Acasa InternationalExterne Miracol: Fotograful care a fost prins de tsunami! Şi a scăpat!

Miracol: Fotograful care a fost prins de tsunami! Şi a scăpat!

scris de Matei Iliescu
4 afisari

Toya Chiba a fost trimis de ziarul său să aducă imagini din oraşul-port Kamaishi. Nici redacţia, nici ziaristul nu s-au gândit la riscul unui tsunami devastator.

Reporterul Toya Chiba, deşi luat de ape, continuă să facă fotografii

Reporterul Toya Chiba, deşi luat de ape, continuă să facă fotografii. Foto: Daily Mail

Imaginile incredibile provin de la o cameră de supraveghere amplasată pe o clădire din apropiere, scrie Daily Mail. Ele îl arată pe Chiba, reporter la ziarul japonez Iwate Tokai, cum reuşeşte să scape după ce valul de peste patru metri înălţime loveşte ţărmul şi apele furioase mătură totul în cale.

Reporterul scapă ca prin miracol de maşinile luate de valuri

Reporterul scapă ca prin miracol de maşinile luate de valuri. Foto: Daily Mail

La început, ziaristul a încercat să se agaţe de o cabină telefonică, dar a fost smuls şi a rămas în voia valurilor uriaşe. A reuşit ca prin miracol să nu fie zdrobit de maşinile aruncate de ape.

Ceea ce este cu adevărat senzaţional este că Toya Chiba, deşi cu apa până la gât, este cu aparatul la ochi şi continuă să facă fotografii.

A scăpat printr-o minune, doar cu câteva tăieturi şi julituri, după ce a fost târât peste 30 de metri, înainte să reuşească să pună iar piciorul pe pământ tare.

Reporterul s-a întors la locul dezastrului

Reporterul s-a întors la locul dezastrului. Foto: Daily Mail

Din nefericire, eroicele sale eforturi fotografice au fost zadarnice. Aparatul său a fost distrus de apă, iar instantaneele din mijlocul valurilor, care trebuie să fi fost senzaţionale, s-au pierdut.

Cutremurul şi tsunamiul care i-au urmat au ucis 13.456 persoane. Alte 14.851 sunt date dispărute. Peste 150.000 de oameni au rămas fără adăpost în Japonia.

1 comentariu

briel 14-04-2011 - 20:27

Reuters in japoneza (dar tradus aici: http://www.theweathernetwork.com/news/storm_watch_stories3&stormfile=japan_braces_for_massive_aft_140411?ref=ccbox_weather_topstories) avertizeaza pericolul unei replici f. puternice.

Sarmanii sunt cu nervii la pamant. Vecinii imediati viseaza si ei numai radiatii. De fapt chiar este un mare pericol.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult