Acasa InternationalExterne Militanti ai opozitiei ruse retinuti la Moscova si Sankt Petersburg

Militanti ai opozitiei ruse retinuti la Moscova si Sankt Petersburg

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Cel putin 130 de persoane au fost retinuti marti seara in cursul unor manifestatii neautorizate in favoarea libertatii de reuniune, care au fost dispersate de politie la Moscova si Sankt Petersburg.

La Moscova, aproximativ 70 de membri si lideri ai opozitiei ruse, intre care fostul vicepremier Boris Nemtov si liderul Partidului National-Bolsevic Eduard Limonov, au fost retinuti de politie in piata Triumfalnaia, din centrul orasului, potrivit Mediafax. Mai multi deputati europeni au participat, de asemenea, la aceasta reuniune in fata unui impresionant dispozitiv politienesc.

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat intr-un interviu, luni, ca reuniunile de acest tip vor fi dispersate cu „lovituri de baston in cap”.

„Rusia va fi libera” si „Rusia fara Putin!” erau doar cateva din sloganurile scandate de multime in momentul in care persoanele retinute erau urcate fara menajamente in masinile politiei.

La Sankt Petersburg s-au reunit aproximativ 300 de persoane, iar 60 dintre ele au fost retinute.

0 comentariu

caramache 19-04-2010 - 10:22

Vaclav Klaus are perfecta dreptate. Cel putin Angela Merkel putea ajunge cu trenul la Varsovia in citeva ore.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult