Acasa InternationalExterne Ministrii de externe din UE urmeaza sa aprobe noi sanctiuni impotriva Iranului

Ministrii de externe din UE urmeaza sa aprobe noi sanctiuni impotriva Iranului

scris de Ziua Veche
6 afisari

.In cadrul intalnirii ce va avea loc saptamana viitoare, ministrii de externe din Uniunea Europeana vor adopta sanctiuni mai mai dure impotriva Iranului, cum ar fi blocarea investitiilor din domeniul petrolului si gazelor naturale.

Potrivit Reuters, acestia urmeaza sa aprobe decizia liderilor UE, reuniti la data de 17 iune, privind adoptarea unor noi sanctiuni impotriva Teheranului, care refuza negocierile referitoare la programul sau nuclear. In cadrul summitului de luna trecuta, liderii UE au decis ca noile sanctiuni sa interzica “investitiile, acordarea de asistenta tehnica sau transferul de tehnologie, echipamente si servicii in respectivele domenii”. Masurile urmaresc sporirea presiunii financiare asupra Iranului, care desi se afla pe locul cinci in topul tarilor exportatoare de petrol, este deficitar in privinta tehnologiilor de rafinare.

Cu toate acestea, diplomatii europeni au avertizat ca aceste sanctiuni vor fi eficiente doar in masura in care ele vor fi respectate de toate statele membre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult