Acasa InternationalExterne Mii de oameni blocaţi pe aeroporturi

Mii de oameni blocaţi pe aeroporturi

scris de D.P.
3 afisari

Ninsorile şi îngheţul continuă să paralizeze cele mai mari aeroporturi din Europa, pentru a treia zi consecutiv. Numai luni 22.500 de zboruri au fost anulate, conform estimărilor agenţiei de monitorizare a traficului aerian european Eurocontrol. Nici pentru marţi previziunile nu sunt mai optimiste.

Planurile de vacanţă a sute de mii de oameni sunt ruinate. Printre ei şi mulţi români.

În această situaţie autorităţile britanice se declară legate de mâini şi de picioare. Munca de Sisif de curăţare a pistelor se dovedeşte complet inutilă, din cauza ninsorilor, informează realitatea.net. Îngheţul ţine toate avioanele blocate la sol, pe cele mai multe aeroporturi britanice. British Airways pierde zilnic peste 10 milioane de euro, numai din cauza blocajelor de pe aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din Europa.

Şi Germania are de suferit din cauza vremii. În jur de 1000 de zboruri au fost anulate ieri pe principalele aeroporturi germane. Ninsorile împiedică avioanele să aterizeze şi să decoleze la aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania. Şansele ca traficul să fie deblocat sunt minime pentru astăzi, dar autorităţile speră că mâine totul va intra în normal.

Şi Franţa a raportat întârzieri majore pe principalel sale aeroporturi din Paris, Charles de Gaulle şi Orly. Problemele de transport din Franţa au afectat  grav aeroportul din Bruxelles. Principalul aeroport belgian nu a mai funcţionat de ieri după-amiază, pentru că substanţele de curăţare a pistelor care ar fi trebuit să vină din Franţa, nu au mai ajuns la destinaţie.

Oamenii fac tot posibilul să ajungă la destinaţie. Cu traficul aerian complet paralizat cea mai sigură soluţie rămâne trenul Eurostar care pleacă din Londra către Bruxelles şi Paris. Ieri sute de oameni au stat la cozi imense pentru a prinde un loc în trenul salvator.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult