Acasa InternationalExterne Moscova se teme de cutremurele româneşti

Moscova se teme de cutremurele româneşti

scris de M.A.
3 afisari

Oameni de ştiinţă ruşi prevăd un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter la Moscova, care va veni din Vrancea.Seismograf

foto: 2space.netO declaraţie în acest sens a fost făcută marţi de Evgheni Rogojin, directorul Institutului pentru Fizica Pământului de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei, relatează portalul Life News. Moscova este foarte rar zdruncinată de un cutremur şi niciodată de mai mult de 4-5 grade, iar atunci când se înâmplă – cam o dată la 30 de ani – evenimentul seismic vine de regulă dinspre Carpaţi, mai exact din România, scrie publicaţia online menţionată. Ultima oară Moscova a resimţit cutremurul din 1977 din România, care a avut o magnitudine de 7,3 grade pe scara Richter, transmite Agerpres. În prezent, Pământul se confruntă cu o activitate seismică ieşită din comun, iar o dovadă în acest sens ar fi seismele din Japonia (2011), Chile (2010), Sumatra (2004-2005).

Deşi a ezitat să spună o dată exactă a viitorului cutremur ce va zdruncina Moscova (via Carpaţi), academicianul rus a lăsat să se înţeleagă că acest eveniment s-ar putea întâmpla în următorii zece ani sau, poate, chiar mai devreme.

1 comentariu

cotoi motan 15-03-2011 - 14:42

moscova, ca si ceilalti detinatori de arme nucleare , doresc de mult sa inchida , atit cernavoda cit si facilitatile de la feldioara…hahahaha…ar trebui sa-i sugeti simort kariciul lui ceausescu, care v-a inzestrat cu cernavoda care nu poate produce accidente masive fiindca uraniumul nu este imbunatatir decit de 3,5 -3,8 ori …nu ca al ceilalti 45 – 75 de ori. centralele gen cernavoda au fost interzise dupa ce s-a constatat ca pot fi utilizate la priducerea de arme ….vvezi ce se produce la feldioara…neam de prosti..nici macar nu stiti ce avetri dobitocilor !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult