Acasa InternationalExterne Moscova îşi ia amploare la ordinul lui Medvedev

Moscova îşi ia amploare la ordinul lui Medvedev

scris de Ștefan Constantinescu
3 afisari

Capitala Rusiei îşi va extinde suprafaţa de aproape două ori şi jumătate. Ideea îi aparţine preşedintelui Medvedev care vrea să mute instituţiile de stat dincolo de actualele limite ale metropolei, sufocate de creşterea permanentă a populaţiei şi a numărului de maşini.

Moscova noaptea

foto: wiresmash.com

Analiştii economici ruşi, citati de RRA, se aşteaptă ca în acest nou oraş al oficialităţilor să se mute aproximativ 200 de mii de oameni funcţionari federali cu familiile şi personalul auxiliar. Dar efectele acestui exod ar putea fi minime pentru decongestionarea Moscovei care cu 11 mii de locuitori pe kmp. Este unul din cele mai aglomerate oraşe din lume.

Moscova nu este doar unul din cele mai scumpe ci şi unul din cele mai bogate oraşe din lume şi nu este de mirare că numărul maşinilor creşte cam cu 900 de mii pe an. În ultimii 5 ani ele mărindu-se cu 45%, ajugând astăzi la aproximativ 5,5 milioane.

Adăugând la acestea cele vreo trei milioane din regiunea Moscovei şi din alte regiuni, reiese că infrastructura stradală prevăzută pentru 3, 4 sute de mii de maşini este supusă zilnic invaziei simultane a unui număr dublu de vehicule.

Luna trecută preşedintele Medvedev a propus extinderea teritoriului capitalei pe seama regiunii Moscova, practic construirea unui oraş satelit unde să fie mutată, la un moment dat, instituţiile de stat şi va fi creat un centru financiar internaţional. Răspunzând înaltului ordin, autorităţile Moscovei şi regiunii Moscova, altfel rivale, au încheiat în timp record negocierile prin delimitarea teritorială, astfel încât Moscova a primit de la regiune 144 de mii de fectare, ceea ce îi va mări suprafaţa de 2,4 ori la 251 de mii.

Aici va fi construit de la zero un oraş nou de două milioane de locuitori, cu o infrastructură modernă şi care, afirmă idilii Moscovei, va schimba vectorul însuşi al dezvoltării metropolii ruse pentru următoarele decenii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult