Acasa InternationalExterne Moscova nu vrea NATO in Arctica

Moscova nu vrea NATO in Arctica

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Arctica poate fi explorata si in absenta NATO, considera presedintele rus Dmitri Medvedev. Putem sa ne descurcam si fara Alianta Nord-Atlantica printre ghetari, a raspuns Medvedev la intrebarea unui ziarist in cadrul unei conferinte de presa sustinute in finalul convorbirilor purtate miercuri cu premierul norvegian Jens Stoltenberg, transmite ITAR-TASS, citata de Moldpres.


Bogatiile naturale din zona arctica nu au nicio legatura cu blocul nord-atlantic, a opinat liderul de la Kremlin, adaugand ca aceasta este o zona de cooperare economica in care factorul militar trebuie exclus, deoarece ar crea probleme suplimentare. Presedintele rus Dmitri Medvedev s-a intalnit cu premierul norvegian Jens Stoltenberg miercuri la Murmansk pentru a semna un acord privind delimitarea granitei maritime a zonelor economice exclusive intre Rusia si Norvegia in Marea Barents si Oceanul Arctic, punandu-se astfel capat unei dispute ce dureaza de 40 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult