Acasa InternationalExterne UPDATE. Modelul Ceauşescu la Damasc

UPDATE. Modelul Ceauşescu la Damasc

scris de D.P.
1 afisari

UPDATE 18.46. Discursul preşedintelui Bashar al Assad în Parlament a fost mult mai vag decât era de aşteptat în ce priveşte programul de reforme economice şi sociale, dorit de protestatari.

În schimb, Bashar al Assad a mizat pe cartea complotului menit să destabilizeze ţara, aşa cum au făcut şi alţi lideri regionali confruntaţi cu revolte de stradă. Asssad a spus că este vorba despre o minoritate care vrea să arunce Siria în lupte sectariene şi care a acţionat la Derra, localitate din Sud, unde au început protestele, informează RRA.

Nu este clar dacă preşedintele s-a referit la Frăţia Musulmană sau la comunitatea druză, care la începutul anilor 20 a beneficiat de autonomie în zonă, cu sprijin din partea Franţei.

Şi fraţii musulmani şi druzii, o sectă musulmană prezentă în Siria şi Liban, au o istorie de opoziţie la regimul sirian Baath şi la familia Assad.

Totuşi, preşedintele Assad a admis că printre protestatari sunt şi oameni care nu sunt conspiratori ci au cereri legitime.

În discursul său, preşedintele nu a vorbit clar nici despre una dintre cererile principale ale protestatarilor – ridicarea a stării de urgenţă care permite arestarea şi interogarea oricui fără mandat.

++++++++++++++++++++

Protestatarii sirieni  au zgâlţâit maşina preşedintelui sirian Bashar al-Assad, după ce acesta a ieşit din Parlament, unde susţinuse un discurs.

Presedintele Siriei a fost atacat de protestatariTeleviziunea siriană a prezentat câteva imagini de la o demonstraţie de susţinere a preşedintelui, în faţa Parlamentului.Însă, la un momet dat, camerele au surprins mai multe persoane fugind spre maşina în care Assad tocmai se urcase. Printre persoane era şi o femeie, care a încercat să ajungă la preşedinte, informează Realitatea.net.S-a iscat o busculadă, iar televiziunea a oprit transmisiunea directă, prezentând apoi imagini panoramice cu Damascul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult