Acasa InternationalExterne Ministrul georgian de externe îl face pe Medvedev “bufon”

Ministrul georgian de externe îl face pe Medvedev “bufon”

scris de M.A.
2 afisari

Felicitările lui Dmitri Medvedev, adresate poporului georgian cu prilejul victoriei asupra fascismului nu sunt altceva decât o bufonerie ieftină”, a declarat ministrul georgian de Externe Grigol Vashadze.

Grigol Vashadze (tert.am)

Grigol Vashadze (foto: tert.am)

„Felicitările preşedintelui rus nu au fost acceptate de poporul georgian, deoarece bufoneria n-are limite”, a declarat ministrul georgian, după ceremonia de depunere de flori la Memorialul ostaşului necunoscut din Tbilisi, transmite 24h.md. „În primul rând, noi nu avem relaţii diplomatice. În al doilea rând, din păcate, nepoţii acelor oameni, care au luptat cu fascismul în 1941-1945, au preluat metodele fasciştilor, iar 400 de mii de georgieni au fost deportaţi”, a mai declarat Grigol Vashadze.

În mesajul său de felicitare pentru cetăţenii Georgiei, preşedintele Dmitri Medvedev menţionează că „Rusia a fost dintotdeauna şi rămâne ataşată tradiţiilor seculare ale bunei vecinătăţi şi prietenii cu poporul georgian”. „Dorim să vedem o Georgie prosperă şi liberă, convieţuind paşnic cu toţi vecinii”, spune în mesajul său de felicitare preşedintele Rusiei. Medvedev le-a expediat mesaje de felicitare tuturor şefilor de stat din CSI, precum şi liderilor republicilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud, recunoscute în mod unilateral de către Moscova, în 2008, drept entităţi statale independente de Georgia. Luni, în piaţa Roşie din Moscova, s-a desfăşurat o paradă militară, dedicată aniversării a 66-a a victoriei asupra Germaniei naziste.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult