Acasa BusinessEconomic Miracolul chinezesc. Economia a crescut, infectările sunt aproape de zero 21.10.2020 14:54

Miracolul chinezesc. Economia a crescut, infectările sunt aproape de zero 21.10.2020 14:54

scris de Misu Andrei
130 afisari

Noul coronavirs a plecat din China, iar pandemia pe care a provocat-o i-a îmbogățit pe chinezi. Numărul miliardarilor a crescut în ultimul an într-un ritm fără precedent, în timp ce averea celui mai bogat chinez s-a majorat cu 45%. Mai mult, infectările sunt aproape de zero, doar 11 cazuri noi au fost raportate în ultima zi.

Cei mai bogați chinezi și-au sporit averile cu 1.500 de miliarde de dolari în acest an, mai mult decât în ultimii cinci ani la un loc.  Averile au sporit pe măsură ce comerţul electronic şi jocurile online au crescut exploziv în perioada carantinei, potrivit unui raport citat de AFP și preluat de Agerpres.

Li Keqiang

Li Keqiang

Averea celui mai bogat om din China a crescut cu 45% în pandemie

Raportul Hurun, care măsoară averile chinezilor, arată că pentru al treilea an la rând, Jack Ma, fondatorul grupului de comerţ electronic Alibaba, este cel mai bogat om din China. Averea sa a crescut cu 45%, până la 58,8 miliarde de dolari, graţie faptului că achiziţiile online s-au majorat pe măsură ce oamenii au stat în casă pe timpul lunilor de carantină.

Urmează Pony Ma, patronul Tencent, care deţine aplicaţia WeChat, cu o avere de 57,4 miliarde de dolari, cu peste 50 la sută mai mult decât anul trecut. Asta în pofida temerilor cu privire la perspectivele companiei sale după ce autorităţile americane au ameninţat că vor interzice această aplicaţie din motive ce ţin de securitatea naţională.

Economia Chinei are o revenire miraculoasă și ar urma să termine anul pe creștere

Pieţele bursiere în creştere şi un val de noi listări au creat, în fiecare săptămână, câte cinci noi miliardari în China, pe parcursul ultimului an, mai arată raportul. În total, 257 de persoane s-au alăturat clubului miliardarilor chinezi, după doi ani de scădere a acestui segment, astfel că în prezent China continentală are un număr total de 878 de miliardari. Comparativ, SUA aveau la începutul anului 626 de miliardari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult