Acasa InternationalExterne Mircea Duşa: Sper că Ungaria nu va forţa ”nota” în cazul Nyiro Jozsef

Mircea Duşa: Sper că Ungaria nu va forţa ”nota” în cazul Nyiro Jozsef

scris de M.A.
7 afisari

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, şi-a exprimat speranţa că statul ungar nu va forţa ”nota” pentru a aduce în România rămăşiţele pământeşti ale lui Nyiro Jozsef, fără a avea acordul statului român.

Nyiro Jozsef

Mircea Duşa: Sper că Ungaria nu va forţa ”nota” în cazul Nyiro Jozsef

“Am fost la Odorheiu Secuiesc să văd condiţiile în care primarul a eliberat acea autorizaţie de reînhumare. Am constatat că sunt nişte elemente care dovedesc să acea autorizaţie este lovită de nulitate şi în această seară Instituţia Prefectului din judeţul Harghita va solicita constatarea nulităţii acelei autorizaţii. Eu nu cred că statul maghiar va forţa nota în a-l reînhuma pe acest personaj în Odorhei, fără a avea acordul statului român. Cred că elementele acestea de campanie trebuie lăsate de o parte şi soluţionată această dispută pe cale diplomatică, între două ţări ale UE. De altfel premierul Victor Ponta se va întâlni în perioada imediat următoare cu premierul Orban  şi va clarifica aceste probleme şi aceste dispute pe care le creează Guvernul de la Budapesta”, a afirmat Mircea Duşa, citat de Agerpres.

El a spus că este foarte clar faptul că Partidul Civic Maghiar, al cărui preşedinte de onoare este preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, este în campanie electorală şi că scopul acestor acţiuni ar fi scoaterea la vot a autonomiştilor.

“Nu înţeleg cum statul maghiar, premierul Orban şi preşedintele (Parlamentului) Kover – statul ungar este membru al UE, ca şi noi – agită spiritele aducând persoane care sunt controversate în istorie cum este acest Nyiro, care a fost poet, susţinător al fascismului şi care a luat poziţie serioasă împotriva evreilor”, a susţinut ministrul.

21 comentarii

Europeanuul 26-05-2012 - 14:09

Urbosule, evreii sint oameni, nu sint sobolani.

Vezi ca nevroza fobica este o tulburare psihica. Consulta si tu un psihiatru, boala se trateaza.

http://www.paginamedicala.ro/boli-afectiuni/Fobiile-specifice_1010/

LoL 26-05-2012 - 14:28

Ce schimburi de amabilitati pe aici :)))) ..fiecare cu ce-l doare!:)) Doamne, iubesc tara asta..inclusiv pe ovrei si bozgori! 🙂 Puteam sa ma nasc togolez sau papuas sau neamt sau jidan sau rusnac..eu m-am nascut om! Voi? Si lasati-i ma sa-si inhumeze si ei poetu’, si rugati-va pt sufletul lui, chiar daca ne-o fi gresit si ne-a urat cu pasiune..! Pace ba, si „iubiti-va aproapele ca pe voi insiva!” PS: Puteam sa ma nasc togolez sau papuas sau neamt sau jidan sau rusnac..eu m-am nascut om! Voi?

Europeanuul 26-05-2012 - 14:42

Tomi, nu mai da in el, tu nu vezi ca omul sufera? Provocarile tale nu-l ajuta cu nimic (dimpotriva). Indeamna-l si tu sa consulte un medic,tulburarile de care sufera par a fi curabile.

BULA 26-05-2012 - 21:04

Tu pari a fi un evreu ungur. O sa o iei peste bot de la unguri, care au deja listele cu toti evreii pe care ii vor eutanasia in curand, cand se va reactiva ideologia fascista si hortista. Tu ungurilor le iei apararea ? Astia v-ar arde pe rug. Nu vezi ca ungurii sunt cei mai extremisti si revizionisti din toata Europa ?

Ciu Huhu 26-05-2012 - 22:12

Corect, ungurii-s cei mai barbari agresivi singerosi ”europeni” veniti din Asia!!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-05-2012 - 15:26

CONTINUARE: de loc distinsului domn URBOS/SOBRU allias BIBI CUCERNICU , NEACSU GHEORGHE fost col .in STS.—-,,valachus
January 6th, 2006 at 23:08 | #6
Reply | Quote

Stii, intamplator chiar am citit, in forum, povestea, asa cum e relatata chiar de protagonisti – vezi linkul din primul meu comentariu – si nu prea e la fel cu ce s-a scris in ziar, si nu doar dintr-un singur punct de vedere mie imi miroase neplacut.
IP-ul ii era cunoscut de multa vreme, atitudinea provocatoare ii era cunoscuta de la fel de multa vreme, cu toate acestea userul nu a fost suspendat sau banat ci, dupa luni de zile de supraveghere a obiectivului, s-a trecut direct la delatiune (nu exclud ca intre timp demiurgii care administreaza forumul sa fi incercat discret sa-l santajeze sau sa-l racoleze, fara succes).
Legi incalcate? Sper ca stii diferenta dintre LEGE si REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARA. Omul nu si-a declinat gradul sau locul de munca, nu posta pe forum in calitate oficiala, ci pur si simplu freca menta anonim (si) in timpul programului de lucru. Ceea ce nu este ilegal, este neregulamentar. Cotidienii au prezumat ca cele doua notiuni sunt sinonime, dar – surpriza – ele nu sunt.
Fii amabil asadar si dezvolta-ti ideea, eventual cu argumente – daca omul ar fi dezvaluit ceva secrete era de mult dupa gratii, povestea cum ca zvonul cu demiterea/demisia lui Udrea ar fi secret de serviciu e frectie, OK?
Si, nu in ultimul rand, viata e plina de ironii: exact – subliniez – exact in acelasi timp, ipocritii de la Cotidianul infierau de zor Antena 1 ca dezvaluisera politiei unde putea fi gasit autorul unei tentative de omor deosebit de grav. Infractiune admisa chiar de acesta, dar in optica Cotidianului reprezentand “o dezvaluire a sursei” si “abatere grava de la etica jurnalistica”. Delatiunea lor jegoasa insa e motiv sa se bata cu pumnii in piept – “iata, am dovedit un securist”. Dezgustator spectacol.

BULA 26-05-2012 - 20:49

Iar tu esti Cici Paracliseru. Bati campii, ca atunci cand pe mine ma identificai ca prof de mate la CNFB.
Nu esti credibil. Ai buba la cap.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-05-2012 - 08:52

Hello prof.Alzhaimer:urbos
18-04-2012 at 13:42

Faptul ca proprietarul tine la bunurile lui, are drept consecinta si afaceri rentabile(aici comunistul Bula nu pricepe ca orice se poate vinde, la un pret bun!). Cand insa niste secaturi administreaza averea Statului(adica nu a lor) si-o dau pe nimic, e alta treaba. Intelegi boule?
Esti atat de cretin si de incuiat ca nici tu nu stii de ce-i mananci rahatii basescului.

De data asta a nimerit-o si Bula si i-a dat prostului Valverde peste bot, macar pe jumatate.
BULA
18-04-2012 at 14:43

Tu ai un fix cu cacapitalismul, pentru ca esti securel privatizat. Te pricepi doar la bisnita si la ce fac secureii (firme de paza, agentii de pariuri, manareli cu droguri, camatareala, …).
Trebuie sa bagi la dovleacul tau de pe umeri, ca numai ce rezulta din munca si talent, din inteligenta, este legitim. Exploatarea omului de catre om este ceva de domeniul trecutului, tine de primitivism.
Regimul comunist nu a functionat pentru ca erau prea putini indivizi inteligenti si cinstiti, capabili sa creeze ceva util, si o droaie de jeguri ca tine, care nu stiau decat sa ameninte si sa bata.

BULA 27-05-2012 - 09:17

Ce boala grea te roade pe dinauntru, ma fratelo, daca iti pierzi timpul cu stocarea comentariilor noastre ? Esti angajat pentru munca asta ? Eu nu tin minte (nu prezinta interes) nici ce am mancat ieri, iar tu ai catastifele pline cu toate basinile trase de forumisti.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-05-2012 - 09:30

Tu , dear Dolby , nu tii minte ! Ca – NU DISPUI ! Si ideile schizoide curg din tine , fiind mereu in DIARRE VERBALIS ! Iar , Io TZAGAN pot dovedi cu ,argumentele pacientului ! ….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-05-2012 - 09:25

Cine are BUBA la cap , bulache? Dar cu memoires cum stam ! HAI , ca mai primesti:BULA
15-01-2012 at 22:44

Hai taci! Esti dubios.
BULA
15-01-2012 at 22:46

Ziceam de Urbos, veteran cu jumatate de norma pe forum.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-05-2012 - 10:39

Aide -memoires dl. prof …bula:urbos
22-12-2011 at 06:05

Principiile n-au legatura cu pasatul.
BULA
22-12-2011 at 06:18

Principiul tau de baza e sa traiesti bine pe spinarea altora. Ma securelule bozgor, ia spune repede ce calificare ai, sa vedem daca ai putea sa muncesti pe undeva ?!
urbos
22-12-2011 at 06:36

Tu esti un dobitoc, toata viata ai fost o sluga. E frustrant, dar e vina ta de vierme prost.
BULA
22-12-2011 at 06:39

Vorbeai de principii. Eu nu m-am bagat in structurile Securitatii, ca tine.

BULA 27-05-2012 - 12:48

Ce ma, daca ma injur cu Urbos pe forum, crezi ca tinem dusmanie si o sa-l caut sa-i dau in cap ? Tu nu te vezi cum esti ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-05-2012 - 14:22

Desigur ca nu aveti stofa (cara-cater)sa va dusmaniti, dar de la un prof. dr.ing. sef de catedra lumea poate avea pretentii, chiar si de la un ofiter de grad superior (chiar daca era la c.a.p. Secu -Urechea&Timpany). Dar sa nu fii naiv …pBulache, asta a fost expert in a-si ascunde identitatea, nu a fost ,,Expert in tranzistoare ” ca alte meleoane de Oltenasi din CRAIOVA! Sa fie clar!

BULA 27-05-2012 - 15:30

Nu stiam ca stau de vorba cu militianul nomber one al forumurilor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-05-2012 - 15:58

M.A.I. i-ti aduci aminte de…FA Bula lui LA Fontaine !?! Aia cu puiu L de vrabie , protejat de o val.ega de baca ?!?Ai senzatia ca adresarea cu diminutivul Duhornikulle, nu seamana cu cel ce i-si doarme …la Pere LAchaisez!?! EDICT PAPAL: De maine 28.05.2012 vei aparea doar sub NICK-Name : FA_Bula ! ( Ca de NU , apari in toata SPLENDOAREA …ta ,reala! UN TZAGAN ADEVARAT ( ECHTE RUMANISCHE TZIGAINEN)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-05-2012 - 16:20

PRO-DOMO :—-,,Elemente de electronica analogica. Dispozitive electronice. Amplificatoare cu tranzistoare. Amplificatoare operationale.

In stoc
Autor: Nicolae Cupcea, Costin Stefanescu, Andrei Surpateanu, Theodor Danila, Eduard Andrei
Editura: A.G.I.R.
Seria: Electronica-Comunicatii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-05-2012 - 15:31

EPISODUL nr . 1 din avatarurile distinsului domn …SOBRU/URBOS:Din Cotidianul, articol semnat de Claudiu Tirziu:

[…]La un moment dat, unul dintre forumisti, care semneaza „Corzo”œ, a sesizat ca „Bibi Cucernicu”œ [alt forumist] a dat o informatie bomba: „Elena Udrea e pe cale sa demisioneze”œ. Stirea era oferita pe 20 octombrie dupa-amiaza, cu 36 de ore inainte ca Elena Udrea sa-si anunte demisia din functie, ca urmare a unei campanii de presa duse impotriva sotului ei, Dorin Cocos. „Bibi Cucernicu”œ spunea ca Traian Basescu o va indeparta din functie la intoarcerea sa din Coreea. La ora aceea, demisia Elenei Udrea nu era scontata de nimeni.

Corzo a incercat atunci sa ia urma calculatorului de la care „Bibi Cucernicu”œ isi trimitea mesajele, verificind IP-ul, adica numarul unic atribuit oricarui calculator. Unele erau de la Internet café-uri, insa nu mica i-a fost surpriza sa constate ca alte mesaje proveneau de la un computer cu IP atribuit Serviciului de Telecomunicatii Speciale. El l-a acuzat atunci pe „Bibi Cucernicu”œ, pe forum, ca lucreaza pentru un serviciu secret si utilizeaza informatiile la care are acces pentru manipulare. Intrat in panica, „Bibi”œ a ripostat vehement si apoi a tacut. Apoi a intrat din nou pe forumul „Cotidianului”œ, atit de la computerul de la STS, cit si dintr-un Internet café din cartierul bucurestean Militari.

Odata devoalat „locul de munca”œ al lui Bibi, am solicitat explicatii STS, spre a vedea in ce masura angajatul Serviciului actioneaza la ordin sau din proprie initiativa. Conducerea STS ne-a spus ca a inceput o investigatie, despre care a aflat si „Bibi”œ: el si-a sters majoritatea mesajelor de pe forum si a cerut webmaster-ului de la „Cotidianul”œ sa le stearga pe cele care nu putea fi indepartate din exterior. O serie din mesaje au fost insa pastrate.

Pe 6 decembrie, purtatorul de cuvint al STS, Tatiana Frincu, ne-a comunicat oficial ca „Bibi Cucernicu”œ este intr-adevar ofiter al serviciului, a actionat in nume personal si ca a fost trecut in rezerva.

Două probleme:
1) Webmasterul unui forum a luat legătura cu şeful unui forumist, identificat în baza IP-ului de către un moderator (nu de un simplu user). Cutuma presupune utilizarea IP-ului numai în situaţia în care userul are un comportament agresiv, obscen etc. În plus, măsura de represiune luată este interzicerea accesului la forum a respectivului IP, nu notificarea şefului/angajatorului. Din acest punct de vedere, faptul că cei de la Cotidianul au notificat STS-ul este o încălcare flagrantă a cutumei forumurilor de pe internet şi este de natură a duce la reducerea încrederii în forum”—-URMEAZA…..

BULA 26-05-2012 - 20:58

Se vede si prin lipsa de reactie din acest caz, ca romanii sunt tampiti. Ei nu isi dau seama ca ungurii emit pretentii asupra teritoriului Transilvaniei, cand vin ei cu mortul hortist sa-l ingroape la noi in tara ? Sa si-l tina in Bozgoria si sa-si ia gandul de la epoca in care bozgorii erau stapani si romanii din Transilvania erau sclavii lor.

iou 27-05-2012 - 08:01

mina pe arme sa terminam odata cu debandada asta din tara capitasm am vrut apoi capitalism sa avem au dus preturile can

iou 27-05-2012 - 08:08

mina pe arme sa terminam cu debandada asta din tara ,daca au dus preturile ca n UE sa ducem si salariile la 20 de euro pe ora sa putem plati la francezi apa la italieni curentu trezeste te DACULE IA TI LUPII CA DAU AVARII TIRCOALE

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult