Acasa InternationalExterne Mohammed Morsi, noul preşedinte al Egiptului: “Revolutia va continua”

Mohammed Morsi, noul preşedinte al Egiptului: “Revolutia va continua”

scris de A.P.
3 afisari
A fost o noapte incendiara la Cairo. Piata Tahrir din centrul orasului a fost neincapatoare pentru zecile de mii de egipteni care au sarbatorit victoria candidatului islamist in alegerile prezidentiale. Mohammed Morsi a primit felicitari din toata lumea si a promis ca revolutia va continua in Egipt.

Mohammed Morsi

In Cairo si Alexandria atmosfera a fost exploziva. Egiptenii au motive intemeiate sa petreaca: sunt primele alegeri dupa ce Egiptul a scapat de jugul greu al conducerii lui Hosni Mubarak.

In primul discurs de dupa anuntarea rezultatelor, Mohammed Morsi a promis ca va fi presedintele tuturor egiptenilor si, pentru a linisti statele vecine, in special Israelul, a declarat ca va respecta acordurile internationale in vigoare.
Mohammed Morsi: „Nu as fi fost astazi in fata voastra fara ajutorul lui Allah si fara sacrificiile, lacrimile si sangele varsat de martirii nostri. Sunt presedintele tuturor egiptenilor, oriunde s-ar afla ei, in Egipt sau in strainatate„.
Inginer educat in Statele Unite, Morsi, in varsta de 60 de ani, si-a luat angajamentul de a reforma institutiile corupte si de a reorganiza statul pe fundamente islamice. Nu va fi insa usor. Consiliul Suprem al armatei, care conduce Egiptul dupa inlaturarea lui Mubarak, a dat mai multe decrete ce reduc puterea presedintelui in favoarea fortelor militare.
Morsi l-a infrant la o diferenta de doar cateva procente pe Ahmed Shafiq, ultimul premier din timpul conducerii lui Hosni Muarak.

2 comentarii

preot vasilescu 25-06-2012 - 10:38

Puterea satanica se instaleaza ca cancerul in intreaga lume.
Crestinitatea,dar mai cu seama civilizatia e in declin si ne vom
intoarce in epoca feudalismului.
Multumesc OBAMA,multumesc USA pentru politica ta inteligenta
,vai de capul ei………..
Sa ne ajute bunul nostru Dumnezeu!!!1

Romeo2110 25-06-2012 - 11:54

In noua ordine mondiala pe primul loc monoteistii rigizi: evreii si musulmanii, pe locul al doilea monoteistii rigizi din clasa „martorii lui yehova” care neaga dumnezeirea lui Hrisos, iar pe locul al treilea „idolatrii” Trinitari alaturi de idolatrii autentici.

Evreul Heinrich Heine a spus-o acum 200 de ani: „Orica catolic care trece la protestantism, paraseste ‘idolatria trinitara’ pentru a se apropia de „monoteismul iudaic”. Deaia este laudat Luther, in ciuda anisemitismului asumat.

Pe de alta parte nu este deosebire mare intre masia iudaic, ce va fi uns ca stapan absolut al lumii, si mesia islamistilor „Mehdi”, sau mesia altor idolatri de prin India, America de sud etc.

Ceea ce ii uneste pe evrei de musulmani este mai important decat ceea ce ii separa. Si asta se va vedea la momentul potrivit.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult