Acasa InternationalExterne Monitorizat atent: Kover Laszlo, provocare la adresa României

Monitorizat atent: Kover Laszlo, provocare la adresa României

scris de M.A.
2 afisari

Activitatea preşedintelui Parlamentului Ungariei în România, Kover Laszlo, este monitorizată pentru a se vedea dacă încalcă vreo lege. Gestul acestuia nu este singular, ci face parte dintr-o „strategie prin care minoritatea maghiară din România să fie radicalizată împotriva instituţiilor statului român”.

Monitorizat atent: Kover Laszlo, provocare la adresa României

Monitorizat atent: Kover Laszlo, provocare la adresa României (foto: 168ora.hu)

„Toată activitatea d-lui Kover Laszlo a fost şi este monitorizată de către noi tocmai pentru a se vedea dacă se încalcă şi prevederile legale. Normele de bună vecinătate, de respect, au fost deja încălcate, d-l Kover Laszlo nu avea ce căuta în campanie electorală într-o altă ţară a Uniunii Europene pentru a sprijini un partid extremist şi pentru a provoca practic autorităţile române, pentru că activitatea d-lui Kover Laszlo n-a fost aşa întâmplătoare, ci a fost provocatoare la adresa României. Atitudinea Guvernului a fost extrem de fermă, dar, în acelaşi timp, nu am vrut să punem gaz peste focul pe care d-l Kover Laszlo conştient încearcă să-l aprindă în această zonă din Transilvania”, a declarat premierul Victor Ponta, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, transmite Agerpres.

„Este foarte clar că d-l Kover Laszlo nu este un prieten şi nu este binevenit în România, este foarte clar că atitudinile sale provocatoare nu sunt întâmplătoare şi nu cred că este un gest singular, cred mai degrabă că este o adevărată strategie prin care minoritatea maghiară din România să fie radicalizată împotriva instituţiilor statului român şi este foarte clar că suntem toţi foarte mobilizaţi pentru a nu-l lăsa pe d-l Kover Laszlo şi pe prietenii domniei sale, care stau la Budapesta şi se fac că nu ştiu ce face în România, să-şi atingă scopurile”, a adăugat Victor Ponta.

„Atitudinea noastră trebuie să fie fermă, dar în acelaşi timp foarte inteligentă, pentru că mă aflu într-un judeţ în care trăiesc împreună românii şi maghiarii şi pentru că orice conflict nu ar fi în avantajul nimănui şi în care singurul drum adevărat este drumul unei dezvoltări comune pentru cele două comunităţi şi, până la urmă, şi România şi Ungaria, iar personaje precum d-l Kover Laszlo vor să ne ducă înapoi în timp, în anii 1990 fie chiar mai înainte decât atât. Trebuie să fim atenţi, să nu răspundem cu ar ar dori d-l Kover Laszlo de la noi”, a continuat premierul.

Diaconescu: Nu e cazul ca preşedintele să intervină

Despre implicarea preşedintelui Parlamentului ungar în campania electorală din România, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a spus că nu e cazul să se exagereze pe această temă.

„Trebuie înţeles faptul că într-o astfel de situaţie, preşedintele Parlamentului ungar nu s-a plasat într-o poziţie care să facă cinste Ungariei. Exacerbarea retorică este o exagerare. Preşedintele României va interveni în momentul în care este cazul. Ceea ce face domnul Kover în România nu este o problemă de politică externă sau a relaţiilor dintre state, iar după modesta mea părere nu cred că părerea lui este temeinic susţinută de Budapesta. În orice caz, ministrul de Externe într-o astfel de situaţie nu trebuie să inflameze inutil o atitudine a unui cetăţean european, care în nume propriu vine în România şi face o serie de activităţi, mai mult sau mai puţin electorale”, a explicat consilierul prezidenţial, la TVR Info.

7 comentarii

Mache 07-06-2012 - 13:47

USL-asii depasesc deja toate limitele imaginabile ale penibilului. E un adevarat festival al neputintei, rificolului si imbecilitatii. Se tot smiorcaie ca niste babe senile ca unguru’ e rau dar nu au sange in ei sa-l expulzeze. Sutn atri la guit, dar cand vine vorba sa faca ceva le tremura mainile si se scapa instantaneu in pantaloni.

Mare dreptate a avut licheaua de Berceanu cand i-a spus lui Ponta care are prea multa energie in claxon si mai nimic in motor 😉

Ciu Huhu 08-06-2012 - 19:35

Bravo Mache slugoiule al dictatorului Basescu, iti meriti banii de la stapinul tau!

MI-5 07-06-2012 - 13:54

Presedintele unui parlament, nu vorbeste in nume propriu, atat timp cat are acea functie, ca al doilea om in stat!

Diaconescu incearca sa-l scuze pe basescu pentru ne-interventie.

Datesh 08-06-2012 - 15:32

„cred mai degrabă că este o adevărată strategie prin care minoritatea maghiară din România să fie radicalizată împotriva instituţiilor statului român …”

Evident ..!
Masuri nu ati luat nici dvs.nici predecesorii de la diferite partide perindati la putere ……nu masuri contondente mai degraba inteligente .ati lovit in permanenta patriotismul romanilor ,dezbinare ,batjocura si umilinta a la Iliescu (puterea cu orice pret )…

Pribeagul 08-06-2012 - 18:17

Mai degraba este un nebun care este lasat sa se plimbe hai-hui pe coclaurile… scumpei noastre patrii.

Dorin C. 08-06-2012 - 20:59

Ba nu e nebun deloc. Stie el ce face, si stie bine. Problema pentru ei este ca regulile jocului s-au schimbat radical in ultimii 1000 de ani, si ce-au reusit atunci, astazi e de nerealizat. Daca ei mai spera, ca circa 1,6 milioane de unguri, vor fi si vor mai domni peste circa 6-7 milioane de romani in Transilvania, se inseala amarnic. Chiar sa distruga „Trianon-ul” si visul lor nu se va mai realiza niciodata, oficial sau neoficial. Ungaria de azi e doar o fantoma a ceea ce era pe vremuri mereu in cirdasie cu alte puteri ale Europei.

Ciu Huhu 08-06-2012 - 21:44

Corect!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult