Acasa InternationalExterne Morţi şi răniţi în urma împuşcăturilor din Parlamentul canadian

Morţi şi răniţi în urma împuşcăturilor din Parlamentul canadian

scris de M.A.B.
10 afisari

Soldatul canadian rănit miercuri dimineața de tiruri lansate de indivizi neidentificați lângă clădirea Parlamentului din Ottawa a decedat în urma rănilor suferite, au anunțat surse oficiale citate de AFP.

Morţi şi răniţi în urma împuşcăturilor din Parlamentul canadian

Morţi şi răniţi în urma împuşcăturilor din Parlamentul canadian

În același timp, un membru al gărzii de securitate de la Parlament a fost rănit în schimbul de focuri declanșat după pătrunderea în clădire a unul până la trei atacatori, a menționat într-o postare pe rețeaua Twitter ministrul muncii, Jason Kenney. Un atacator a fost ucis de poliție.

Poliția din Ottawa a anunțat pe Twitter că investighează trei incidente armate produse miercuri în capitală, unul la monumentul războiului lângă care stătea de gardă soldatul ucis, al doilea la clădirea Parlamentului și al treilea la un centru comercial din apropiere, precizează Reuters. Toate cele trei sunt situate la distanțe de câteva sute de metri una de alta, în centrul capitalei.

Pe de altă parte, apărarea aeriană americano-canadiană Norad a fost plasată în stare de alertă ‘pentru a putea răspunde cu rapiditate’ în cazul unui incident aerian ce ar putea fi legat de atacurile de la Ottawa, a declarat pentru AFP un responsabil al Pentagonului.

Premierul Stephen Harper se afla în momentul incidentului chiar în Parlament, unde asista la o reuniune a aleșilor din Partidul său conservator. În momentul de față premierul este în siguranță, fiind evacuat din perimetru, și urmează să facă declarații mai târziu în cursul zilei, a spus purtătorul de cuvânt Jason MacDonald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult