Acasa InternationalExterne Moartea presedintelui polonez, anuntata in martie de un post de televiziune georgian

Moartea presedintelui polonez, anuntata in martie de un post de televiziune georgian

scris de Ziua Veche
3 afisari

,Moartea presedintelui polonez a fost „prevestita” intr-un reportaj difuzat pe data de 13 martie 2010 de postul de televiziune georgian “Imedi”, scrie presa rusa. Televiziunea amintita s-a facut cunoscuta printr-un reportaj „in gluma”, care anunta ca Rusia a invadat pentru a doua oara Georgia si ca Saakasvili a fost ucis. Dar mentiona si moartea presedintelui polonez Lech Kaczynski, intr-o catastrofa aeriana, in timp ce „venea sa acorde ajutor Georgiei”.


Conform Kavkazcenter.com, reportajul publicat informa ca presedintele polonez Lech Kaczynski ar putea fi ucis in urma unui accident aviatic aranjat de serviciile secrete ruse. Intr-un material al acestei publicatii, sunt prezentate toate evenimentele istorice care au legatura cu relatiile ruso-poloneze, ce sprijina o astfel de ipoteza, precum si parerile expertilor care nu considera intamplatoare moartea presedintelui polonez.

Presa rusa a incercat sa-si “apere” tara in fata tuturor ipotezelor si acuzatiilor care invinuiau Rusia de tragedia care a avut loc la Smolensk. In opinia comunistilor rusi, “o noua tragedie pe cerul Smolensk-ului, deasupra Katyn-ului, poate fi inca un motiv al unei noi umilinte a Rusiei”, conform Pravda.ru.

Dupa spusele jurnalistului Anton Ponomarev, chiar daca pozitia presedintelui decedat Leh Kaczynski nu putea fi numita una pro-rusa, moartea unui sef de stat intr-un accident aviatic pe teritoriul Rusiei este in primul rand o tragedie, si nu un motiv pentru reglarea conturilor politice.

Semnificatia acestei zile nu poate fi inteleasa de reprezentantii partidelor de stanga, care au pornit o campanie impotriva zilei de 12 aprilie, declarate zi de doliu. La fel, nici ultraliberalii, care au vazut ’mana Rusiei’ in accidentul avionului prezidential Tu-154, deja obisnuiti sa vina cu acuzatii la adresa puterii ruse”, sustine jurnalistul Anton Ponomarev, intr-un editorial al Pravda.ru. “In politica ne vom intoarce inevitabil la aceasta poveste tragica. Deocamdata, s-a intamplat ca in casa noastra sa moara un oaspete. Si nu sta in valorile culturii ruse sa discute intr-un astfel de context calitatile si neajunsurile lui”, a afirmat jurnalistul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult