Acasa InternationalExterne Modificari la serviciile consulare de vize temporare pentru SUA

Modificari la serviciile consulare de vize temporare pentru SUA

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Sectia Consulara a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a adus in atentia publicului, vineri, doua modificari importante referitoare la serviciile consulare de vize temporare.


Incepand cu 25 iunie 2010, au fost modificate numerele de telefon ale call center-ului care asigura programarea solicitantilor de vize temporare si care ofera informatii despre vize. Noile numere de telefon sunt: numarul de telefon apelabil din Romania este 03 71 72 00 53, iar numarul de telefon apelabil din Statele Unite este 1 888 882 7125. Solicitantii care doresc informatii despre vize sau programari pentru interviu trebuie sa foloseasca aceste numere, incepand de astazi.Cei care solicita viza in Romania pot folosi, mai nou, o carte de credit pentru programarea interviului. Acum, solicitantii au posibilitatea de a vorbi mai mult de sapte (7) minute per apel, dar pentru fiecare apel este necesara o noua tranzactie, anunta Ambasada.

Cealalta modificare semnificativa a serviciilor de vize temporare va intra in vigoare din data de 6 iulie 2010. incepand cu aceasta data, toate persoanele rezidente in Romania care se califica pentru vize temporare (cei care obtin o viza temporara) vor trebui sa foloseasca serviciile de curierat pentru returnarea pasapoartelor, odata ce viza a fost aprobata. Acest serviciu este obligatoriu pentru livrarea pasapoartelor tuturor celor care locuiesc in Romania, inclusiv celor din Bucuresti. Incepand cu data de 6 iulie, nu va mai fi necesar ca solicitantii de viza sa revina la Sectia Consulara in ziua urmatoare pentru a-si recupera pasapoartele.

Laurie Meininger, in calitate de Consul General interimar si Sef al Departamentului de Vize declara :Consideram ca aceasta modificare este in beneficiul clientilor, de vreme ce solicitantii vor face un singur drum la Consulat, pentru interviul de viza. Avantajele vor fi si mai mari anul viitor, cand Ambasada se va muta in zona Baneasa”. Serviciile de curierat pentru Ambasada vor fi prestate de Sameday Courier, care este o firma de curierat romaneasca. Preturile au fost special negociate si stabilite la 5 USD pentru un singur pasaport si 7,5 USD pentru mai multe pasapoarte livrate la aceeasi adresa; costurile vor fi achitate in LEI de catre solicitanti.  

Un reprezentant al firmei de curierat va fi prezent in Consulat in fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 8 si 12, pentru a oferi asistenta si informatii. Website-ul firmei Sameday Courier este: www.sameday.ro .Informatii suplimentare pot fi gasite pe pagina web a Ambasadei: http://romania.usembassy.gov

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult