Acasa InternationalExterne Ministrul rus al Finantelor indeamna populatia sa bea si sa fumeze pentru a sustine statul

Ministrul rus al Finantelor indeamna populatia sa bea si sa fumeze pentru a sustine statul

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Aleksei Kudrin a declarat, miercuri, ca persoanele care consuma cat mai multa votca si cat mai mult tutun – produse pentru care se platesc taxe – ajuta la rezolvarea „problemelor sociale” ale tarii.

Pentru ca oamenii sa inteleaga (mai bine, n.r.): cel care bea votca si cel care fumeaza ajuta mai mult statul (decat abstinentii, n.r.). Daca fumezi un pachet de tigari, atunci oferi fonduri pentru rezolvarea problemelor sociale, precum sustinerea politicii demografice, dezvoltarea serviciilor sociale, sustinerea natalitatii„, a declarat ministrul, potrivit Mediafax.

Aceasta luare de pozitie este cel putin surprinzatoare, pentru ca, potrivit statisticilor, consumul de votca si alte bauturi alcoolice provoaca, anual, circa o jumatate de milion de decese in Rusia.

Mortalitatea are influente asupra sperantei de viata a rusilor – o medie de 60 de ani, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii – care este inferioara celor din tarile sarace precum Bangladesh si Honduras, potrivit cifrelor oficiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS