministerul de Interne de la Kiev a instruit de asemenea circa 19.000 de poliţişti să vorbească engleza şi a achiziţionat în jur de 1.500 de traducători electronici vorbitori, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului Serhi Pohotov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult