Acasa InternationalExterne Ministrii de finante din zona euro sustin intarirea rolului Eurostat

Ministrii de finante din zona euro sustin intarirea rolului Eurostat

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Ministrii europeni ai finantelor, reuniti la Luxemburg, au ajuns marti la un acord de principiu asupra sporirii atributiilor Oficiului de Statistica al Comunitatii Europene (Eurostat) astfel incat aceasta institutie va putea investiga corectitudinea datelor transmite de statele membre ale UE, informeaza Agerpres.

Initiativa urmeaza unei serii de erori inregistrate in statisticile despre situatia economica a Greciei, greseli care au agravat criza financiara si bugetara de la nivel european. Noile dispozitii vizeaza intarirea “rolului Eurostat atunci cand este vorba despre verificarea calitatii datelor in cazuri de risc unde au fost identificate clar probleme semnificative. In acest fel, Comisia si statele membre vor putea conlucra mai eficient pentru imbunatatirea calitatii si fiabilitatii datelor statistice utilizate pentru a determina valoarea deficitului si a datoriei publice”, se mentioneaza in concluziile reuniunii Consiliului ECOFIN de marti.

Ministrul francez al finantelor, Christine Lagarde, a apreciat ca una dintre marile probleme care a declansat criza, in special in cazul Greciei, a fost inexactitatea cifrelor si revizuirea practic de cinci ori in interval de sase luni a statisticilor privind deficitul. Oficialul francez a explicat ca Eurostat, care pana acum putea doar investiga datele de la birourile de statistica nationale, ii va putea chestiona si pe “toti actorii pe care ii considera potriviti pentru a verifica veridicitatea cifrelor” – trezorerie, banca nationala etc. Acordul final asupra acestei propuneri va fi dat la viitorul Consiliu ECOFIN, dupa un aviz al Parlamentului European.

0 comentariu

Gormogon 08-04-2010 - 12:47

Ce drak de obicei imbecil este asta, ca o mana de cheflii (toot aia 5-6 sunt) sa dea muzica tare si sa tropaie si sa chiuie LA PARTERUL UNUI BLOC DE LOCUIT?

Si mai ales CINE pastele ma-si de dobitoc a dat LICENTZA UNUI BAR la parterul unui BLOC?.

Si barul asezat peste PESTE DRUM este o porcarie, ca ies dupa 2-3 ore de bautura si se bat in fatza blocului, ies si tarfele dupa ei si tzipa tampitele oxigenate ..Ca cica „sa-i desparta” pe masculii-feroce pe care i-au intaratat ciu chilotzeii aratatzi la tejghea sub minijoupa nesimtzita de tarfa profesionista.

Iese harmalaie si porcarie de VITE IMPUTZITE ce au bani sa stea toata ziua-n birt ca se ocupa de porcarii si dorm peste zi, nu trebuie sa se duca la slujbe.

Bai legislatorii Romaniei …”eliberate de talibanii comunisti nedemocratici- iaca scartz!”, pana si-n strazile cu bordeluri in Vest nu au voie sa faca TAMBALAU ca sa se auda afara din apartamentul inchiriat, ca mintenas vine Politia si le trage oblonul.

În RO îl doare in pix pe borfasul cu bodega de alea 5000 de lei, la el la tejghea fetele agatza clientela si incaseaza suta in 20 de minute la orizontala in camerele rezervate ca „separeu”.
Ala tata kurvelor face 50 de mii pe saptamana, da alea 5000 din an in paste cand mai vine si Politia sa se faca -virgula-ca munceste si ea.
Si face escrocul de proprietar mai departe scandal.

Daca Statul nu rezolva, singura rezolvare este sa intre 3-4 persoane cu AK-47 in bar si sa mitralieze tot ca la Al Capone. Apoi sa mai arunce si niste „oua de fonta cu cuiul scos” si sa traga usa dupa ei cand pleaca.

DUPA AIA nu mai da p’acolo NIMENI nici Politia pentrzu ca stiu ei de ce: ei protejeaza si acopera pe porcii astia ce terorizeaza locatarii blocului.

Vlad 09-04-2010 - 05:24

Sunt de acord cu inchiderea birturilor de la parterul blocurilor !La 10 metri de blocul unde locuiesc acum 2 luni s-a deschis un birt la parterul unui bloc ,in fiecare seara ,mai ales sambata urla manele la maxim pana la ora 1-2 noaptea ,sesizari peste sesizari la politie ,nimic ,nimic nicio masura !Ore cum au primit patronii (mutre dubioase ,ciocolatii la piele )aprobare pt. birt ??? Pe cine au uns cu crema de euroi ??

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult