Acasa InternationalExterne Ministerul britanic al Apărării: Rușii au blocat coasta ucraineană a Mării Negre

Ministerul britanic al Apărării: Rușii au blocat coasta ucraineană a Mării Negre

scris de Misu Andrei
121 Afisari

Ministerul britanic al Apărării spune că forțele rusești au blocat coasta ucraineană a Mării Negre, împiedicând desfășurarea comerțului maritim internațional al acestei țări.

 (foto:eurotv.md)

 

Ministerul britanic postează în fiecare seară pe Twitter o actualizare a informațiilor pe care le are în legătură cu frontul din Ucraina. Postarea de duminică a ministerului precizează: „Forțele navale ruse au instituit o blocadă în largul coastei ucrainene a Mării Negre, izolând efectiv Ucraina de comerțul maritim internațional”.

Potrivit Organizației Mondiale a Comerțului, comerțul pe mare reprezintă peste 80 la sută din volumul comerțului mondial.

Ministerul britanic al Apărării a evaluat că forțele navale rusești „continuă să procedeze la tiruri cu rachete împotriva unor ținte din întreaga Ucraină”.

În plus, Moscova a procedat la „o debarcare amfibie” în Marea Azov și ar putea încerca alte câteva operațiuni de acest fel „în următoarele săptămâni”.

O debarcare amfibie este un atac militar coordonat al forțelor terestre, maritime și aeriene, precizează CNN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult