Acasa InternationalExterne Modelul Băsescu. Sarkoyz pregăteşte noi drepturi la pensie pentru femei

Modelul Băsescu. Sarkoyz pregăteşte noi drepturi la pensie pentru femei

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Peste 100 de mii de femei din Franţa ar putea beneficia de noi drepturi la pensie. Este vorba despre femeile care au mai mult de trei copii şi de părinţii care şi-au îngrijit copii cu handicap, informează RRA.

Preşedintele Nicolas Sarkozy a decis să facă un gest pentru a mai calma din spiritele deja foarte încinse, mai ales că  respectivului proiect de lege se află în plină dezbatere în Senat. Liderul de la Elysee a cerut guvernului să depună amendamente în favoarea a două categorii de persoane.

Este vorba despre femeile cu vârsta cuprinsă între 55 şi 60 de ani care au mai mult de trei copii şi de părinţii cu copii handicapaţi, care la un moment dat au fost nevoiţi să-şi întrerupă activitatea pentru a avea grijă de ei.

Aceste două categorii, însumând 130 de mii de persoane, vor putea să beneficieze de pensii integrale în urma unui stagiu complet de cotizare la 65 de ani şi nu la 67, cât prevede actualul proiect de lege.

Anunţul vine mai degrabă în încercarea de a domoli nemulţumirea opiniei publice şi a sindicatelor, care se pregătesc de noi proteste.

Manifestaţiile prevăzute să aibă loc marţi şi preavizele de grevă pe termen nelimitat se înmulţesc pe zi ce trece, cele mai afectate sectoare urmând să fie cele ale transportului feroviar, aerian şi public în comun, al energiei şi al audiovizualului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult