Acasa InternationalExterne Ministrul de externe taiwanez: China vrea să fac din Taiwan „următorul Hong Kong”

Ministrul de externe taiwanez: China vrea să fac din Taiwan „următorul Hong Kong”

scris de Misu Andrei
65 afisari

Joseph Wu, ministrul taiwanez de externe, a susținut marți, într-o întâlnire cu un înalt responsabil american aflat în vizită pe insulă, că „Beijingul încearcă să facă din teritoriul democratic Taiwan următorul Hong Kong”.

„Viaţa noastră cotidiană devine din ce în ce mai dificilă pe măsură ce China continuă să facă presiuni asupra Taiwanului pentru ca noi să acceptăm condiţiile sale politice, condiţii ce vor face din Taiwan următorul Hong Kong”, i-a declarat Wu secretarului american pentru sănătate Alex Azar, a cărui vizită istorică în Taiwan a fost condamnată de Beijing.

În Hong Kong, represiunea anti-disidenţă s-a intensificat de la intrarea în vigoare a legii draconice de securitate naţională impusă de Beijing, la sfârşitul lunii iunie.

Mulţi activişti pro-democraţie au fost arestaţi, în timp ce candidaţi ai opoziţiei la legislative au fost descalificaţi, relatează Agerpres.

Acest control al Chinei asupra Hong Kongului provoacă îngrijorare în Taiwan, o insulă de 23 milioane de locuitori.

Beijingul consideră Taiwanul o provincie rebelă şi îşi rezervă dreptul să o readucă sub controlul său prin forţă dacă va fi necesar.

Azar, aflat într-o vizită de trei zile, este cel mai înalt responsabil american care s-a dus în Taiwan după 1979, când Statele Unite au întrerupt relaţiile diplomatice cu Taipeiul pentru a recunoaşte guvernul comunist de la Beijing ca singurul reprezentant al Chinei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult