Acasa InternationalExterne Ministru francez: Parisul „nu are lectii de primit”

Ministru francez: Parisul „nu are lectii de primit”

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Franta, criticata in strainatate pentru politica sa de expulzare a romilor, „nu are lectii de primit”, a declarat joi ministrul francez al imigratiei, Eric Besson, citat de AFP.


„Franta este tara europeana care respecta cel mai mult drepturile strainilor si respectiv ale strainilor aflati intr-o situatie legala neclara sau – ca sa fim mai modesti – una dintre tarile cele mai respectuoase, deci nu avem lectii de primit”, a afirmat ministrul pentru postul France 2. „Am acordat anul trecut 170.000 de permise de sedere indelungata. Am devenit a doua tara din lume dupa Statele Unite in materie de azil, am trecut inaintea Canadei. Deci, Franta aduce o contributie semnificativa la usurarea saraciei din lume”, a adaugat Besson, potrivit Agerpres..

Parisul a trimis joi la Bucuresti 70 de romi, primele expulzari de la anuntarea de catre presedintele Nicolas Sarkozy a masurilor de securitate vizand aceasta populatie pentru care Romania solicita un plan de integrare european. Aceste masuri sunt „deplin conforme cu regulile europene”, s-a aparat miercuri Ministerul francez al Afacerilor Europene, cerand Comisiei Europene sa colaboreze la reinsertia romilor in tara lor de origine. Purtatoarea de cuvant a CE insarcinata cu drepturile fundamentale ale cetatenilor europeni, Viviane Reding, a declarat ca Franta „trebuie sa respecte regulile privind libertatea de circulatie” a cetatenilor europeni. Parisul a fost criticat si la ONU pentru expulzarea romilor, si in mod mai general pentru legatura facuta intre imigratie si insecuritate de catre presedintele Nicolas Sarkozy.

0 comentariu

sergiu nicolaescu 19-05-2010 - 19:11

pe ultima suta DE METRI VREAU SA MI CER IERTARE FATA DE DORU MARIES UN ADEVARAT LUPTATOR PT DREPTURILE ROMANILOR un lider de necontestat al revolutionarilor

1 2 3 4

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult