Acasa InternationalExterne Moscova ar putea fura START-ul

Moscova ar putea fura START-ul

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Rusia s-ar putea retrage din noul acord START, in cazul in cazul in care se va simti amenintata de scutul american antiracheta.

Declaratia a fost facuta marti, de ministrul rus de Extrene, Serghei Lavrov, in cadrul unei conerinte de presa. Potrivit BBC, Lavrov a afirmat ca actualele planuri americane, care ar putea include amplasarea unor interceptoare antiracheta pe teritoriul Romaniei, sunt considerate “acceptabile” de Moscova, dar a tinut sa precizeze ca tara sa isi rezerva dreptul de a se retrage din acest acord in cazul in care scutul american va afecta “eficienta fortelor strategice ale Rusiei”. Totusi, vorbind despre noul acord START privind reducerea arsenalelor nucleare strategice, care urmeaza sa fie semnat joi, la Praga, seful diplomatiei ruse a declarat ca acesta marcheaza trecerea la “un alt nivel de incredere” intre cele doua state. “Facem un apel catre toate statele, fara exceptie, dar in special catre cele care detin arsenale nucleare, sa se alature eforturilor Rusiei si Statelor Unite din acest domeniu si sa-si aduca propria contributie la procesul de dezarmare”, a mai adugat Lavrov. Printre altele, noul acord prevede limitarea la 1.550 a focoaselor nucleare pe care Statele Unite si Rusia le detin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult