Mortalitate mai mare ca România. Despre ce ţară vecină e vorba | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Mortalitate mai mare ca în România. Despre ce ţară vecină este vorba?

Mortalitate mai mare ca în România. Despre ce ţară vecină este vorba?

scris de L.M.
3 afisari

Una dintre ţările vecine are o mortalitate mai mare decât cea înregistrată în România, cu o rată de 700.000 de locuitori pe an. Vezi despre cine este vorba!

Mortalitate mai mare ca în România. Despre ce ţară vecină este vorba?

Mortalitate mai mare ca în România. Despre ce ţară vecină este vorba? (foto: news2000.com.ua)

Cancerul şi bolile cardiovasculare sunt principalele cauze ale mortalităţii în Ucraina, informează agenţia de presă Unian, făcând trimitere la declaraţiile preşedintelui Comisiei pentru Sănătate din Parlamentul Ucrainei, Tatiana Bahteeva, transmite Rador. Potrivit declaraţiilor sale, populaţia Ucrainei scade într-un ritm alarmant, înregistrând cel mai mare declin din Europa – anual mor 700 de mii de ucraineni.

„În ultimii 15 ani, populaţia Ucrainei a scăzut cu 7 milioane de locuitori. De la 52 de milioane, la 45 de milioane”, a explicat Bahteeva. Aceasta a subliniat că declinul populaţiei Ucrainei are loc din cauza modului de viaţă total nesănătos pe care îl duc cetăţenii acestei ţări. „Mâncarea nesănătoasă de tip fast-food, alcoolul, ţigările, drogurile, sunt doar câţiva din factorii care duc la crearea unui astfel de fenomen demografic. Este absolut alarmant faptul că mai bine de 14 milioane de ucraineni suferă de boli cardiovasculare, iar 1 milion de ucraineni sunt bolnavi de cancer”, a conchis preşedinta Comisiei pentru Sănătate din Parlamentul Ucrainei, Tatiana Bahteeva.

1 comentariu

Romeo2110 28-09-2012 - 07:46

> iar 1 milion de ucraineni sunt bolnavi de cancer”

Si despre efectul Cernobal ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult