Acasa InternationalExterne Ministrul de interne ucrainean: Ianukovici nu a fost arestat ȋn Crimeea

Ministrul de interne ucrainean: Ianukovici nu a fost arestat ȋn Crimeea

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Ministrul interimar ucrainean de Interne Arsen Avakov a dezminţit, în noaptea de duminică spre luni, informaţii potrivit cărora fostul preşedinte Viktor Ianukovici a fost arestat în Crimeea.

Ministrul de interne ucrainean: Ianukovici nu a fost arestat ȋn Crimeea (foto: truezone.ro)

Anterior, presa ucraineană a anunţat că Ianukovici a fost arestat în Crimeea, potrivit mediafax. „Nu ştiu despre ce este vorba. Nu deţin asemenea informaţii”, a declarat Avakov. Pe de altă parte, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, care citează presa din Crimeea, Avakov şi Valentin Nalivaicenko, însărcinat de Parlament cu controlul Serviciului de Securitate ucrainean (SBU), au efectuat o „foarte scurtă vizită” la Simferopol, capitala „republicii autonome” Crimeea.

„Ţara revine pe calea unui dialog paşnic. Este foarte important să nu existe provocări. Într-o asemenea situaţie, este esenţial să se evite confruntări ca cea de la Kiev. Cred că putem reinstaura liniştea prin dialog”, a declarat Avakov. Aceasta a fost prima vizită efectuată de noile autorităţi ale forţelor de ordine numite de către Parlament într-o regiune din Ucraina, potrivit agenţiei ruse. Un miting a avut loc la Sevastopol, în această regiune „autonomă”, care a ales un nou primar şi a cerut reunificarea cu Rusia.

Pe de altă parte, agenţia Interfax-Ukraine scrie, citând o sursă din cadrul forţelor de ordine, că fostul premier Mikola Azarov, destituit săptămâna trecută de către Ianukovici la solicitarea opozanţilor, a fugit în Rusia. „A fugit în Rusia„, a declarat sursa citată, fără alte precizări. Interfax-Ukraine subliniază că nu a putut să obţină confirmarea oficială a acestei informaţii.

1 comentariu

pathfinder 24-02-2014 - 10:05

Hehehe
Au inceput rusii acum.
Incurca-i Doamne!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult