Acasa InternationalExterne Moscova, inflexibilă în faţa Consiliului de Securitate ONU

Moscova, inflexibilă în faţa Consiliului de Securitate ONU

scris de S. P.
3 afisari

Membrii occidentali ai Consiliului de Securitate au încercat luni să mărească presiunea asupra Rusiei, în perspectiva referendumului programat în Crimeea.

Crimeea: Consiliul de Securitate al ONU, soldat cu un eşec

Crimeea: Consiliul de Securitate al ONU, soldat cu un eşec (foto: iranreview.org)

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate au ţinut luni după-amiază cea de-a cincea lor reuniune cu uşile închise, din ultimele zece zile, asupra crizei ucrainene.

‘Situaţia se agravează cu fiecare zi (…), există un sentiment de urgenţă’, a declarat presei ambasadorul francez Gérard Araud, la finalul reuniunii care a durat aproape două ore, potrivit AFP.

Referendumul de duminică a fost convocat de parlamentul prorus din Crimeea pentru a decide alipirea peninsulei la Rusia. Kievul şi Occidentul îl consideră ilegal.

‘Va fi foarte periculos dacă Peninsula Crimeea va fi anexată de Rusia’, a avertizat Araud. ‘Reuniunea a fost un apel adresat Rusiei să nu meargă în această direcţie şi să demareze negocieri’, a adăugat diplomatul francez.

‘Vrem să evităm scenariul cel mai rău’, a menţiona el. În pofida presiunii Occidentului, ‘ruşii nu dau niciun semn că sunt dispuşi să ne asculte’, a continuat ambasadorul.

În cursul reuniunii, a făcut el cunoscut, reprezentantul Rusiei, Vitali Ciurkin, a repetat că Moscova ‘îşi asumă responsabilitatea ei istorică’ faţă de Crimeea.

Reuniunea neoficială a fost cerută de Ucraina, al cărui reprezentant la ONU, Iuri Sergheiev, a asistat la discuţii.

Potrivit ambasadorul britanic, Mark Lyall Grant, Sergheiev a repetat că referendumul este ilegal, iar ‘majoritatea membrilor Consiliului’ au fost de acord.

‘Nu poate să aibă loc un referendum echitabil şi liber când Crimeea este ocupată de trupele ruse’, a subliniat Mark Lyall Grant. Considerând că situaţia din peninsulă ‘s-a degradat periculos’, el şi- a exprimat dorinţa ‘detensionării situaţiei şi acceptarea observatorilor internaţionali’.

În legătură cu poziţia Rusiei, el a recunoscut că ‘nu a devenit mai flexibilă’, adăugând că ‘există o presiune sporită şi o izolare crescândă a Rusiei’, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, Consiliul de Securitate nu a reuşit să adopte o poziţie comună asupra crizei ucrainene. Moscova, membru permanent al Consiliului, dispune de drept de veto şi astfel poate bloca orice luare de poziţie a acestei instanţe.

137 comentarii

pathfinder 11-03-2014 - 08:45

ONU…
Absolut irelevant!

UnUL 11-03-2014 - 08:57

Ei; nici chiar așa!

pathfinder 11-03-2014 - 09:07

Cum poate fi relevant ONU in cazul Rusiei?
Foarte serios…

UnUL 11-03-2014 - 09:15

Dincolo de faptul că nu pot lua măsuri radicale datorită dreptului de veto al Rusiei și Chinei în consiliul de securitate, presiuni tot se pot face.

pathfinder 11-03-2014 - 09:17

🙂
OK.

Ce fel de presiuni?
Economice?
Politice?
De alta natura?

UnUL 11-03-2014 - 09:19

Și de unele și de altele.

pathfinder 11-03-2014 - 09:25

🙂
Pai Rusia are drept de veto.
Masuri economice nu cred ca se pot lua…
Politice nici atat…

Sa-ti dau un exemplu: UE ar putea sanctiona Rusia economic dar nu au nici un interes. Gazele rusesti sunt importante pentru unele economii europene iar cel mai mare investitor din Rusia e UE.
Carevasazica pierd si europenii si rusii.
Dar, pur teoretic, UE ar putea sa ia masuri pentru ca Rusia nu are nici un cuvant de spus acolo…

In schimb, la ONU e alta mancare de peste…

Sustii in continuare ca ONU ii poate sanctiona pe rusi?
In afara de o declaratie de sustinere a poporului ucrainean nu vad ce pot face….
Si asta-i ajuta pe aia ca o frectie la un picior de lemn, daca-mi permiti sa ma exprim asa.

UnUL 11-03-2014 - 10:38

Atunci îi pot amenința cu degetul! (???!!!)
Rămân NATO și UE care pot lua și măsuri politice și economice.

pathfinder 11-03-2014 - 10:44

Cu degetul sa fie! 🙂
Da, NATO poate aduce trupe in regiune.
Si ar fi bine sa o faca!
Asta daca vrea si musiu Obama.

ValVerde 11-03-2014 - 15:17

De fapt rusii au facut inca un pas in aruncarea ONU in irelevanta.
Daca un membru cu drept de veto invadeaza o tara suverana fara sa-i pese de Consiliul de Securitate ONU, au creat un precedent periculos…Rusii tocmai s-au kkt pe dreptul lor de veto.

urbos 11-03-2014 - 15:31

Lindicule, americansii fac treaba asta de ani de zile. Mars!

salut 11-03-2014 - 15:41

Hehehe, o sa-ti spuna lindica ca „doua strambe nu fac una dreapta”.
Dupa ce a tacut asurzitor, a lovit-o moralitatea internationala! Convenabil, nu?

ValVerde 11-03-2014 - 16:00

Salut, boule, mai bine explica-ne ce vrea sa spuna degetica, ca te-ai bagat ca bou’n livada.

PS Dreptul de veto al rusilor, ca si al chinezilor, e mai important din punctul lor de vedere, decit dreptul americanilor de veto.
Personal, ma doare in pix de impotentii de la ONU. Mesajul era ca rusii au slabit ONU, pentru ca acum nimeni nu o sa se mai deranjeze sa le asculte opinia.
Daca si SUA au facut asta in trecut, prezent sau viitor era irelevant.

ValVerde 11-03-2014 - 16:12

@copitatul

Cum am mai spus e irelevant, dar poate imi reamintesti in ce imprejurari a incercat Consiliul de Securitate sa „mareasca presiunea” impotriva US, asa cum face acum cu Rusia ???

urbos 11-03-2014 - 08:57

Crimeea va trece la rusi, dupa care trebuie fortat pentru a se ajunge pana la Kiev, asta daca nu fac vreo prostie vitejeasca ucrainienii si incep chiar ei ostilitatile, oferind rusilor cel mai bun pretext.
Ucraina trebuie sa ramana in zona de influenta ruseasca cu totul, zona „pro-occidentala” sa devina o regiune incerta, numai buna de folosit la diverse negocieri.
In UE, „pop ularii” trebuie sa piarda alegerile si influenta americaneasca trebuie sa scada incet si sigur. Asta e o sansa pentru o Europa libera.

pathfinder 11-03-2014 - 09:05

Pronostic: rusii nu vor ajunge la Kiev.
Nu au nici un interes acolo.

In schimb au interese in urmatoarele regiuni: Harkov, Luhansk, Donetsk, Mariupol si … Odessa.
Sa vedem cat reusesc sa rupa.
Daca reusesc.

UnUL 11-03-2014 - 09:13

Buboșel iubitori de Putini, iar delirezi.

urbos 11-03-2014 - 09:37

Taci ma vierme.

UnUL 11-03-2014 - 10:41

…mormăi omida păroasă Buboș.

Tache 11-03-2014 - 23:48

Cine spunea ca romanii sunt rusofobi ? Cine spunea ca romanii nu pot uita oroarea bolsevica din trecut ?

Un rus, decorat cu cea mai înaltă distincţie de stat în România (si este un rus urmas direct al celor mai sinistri tortionari bolsevici)

Viaceslav Kantor, preşedintele Congresului European Evreiesc, a fost decorat, astăzi, cu cea mai înaltă distincţie de stat din România – Ordinul Naţional pentru Merit.

Distincţia a fost înmânată de preşedintele României, Traian Băsescu. La ceremonia festivă de la palatul prezidenţial din Bucureşti au fost prezenţi membri ai Guvernului, deputaţi din Parlamentul român şi reprezentanţi ai corpului diplomatic.

Kantor a primit Ordinul Naţional pentru Merit graţie aportului adus la dezvoltarea toleranţei, reconcilierii, dialogului interreligios şi drepturilor omului în Europa, de asemenea la combaterea xenofobiei şi antisemitismului.

Ordinul Naţional pentru Merit a fost instituit în anul 2000. Distincţia are cinci grade: Cavaler, Ofiţer, Comandor, Mare ofiţer, Mare Cruce.

salut 11-03-2014 - 23:51

Rusii cu putza taiata nu se pun. Ei sunt frecventabili, dezirabili. La ei „se licureste”. La basisti e pe baza de putza.

Tache 12-03-2014 - 03:53

Ce ma uimeste pe mine este ca rusofobia romaneasca este indreptata impotriva VICTIMELOR bolsevismului, este indreptata impotriva lui Soljenitsin. Este indreptata impotriva rusilor supravietuitori ai Gulagului si a urmasilor acestora. Martirii ortodocsi sunt considerati imperialisti, care pot face rau poporului roman.

Dar NU este indreptata impotriva CALAILOR si a urmasilor acestora. Impotriva comandantilor de lagare si celor care au apasat pe tragaci, omorand atatia oameni nevinovati. Urmasii calailor primesc cele mai inalte distinctii in statul romanesc.

Katynul a fost deja uitat !

pathfinder 12-03-2014 - 08:30

Ce Katyn gavaresti matale acolo bre?
Acolo a fost vorba de polonezi.
Tampitule.

Daca ziceai de Fantana Alba altfel vorbeam.
Idiotule.

Tache 12-03-2014 - 10:02

Fantana Alba ? Never heard of it ! Prin ce bodegi satesti se vorbeste despre ea ? NU EXISTA ABSOLUT NIMIC OFICIAL ! Deci nu exista.

La Katyn, komisarii EVREI manati de ura rasiala au asasinat 30 000 de ofiteri ai armatei poloneze. Pe baza zvonurilor persistente ale taranilor din zona, armata germana a efectuat deshumarea acestor cadavre in 1942 si a anuntat rezultatul cercetarilor forenzice intregii omeniri.

Dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial s-a stabilit ca masacrul din Katyn a fost facut de armata germana. Acest adevar a supravietuit pana in 1987, cand Gorbaciov a recunoscut ca trupele „sovietice”- evreii- au savarsit acest masacru.

Despre Fantana Alba (unde au murit 5000 de bucovineni care au incercat sa treaca in Romania, in 1940) nu exista NIMIC din partea statului roman. Se poate incepe cu o cerere la ONU, spre exemplu, dar nu exista asa ceva.

FANTANA ALBA NU EXISTA din cauza actualului STAT „ROMAN” !

Tache 12-03-2014 - 10:06

Ce s-a intamplat la Fanatana Alba ? Cine a dat ordinul sa se traga ? Care era structura etnico-religioasa a soldatilor sovietici ? Sanchi, intrebarea asta nu e intrebare…..

De aceea nu se stie nimic despre Fantana Alba…

pathfinder 12-03-2014 - 10:17

@Tache

1. „Fantana Alba ? Never heard of it ! Prin ce bodegi satesti se vorbeste despre ea ? NU EXISTA ABSOLUT NIMIC OFICIAL ! Deci nu exista.”
Daca-mi spuneai asta in fata nu mai ajungeai sa repari situatia ca in textul postat.

2. Nu era nici o intrebare acolo.

Tache 12-03-2014 - 10:33

Mai taran „destept”, mai „desteptule” eu nu repar nicio situatie !! Eu cunosc ISTORIA POPORULUI ROMAN de pe vremea cand tu sugeai la tzatza.

Eu stiu, din informarile istoricilor romani, ceea ce s-a intamplat la Fantana Alba. Eu vroiam sa accentuez ideea ca aceasta INFORMATIE circula numai printre anumiti romani, ca s-a reusit ingradirea circulatiei acestei informatii. Ramane o informatie de nisa, doar anumiti romani, foarte-foarte putini, stiu ce s-a intamplat acolo, iar in rest NIMENI.

Este un CAZ DE SUCCES de control al informatiei, operatiune din care TU faci parte…

pathfinder 12-03-2014 - 10:38

@Tache
1. Esti cu pluta!
2. Cunosti pe dracu’ sa te pieptane.
3. Nu te enerva ca nu-ti face bine.

Tache 12-03-2014 - 10:44

Fantana Alba reprezinta CEL MAI MARE MASACRU din istoria poporului roman !! Nu are echivalent istoric.

Poate ar trebui investita 10% din energia care se investeste in „Holocaustul” savarsit de poporul roman impotriva poporului evreu, pentru a investiga acest masacru (sa nu-i spunem holocaust impotriva romanilor).

Dar 10% este un procent de-a dreptul terorist…

Daca s-ar afla adevarul s-ar putea stabili fara putinta de tagada ca Maresalul Antonescu A AVUT DREPTATE, ca Miscarea Legionara A AVUT DREPTATE !!

pathfinder 12-03-2014 - 10:48

Aha!
Am ajuns unde trebuia.

Pai si atunci de ce ai terminat postarea initiala cu:
„Katynul a fost deja uitat !”

Si nu cu:
„Fantana Alba nu trebuie uitata!”

Te-ai prins baaaa acuma?

Tache 12-03-2014 - 10:51

Tradatorule de Neam si Tara pathfinder, de ce dupa 70 de ani nu exista monumente inchinate cinstirii victimelor masacrului de la Fantana Alba, pe intreg teritoriul Romaniei, tinand cont de importanta si semnificatia istorica a evenimentului ?

Tu esti „cur à jos ” ca vorbesti pe la colturi si pomenesti pe forum, cand ar trebui sa fie o zi de comemorare nationala.

Si bineinteles ca ar trebui cunoscut in intreaga lume ceea ce s-a intamplat in acele zile din 1940, la Fantana Alba.

Tache 12-03-2014 - 10:58

Pathfinderica, pentru ca Fantana Alba NU EXISTA, in timp ce Katyn EXISTA !

Existenta nu se masoara in intamplare istorica, s-au intamplat nenumarate fapte uimitoare despre care nu se povesteste, ci existenta in mentalul unui numar semnificant de oameni.

Despre Katyn SE POVESTESTE, dar despre Fantana Alba NU SE POVESTESTE !

pathfinder 12-03-2014 - 11:05

@Tache

1. „Tradatorule de Neam si Tara pathfinder”
Esti cu pluta…

2. „de ce dupa 70 de ani nu exista monumente inchinate cinstirii victimelor masacrului de la Fantana Alba, pe intreg teritoriul Romaniei, tinand cont de importanta si semnificatia istorica a evenimentului?”
Este boule.
Acolo unde trebuie: la Adancata (Hliboca).
Ca acolo s-a intamplat.
Nu are ce cauta monumentul ala in alta parte.

urbos 12-03-2014 - 11:18

Ce zice omu, ce raspunde dobitoaca! N-a inteles nimic.

pathfinder 12-03-2014 - 11:21

@urbos
Cauti atentie? 🙂
Nu aici incurcatule…

Tache 12-03-2014 - 11:24

Several memorials of the massacre have been erected worldwide. During the Cold War, the British government objected to plans to build a major Katyn monument in the UK.The Soviet Union did not want the Katyn massacre to be remembered, and demanded that the British government prevent the erection of the monument. The British government did not want to antagonize the Soviets, and the construction of the monument was delayed for many years.[Sanchi, relatiile de putere sunt complet inversate, britanicii se temeau de colonia lor….in realitate ordinele plecau din UK, inclusiv ordinul pentru masacrarea ofiterimii poloneze] When the local community secured the right to build the monument, no government representative was present at the ceremony (although representative of the British Conservative Party opposition were present). A monument was finally unveiled on 18 September 1976 at the Gunnersbury Cemetery amid controversy. Another memorial in the UK was erected three years later, in 1979, in Cannock Chase, Staffordshire. A memorial tablet by Ronald Sims has also been installed in the Airmen’s Chapel within Southwell Minster in Nottinghamshire. There is a large Polish community in the county and each year a service is held to remember the massacre.

In 2000, the memorial at the Katyn war cemetery was opened in Russia. Previously, the site featured a monument dedicated to the „victims of the Hitlerites”.In Canada, a large metal sculpture has been erected in the Polish community of Roncesvalles in Toronto, Ontario, to commemorate the killings. In South Africa, a memorial in Johannesburg commemorates the victims of Katyn as well as South African and Polish airmen who flew missions to drop supplies for the Warsaw Uprising.
A stone cross atop a large rock. A plaque mounted on the rock reads: „Ostaszkow, Starobielsk, Kozielsk, Katyń 1940”, followed by „Zwiazek Sybrakow”.
Katyn Memorial, Pęksów Brzyzek cemetery, Zakopane, Poland

In Wrocław, Poland, a composition by Polish sculptor Tadeusz Tchórzewski is dedicated to those killed at Katyn. Unveiled in 2000, it is located in a park east of the city’s centre, near the Racławice Panorama building. It shows the ‘Matron of the Homeland’ despairing over a dead soldier, while on a higher plinth the angel of death looms over, leaning forward on a sword.

In the United States, a golden statue known as the National Katyn Massacre Memorial, is located in Baltimore, Maryland, on Aliceanna Street at Inner Harbor East. Polish-Americans in Detroit erected a small white-stone memorial in the form of a cross with a plaque at the St. Albertus Roman Catholic Church. A statue, the Katyń Memorial, commemorating the massacre has also been erected at Exchange Place on the Hudson River in Jersey City, New Jersey. Other memorial statues are located in Doylestown, Pennsylvania and Niles, Illinois.

In Ukraine, a memorial complex was erected to honor the over 4300 officer victims of the Katyń massacre murdered in Pyatykhatky, 14 kilometres/8.7 miles north of Kharkiv in Ukraine; the complex lies in a corner of a former resort home for NKVD officers. Children had discovered hundreds of Polish officer buttons whilst playing on the site.

pathfinder 12-03-2014 - 12:04

Troll.

Tache 13-03-2014 - 09:33

Pathfinderica, la fel ca si oamenii si popoarele au „buletin”. Pe „buletinul” poporului roman scrie CRIMINAL. Acesta este statutul oficial al poporului roman. Asa cum statutul oficial actual al lui Gica Popescu este de detinut incarcerat in penitenciar (fost fotbalist etc.). Elie Wiesel a spus: „Romania a omorat, a omorat, a omorat !” Romanilor li se reaminteste statutul lor de doua ori pe an, in octombrie si in ianuarie.

Discutia era despre Masacrul de la Fantana Alba. Pe langa faptul ca este cunoscut de foarte putini romani, care sunt ocupati cu alte treburi, STATUL ROMAN si romanii in general, spre deosebire de polonezi cu Katynul lor, nu au facut nimic ca el sa existe. Nu exista, nu a auzit mai nimeni de el, nu prezinta nicio importanta. Ce anume NU poti sa intelegi ?

Polonezii s-au zbatut impotriva multor adversitati pentru a face sa se afle adevarul si sa fie cunoscut de cat mai multa lume. Au facut si un film despre Katyn. Katynul exista, are importanta, exista monumente. Dovada ca isi respecta mult mai mult inaintasii si constientizeaza importanta trecutului pentru situatia din prezent.

pathfinder 13-03-2014 - 10:34

@Tachita
1. Vorbim despre statul roman condus din capitala aia de pe Dambovita, right?
Condus 50 de ani de comunistii aia atat de dragi tie, right?
Si dupa lovilutie de urmasii comunistilor aia atat de dragi tie, right?

2. In ceea ce priveste acuzatiile aduse poporului roman mai vorbim cand e cazul (daca apare un articol).

Am mai spus-o pe forumul asta, sunt foarte curios cum vor comenta (daca o vor face) aia de ne acuza intamplarile de la Cernauti, Chisinau si nu numai.
„Intamplari” in care au fost implicati „conationali” de-ai lor.
Dar, dupa cum am observat deja, daca-i iei civilizat si documentat la intrebari isi amintesc brusc ca au de plecat in concediu la marea Rosie…

Mai vorbim!

Tache 12-03-2014 - 05:47

Alexandr Soljenitsin a murit pe 3 august 2008. „Antibolsevicii” de dreapta din Romania au avut 4 (patru) ani la dispozitie, sa-i acorde lui Soljenitsin….. laureat al premiului Nobel pentru pace…….Ordinul national, in ORICE grad, Cavaler, Ofiţer, Comandor, Mare ofiţer sau Mare Cruce.

Tache 11-03-2014 - 23:55

Ianukovici îi acuză pe occidentali de orbire şi amnezie

Preşedintele Ucrainei a făcut pentru a doua oară de la plecarea din Kiev declaraţii în faţa ziariştilor. În discursul scurt de zece minute, el a menţionat că rămâne preşedintele legitim al Ucrainei şi comandantul suprem al armatei.

El a avertizat Guvernul american că va apela la instanţă pentru a ancheta ajutorul acordat extremiştilor ucraineni.

Ziariştii, care s-au adunat la Rostov pe Don, nu au avut parte de declaraţii de senzaţie şi nici nu li s-a oferit posibilitatea să pună întrebări. În esenţă, Viktor Ianukovici a repetat tezele conferinţei de presă de pe 28 februarie, deşi le-a extins.

Principala teză a rămas neschimbată – el rămâne singurul preşedinte legitim al ţării, iar alegerile de pe 25 mari sunt ilegale. Ianukovici a accentuat în mod deosebit că rămâne comandantul suprem al Ucrainei. Înseamnă că de voinţa lui depind acţiunile forţelor armate, ceea ce în actuala situaţie este important. Ianukovici şi-a exprimat convingerea că soldaţii şi ofiţerii ucraineni nu vor îndeplini comenzile criminale ale bandei criminale care a pus stăpânire pe Kiev.

O altă parte a discursului a fost consacrată rolului Occidentului în actualele evenimente.

„Se extind acţiunile ilegale împotriva poporului ucrainean, oraşele sunt patrulate de oameni în măşti. Ei îi dau afară pe ofiţerii de armată care nu vor să participe la acţiunile împotriva pop.ulaţiei paşnice. Ei vor să treacă armata sub drapelul lui Bandera şi să declanşeze un război civil, să dea rebelilor naţionalişti arme în mâini. Vreau să-i întreb pe protectorii occidentali ai forţelor ilegale: aţi orbit, v-aţi pierdut memoria, aţi uitat ce înseamnă fascismul?”.

Viktor Ianukovici preconizează o înrăutăţire a situaţiei socio-economice a Ucrainei. El crede că uzurpatorii care au capturat puterea vor declara că el este responsabil de această situaţie şi probabil Rusia. În ceea ce priveşte soarta viitoare a Crimeii, preşedintele ucrainean consideră că din cauza acţiunilor neofasciştilor Crimeea poate să se desprindă de Ucraina şi să treacă sub jurisdicţia Moscovei în urma referendumului care urmează să aibă loc.

Politologul Vladimir Kornilov ne-a vorbit despre scopurile pe care consideră că le-a urmărit Ianukovici în cel de-al doilea discurs al său.

„Vorbind despre legitimitatea sa, el nu a emis şi nu emite niciun fel de ordine sau decrete trupelor. Acest lucru arată că el încă speră că mai poate să negocieze cu cineva viitorul lui politic în Ucraina. În schimb, în Occident şi în Ucraina se afirmă că el nu mai este preşedintele legitim al ţării”.

Însă acest lucru nu l-a împiedicat pe Viktor Ianukovici să afirme că se va adresa Parlamentului şi Curţii Supreme din SUA cu cererea de a prezenta poziţia legală asupra acţiunilor Guvernului din această ţară. Potrivit lui Ianukovici, acordarea unui ajutor de 1 miliard de dolari noului regim autoproclamat este ilegală.

salut 12-03-2014 - 00:04

E un „a fost”. N-a avut curajul sa lupte cand era de luptat, acum macane degeaba. Cat o fi el de legitim, pentru ca, oricum, in comparatie cu nazistii astaia de Maidan, el e super-legitim, e „istorie”. In masura in care istorria consemneaza lasitatea, el va avea coltul lui.

Parerea mea.

Tache 12-03-2014 - 03:57

Exista oameni care, toata viata lor, nu pot fi mai mult decat unelte, de care se folosesc altii. Cred ca este si cazul lui Ianukovici, care ramane o unealta cu ceva intrebuintari….

salut 12-03-2014 - 04:19

De acord. Dar acum e expirata unealta.

Tache 12-03-2014 - 05:40

Profesionistii spun ca NU e !!

Antibasistul 12-03-2014 - 14:22

E unealta dictatorului Putin!

briel 12-03-2014 - 03:48

On second thought … hai s-o lasam balta (acum 15 minute):
http://news.yahoo.com/ukraine-wont-intervene-crimea-president-224530588.html;_ylt=AwrBJR7lkh9T9yEAWO_QtDMD

„We cannot launch a military operation in Crimea, as we would expose the eastern border and Ukraine would not be protected,” president Turchynov told AFP. [vorba ceea … nu ca practic n-au armata sa stea in fata rusilor]

Si apropo de avionul ala disparut, inca nu l-au gasit, se da cu ghicitul. In continuare e un mister.

pathfinder 12-03-2014 - 08:42

ET!!!

Antibasistul 12-03-2014 - 05:30

Doi dictatori: Putin si Basescu!

Tache 12-03-2014 - 06:49

Fereste-te sa nu fii paguba colaterala !!

Dupa cum am observat modul tau de gandire ( aplaudac pentru atrocitatile din Libia, Egipt si Siria, plus Irak si pretutindeni ), dupa ce ai aplaudat MOARTEA a sute de mii de oameni, pentru ca asa credeai tu ca iti pui in siguranta cele 10 apartamente de pe urma carora iti obtii TAXA DE RENTIER….

Sa ne fie cu PARDON !!!

Tache 12-03-2014 - 07:11

Antibasistul este STALINUL forumului nostru !!

Asemanarea este izbitoare si iti da cu parul in cap….

Pentru cine cunoaste cu adevarat ISTORIA……

Antibasistul 12-03-2014 - 11:12

Sa-mi fie cu parton, ma confunzi ultcineva!.

Nu am aplaudat NICIODATA MACELURILE din tarile enumerate de tine, mai sus, AM FOST INTOTDEAUNA IMPOTRIVA UCIDERII OAMENILOR, de aceea urasc toți dictatorii, pe Stalin, Hitler, Polpot, Ceausescu, Putin…!!!!!!

De asemenea urasc bolsevicii si comunistii care au omorit cel puțin 120 milioane oameni, in lumea cominista!!!!!!!

Antibasistul 12-03-2014 - 11:14

cu altcineva, nu ultcineva

Tache 13-03-2014 - 09:14

Huhule, hai sa-ti explic altfel. Tu esti antibasist in cazul Romaniei, dar ai fost basist si ai tinut cu basistii libieni, cu basistii egipteni, cu basistii sirieni, cu basistii tunisieni. Tunisia a scapat ieftin, in Libia este dezastru total, continua macelul si la ora asta, dar nu se mai spune nimic, in Egipt este catastrofal, iar acum o saptamana au mai fost decapitati niste crestini prin Siria. Tu ai sustinut diversiunea si agresiunea ascunsa impotriva acestor tari, prin postarile tale pe acest forum. Poate lupta impotriva dictatorilor, indiferent de circumstante, nu este intotdeauna un lucru bun ?

Gadaffi a fost omorat pentru ca vroia sa introduca Lira aur, ca moneda a intregului continent african. Vroia sa unifice Africa, dar sub comanda sa, finanta investitii economice peste tot in Africa si puterea financiara de la Londra nu a putut tolera asta. A fost omorat in cel mai josnic mod cu putinta.

Despre Vlad Putin cu alta ocazie…

Antibasistul 13-03-2014 - 09:30

Daca o iei asa, toți dictatorii au fost buni, ca Gadaffi, desi au fost cei mai mari criminali din Istorie! EU URASC CRIMINALII DICTATORI!

Sa fim ințelesi, nici mie nu-mi place marea ticalosie a masonilor, condusi de evrei, care dicteaza in finanțele lumii si-n politica lumii!

Antibasistul 12-03-2014 - 23:27

pardon, nu parton

Pungescu Gazian 12-03-2014 - 23:50

palton, nu piramidon

UnUL 12-03-2014 - 23:50

Iarăși tâmpenia cu 120 de milioane.? Ți-am mai explicat de vreo 5 ori
Stéphane Courtois, autorul „Cărții Negre a Comunismului” și unul dintre cei mai mari specialiști mondiali în problemele dictaturilor comuniste (alături de Vladimir Tismăneanu!) vorbește de un număr total de 94 de milioane de morți fără să fie numărate și „decesele în exces” (scăderea p o p u l a ț ie i cauzată de scăderea natalității). Numărul de decese dat de Courtois este urmatorul:
• 65 de milioane în Republica P o p u l a r ă Chineză
• 20 de milioane în Uniunea Sovietică
• 2 milioane în Cambodgia
• 2 milioane în Coreea de Nord
• 1,7 milioane în Africa
• 1,5 milioane în Afganistan
• 1 milion în statele comuniste din Europa de Est (aici, poate, cifra este prea mică, cred că cifra reală ar putea fi dublă!)
• 1 milion în Vietnam
• 150.000 în America Latină
• 10.000 de decese în urma acțiunilor mișcărilor comuniste internaționale și a partidelor comuniste care nu erau la putere.

digital 12-03-2014 - 23:54

UnUL
12-03-2014 at 23:50

da curtoa ăsta, i-a dat numere și măttii?!
că văd că le cam are cu număratu!
le dă cam rotunde, băiatu ăsta, nu ți se pare?!

UnUL 12-03-2014 - 23:58

Pune tu numărul zecilor și unităților, dacă le știi pe toate, Degețel!

salut 13-03-2014 - 00:01

Fereste-te de prostul care a citit o carte! Nici aia intreaga!

salut 13-03-2014 - 00:15

Ca tot veni vorba de…”anticomunism” (adica un alt mod al capuselor puturoase de a suge societatile in care traiesc):

„În incompatibilitate au fost şi senatorii Sorin Ilieşiu…[ANI]”
Chiar daca ANI e o institutie abuziva, redundanta si politizata, totusi acest Iliesiu ere mare „anticomunist”. „Anticomunist” cu doctorat (pe bune, chiar daca va cracanati de uimire!).
Anticomunist, neanticomunist, doctorat, nedoctorat, senator, nesenator….”ciordica mica te ridica”!
Hehehe !

UnUL 13-03-2014 - 00:39

SALAUD, AI VREA TU SĂ AI ATÂȚIA DOLARI ÂN PORTOFEL CÂTE CĂRȚI AM CITIT EU. N-AR MAI TREBUI SĂ SPELI WC-URI.

digital 13-03-2014 - 00:42

UnUL
13-03-2014 at 00:39

da mă boule, în timp ce le citești, le și scrii, oi fi vreo imprimantă setată pe infinit!
mai du-te dreq de handykapat împuțit!

UnUL 13-03-2014 - 00:50

Nu, tâmoițel. citesc unele și scriu altele. Cum desigur habar n-ai, se spune pe drept cuvânt că o carte se face din cărți – evident, nu din cărți copiate copy-paste ca în cazul lui Ponta și a altora.

salut 13-03-2014 - 01:00

N-ai de unde sa stii nici cati dolari am in portifel, nici daca spal WC-uri, in schimb ca esti necitit se vede la fiecare postare.

Ultima data ai postat ceva produs de capul tau acum vreo doua luni, niste versuri tampe, de handicapat mintal : „foaie verde de dudau/ma-ntalnii cu cacarau”. „cacarau” fiind Antonescu, intre timp, pentru tine, devenit „Crin” cel dezirabil ca a intors Chiorul foaia.

In rest, fel de fel de „servite” din care nu pricepi nimic, copy/paste, ii mai numeri scuipatii lui Huhu…chestii d’astea care la Sluj-Napoca, acolo, intre slugi, or fi definite ca fiind „telectuale”.

Nici macar la injurat nu ai talent; pana si aici esti handicapat, desi te strofoci!

digital 13-03-2014 - 01:03

UnUL
13-03-2014 at 00:50

hai marș la culcare, că nu mai termini de scris cartea cărților!

UnUL 13-03-2014 - 01:05

Salaud, cred că îmi citești postările selectiv, adică numai pe cele în care te înjur. Oricum nu voi relua o discuție idioată (idioată din partea ta!) pe care am avut-o deja. Mă duc să fac nani.

salut 13-03-2014 - 01:11

Tu ce vrei sa spui, ca mai recent ai produs postarea aia de handicapat frustrat ca au si altii drept de vot, nu-i asa?
Imbecilitatea aia ai produs-o mai demult, ramolitule, nu-ti mai aduci aminte? Te bucuri ca nu m-am luat de ea? Ce dreaq sa discut la ea? Cat de bolnav esti?

Antibasistul 13-03-2014 - 07:07

Curtois e un jiidan mincinos-hoț!

UnUL 13-03-2014 - 07:30

Salaud, eu nu vreau s[ spun nimic, discuția pe tema asta am încheiata-o de mult, ca de altfel majoritatea discuțiilor cu tine; îmi rezerv doar dreptul să te trimit la naiba din când în când când sari peste cal cu nesimțirea – și din păcate o faci foarte des.
În rest, mi se pare mai interesant pentru toată lumea să reproduc niște articole inteligente și la obiect care ne mai scot din atmosfera de latrină dată de postările duhnitoare ale unora ca tine. (Probabil ești prea impregnat de mirosul WC-urilor pe care le cureți prin America ca să poți ieși din acest tip de atmodsferă)

UnUL 13-03-2014 - 07:31

Evident : „să spun” și „încheiat-o”

Antibasistul 13-03-2014 - 08:39

Basistule un NUL, ESTI NEBUN, explica cum pot eu curața WC-uri in SUA in timp ce eu traiesc fara intrerupere in sudul Transilvaniei!!!!!!!!

Antibasistul 13-03-2014 - 08:44

Aha basistule un NUL, acum vad ca te-ai adresat lui Salut, privitor la WC-uri.

PS. Mai degraba speli tu WC-uri la UBB, postarile tale te dau de gol!

UnUL 13-03-2014 - 08:51

@Bășinel, cu fiecare postare te faci tot mai mult de cacao, las-o moartă!
Tu nu speli nimic, tu nu lucrezi nimic, trăiești din apartamentele din banii furgăsiți prin Australia; de aceea ai și vreme să stai zi și noapte pe forum: îți mai rotunjești nițeluș veniturile și din postări,

Antibasistul 13-03-2014 - 09:34

De vreo trei ori ți-am spus ca nu-s platit pentru postari, e munca voluntara, e un hoby!

UnUL 13-03-2014 - 10:17

@Bășinel
Înseamnă că e trist. Dacă scriai toate imbecilitățile toxice pe care le scrii pentru bani, măcar aveai o justificare – nu o scuză. Dar dacă nici nu ești plătit…. !

Antibasistul 13-03-2014 - 23:38

un NUL nebunul, chiar ESTI NEBUN, cum e posibil sa fi adus apartamentele din Australia?

UnUL 13-03-2014 - 23:41

@Bășinel,ți-am spus că ești idiot și nici măcar nu știi să citești. Eu spuneam că ai furat bani din Australia ca să-ți cumperi apartamente în România.

Antibasistul 13-03-2014 - 23:51

un Nul basist fara creier, banii nu-i am din Australia, si nu-s furați, am acte ca-s ciștigați CINSTIT, NU FURAȚI CA BOII BASISTII, scrie aici numele tau adevarat si domiciliul, SA TE DAU IN JUDECATA!!!!!!!

Antibasistul 13-03-2014 - 23:53

basistii cu un i

UnUL 13-03-2014 - 23:53

Și cum dreak poți câștiga în România bani cinstit ca să-ți cumperi 10 apartamente? Predând psihologie – pentru care pretinzi că ai calificare? Mira-m-ar !

urbos 13-03-2014 - 23:56

Cum o fi sa fii bugetar toata viata si sa-ti iei 300 de hectare ma lepadatura blestemata?

UnUL 14-03-2014 - 00:01

Și cine e, mă rog, bugetarul ăla care și-a luat din salariu 300 de hectare?
Că eu abia am reușit să-mi iau într-o viață, un apartament de 3 camere; iar eu am avut, în calitate de cadru universitar, un salariu mai mare ca majoritatea bugetarillor.

Antibasistul 14-03-2014 - 00:01

Acum am cetațenie austriaca, am lucrat si economisit bani in Viena, Austria, retardatule basist un NUL!

UnUL 14-03-2014 - 00:05

Mda, în Austria se pot economisi bani, deși prețurile sunt destul de piperate; dar mă întreb ce a putut face în Austria unul cu masterat în psihologie.

UnUL 14-03-2014 - 00:07

În plus, am o nedumerire : să nu-mi spui că tu, care vorbești și scrii extrem de rudimentar românește, te descurci în engleză și germană.

Antibasistul 14-03-2014 - 00:09

Basistule un NUL, imediat dupa 1989 am venit in Romania cu 10 000 $.
Atunci un apartament de doua camere comfort 1, in Bucuresti se vindea cu 1000$=100 000lei!!!!!!

Antibasistul 14-03-2014 - 00:13

Dobitocule un NUL, in Australia am facut cursuri intensive de engleza la Universitate, si am fost angajat ca translator NUMAI DUPA UN EXAMEN!

Antibasistul 14-03-2014 - 00:21

un NUL nebunul, afirmi ca vorbesc si scriu romaneste extrem de rudimentar, ESTI NEBUN, ca toți basistii, oricine citeste postarile mele poate vedea ca scriu foarte bine in l. romana!

IDIOTULE BASIST, CIND M-AI AUZIT VORBIND ROMANESTE? Vorbesc foarte frumos, fara accent strain!!!!!!

PS, vorbesc cursiv, fluent l. germana!

UnUL 14-03-2014 - 00:21

Bun, să admitem (deși am unele îndoieli) că știi engleză. Dat mă întreb cum ai putut fi traducător când nu știi română.

Antibasistul 14-03-2014 - 00:43

Stiu romana mai bine ca toți basistii tai, impreuna!

Antibasistul 14-03-2014 - 00:49

Basistule un NUL ai dovedit inca o data ca esti un mare ignorant, nu sti nici diferența dintre traducator si translator!!!!!!!

Eu am fost translator, doar oral traduceam!

Traducatorul traduce mai mult in scris!!!!!!!!!

UnUL 14-03-2014 - 06:57

Fie cum spui; oral nu se „vedea” că scrii „miau spus”, ca pisica.

UnUL 14-03-2014 - 07:07

Oricum, se pare că tu ai fost dintre cei care au șters-o din România înainte de 89 ca să trăiască mai bine și acum se dau mari patrioți. (La fel face acum și Salaud.) Eu puteam rămâne nu o dată în străinătate, dar am considerat că sunt mai util aici, pentru studenții mei.
Să nu mă înțelegi greșit: consider că fiecare are dreptul să plece, dacă se gândește doar la propria lui bunăstare, și românii vor emigra încă cel puțin 100 de ani de acum înainte, până când nivelul de trai din România va ajunge la cote decente; dar atunci să nu facă pe marii naționalisti și patrioti.

Antibasistul 14-03-2014 - 08:47

Da esti util aici, pentru studenții tăi, ca portar la UBB!

UnUL 14-03-2014 - 08:56

Părerea ta, care nu face doi bani față de cea a studenților mei.

Antibasistul 14-03-2014 - 09:05

DA studenții TAI CARE TREC, ZILNIC, pe linga ghereta ta de portar!,

UnUL 14-03-2014 - 10:20

Fie cum zici tu. tâmpițel, nu o să mă mai cert cu tine pe tema asta. Și nu prea îmi pasă de părerea ta. Am vrut doar să clarific lucrurile. Dixi et salvavi anima mea.

UnUL 12-03-2014 - 08:54

Un imbecil : Bășinel.

UnUL 12-03-2014 - 11:51

Cam sărăcuț repertoriu, Bășinel! Sărăcuț rău de tot! Puțină imaginație, ce naiba!

UnUL 12-03-2014 - 11:54

Bășinel, repertoriul tău este extrem de sărac, dovedind o lipsă de imaginație crasă. Ți-aș spune să mai schimbi repertoriu, dar pentru așa ceva ai avea nevoie de imaginație și creier, două elemente care ție îți lipsesc cu desăvârșire.

Antibasistul 12-03-2014 - 14:26

Te inseli amarnic, nu e sarac, eu scriu comentarii foarte scurte pentru ca SA NU MA OFTIC cind sunt taiata!

UnUL 12-03-2014 - 23:58

@Bpșinel
Mamaia nu ești, doar tataia ?

Antibasistul 13-03-2014 - 00:20

Cac vesnic pe basistii retardați un NUL, si pe magarul Gazian, ptiuuuuu!!!!!!!

Antibasistul 13-03-2014 - 00:20

Ma cac…

UnUL 13-03-2014 - 00:41

Căcăciosul Bășinel – zis și Cufurel – iar are o criză de colită.

Antibasistul 12-03-2014 - 14:26

TAIATE

Pungescu Gazian 12-03-2014 - 23:48

tataie

Antibasistul 12-03-2014 - 23:47

Handicapați. retardați, idioți, cretini: BASISTII.

UnUL 12-03-2014 - 23:51

Te-ai dezlănțuit? Calmantele, repede!

Antibasistul 13-03-2014 - 00:27

Calmantele-s epentru chior. la toamna!!!!!!!!

UnUL 13-03-2014 - 00:44

Puișpr, oamenii sănătoși la cap și nervi n-au nevoie de calmante, ci doar „zăltații„ ca tine.

salut 13-03-2014 - 00:49

Tu ai avea nevoie de extrem de multe excitatnte, la cat de incet esti.
Cum zicea ardeleanul cand a venit cu punga goala de la cules de melci: „si melcul,… tzusht ! „

UnUL 13-03-2014 - 00:53

Noi ardelenii suntem în general înceți, dar compensăm cu alte calități pe care nu le mai enumăr aici pentru că le-am menționat deja cu ocazia unei polemici cu Tăchiță.

digital 13-03-2014 - 00:56

salut
13-03-2014 at 00:49
păi nu știai?!
mai nou, clujenii s-au emancipat, merg la cules de melci cu un echipaj de la poliție, iar când găsesc câte un melc strigă toți: FREEZE!!!!

digital 13-03-2014 - 00:58

UnUL
13-03-2014 at 00:53

în general, voi clujenii sunteți niște mari boi!

UnUL 13-03-2014 - 01:00

Degețel, tu când ești îmbibat cu palincă nici nu vezi melcii, char de ar fi de mărimea unui camion. (???!!!)

UnUL 13-03-2014 - 01:01

Boi să culeagă melci n-am mai văzut, Degeței, o fi ceva invenție recentă.

Antibasistul 13-03-2014 - 07:55

Suna mai bine asa:
Soția unui ardelean i-a zis soțului, mă Ioane du-te mă la cules melci ca mi-a vecina ca-s cumparați cu bani frumoși de o firmă.

A plecat ardeleanul la cules melci cu o punga de nailon, s-a intors cu ea goala.

Nevasta l-a intrebat de ce e punga goala,
Ion i-a zis ca de cite ori intindea mîna sa prinda melcii, melcii țușt…!

UnUL 13-03-2014 - 08:45

@Bășinel
Cu tine se întâmplă miracole: ai izbutit să scrii în aceeași postare „i-a zis”, „du-te”, „mi-a” (ZIS, presupun!!), „ca-s”, „s-a intors”, „i-a zis” – TOATE CU CRATIMĂ!!!! Măi, să fie! Cred că ai intrat în anul morții !!

Antibasistul 13-03-2014 - 08:54

Tu ai intrat in anul morți pentru ca esti boșorog!

Antibasistul 13-03-2014 - 08:57

Precizare: un NUL e ardeleanul care s-a dus la cules merci!

Antibasistul 13-03-2014 - 09:43

melci, nu merci

UnUL 13-03-2014 - 10:07

@Vezi, Bășinel, dacă scrii prostii începi să te bâlbâi în scris.
În ce privește moartea, nu e neapărat în funcție de vârstă. Personaje veninoase ca tine fac adesea septicemie din cauza veninului din sânge și mor relativ tineri.
Eu , cum ți-am mai spus, am făcut înțelegere cu „doamna cu coasa” să mă lase cel puțin până la 95 de ani, eventual până la 100, dacă sunt cuminte. Și sunt.

UnUL 13-03-2014 - 01:02

Mă duc să mă culc că n-o să-mi pierd noaptea cu idioți ca voi.

digital 13-03-2014 - 01:04

scrie o carte, în timp ce dormi!
scrieri alese, tâmpitule!

UnUL 13-03-2014 - 01:10

Dacă voi reușiți să scrieți cărți în somn meritați premiul Nobel, dar sunt convins că nu scrieți nici când sunteți treji; postările aste idioate sunt performanța voastră supremă în materie de scris.

Antibasistul 13-03-2014 - 07:29

Șase dictatori: Stalin, Hitler, Mao, Polpot, Ceaușescu, Băsescu!!!!!!!!!

UnUL 13-03-2014 - 07:32

Bășinel, ai un umor nebun: involuntar, din păcate.

Antibasistul 13-03-2014 - 08:35

Daca nu era scummpul tau stapin Basescu in lista dictatorilor, LUAI IN SERIOS, bineințeles!!!!!!!!!

UnUL 13-03-2014 - 08:46

Mda, atunci lista avea o brumă de logică, dar așa e doar hilară.

Tache 12-03-2014 - 07:49

Antibasistul trebuie NEAPARAT trimis in Orientul Mijlociu, acolo unde a triumfat DEMOCRATIA, pe care a strigat-o din toti bojocii….

Este NORMAL ca cei care proiecteaza o casa sa si locuiasca o zi in ea…

Nu am absolut NICIO legatura cu moartea lui Antibasistul in Orientul Mijlociu !!

Antibasistul 12-03-2014 - 14:28

Citeste mai sus, raspunsul meu la acuzațiile tale absurde!

Antibasistul 12-03-2014 - 23:42

Tu TACHE TREBUIE NEAPARAT SA FI TRIMIS IN ISRAEL ACOLO A IMVINS DEMOCRATIA, EVENTUAL SA PAȚESTI CE-MI DORESTI TU MIE, SA TE INTORCI DE acolo cu PICIOARELE ÎNAINTE, adica sa cazi tu in gropa ce mi-ai sapat mie!!!!!!!!

Pungescu Gazian 12-03-2014 - 23:49

🙂

UnUL 13-03-2014 - 00:40

Căcăciosul Bășinel – zis și Cufurel – iar are o criză de colită.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult