Acasa InternationalExterne Moscova vrea să ştie cine ce citeşte şi ascultă pe Internet

Moscova vrea să ştie cine ce citeşte şi ascultă pe Internet

scris de M.A.
2 afisari

„Demult era timpul pentru o monitorizare pe ansamblul ţării pentru a afla cine ce citeşte, ascultă sau vizionează”, spune ministrul de Interne de la Moscova.

Moscova vrea sa stie cine ce citeste si asculta pe Internet

Moscova vrea sa stie cine ce citeste si asculta pe Internet

Astfel, potrivit lui Raşid Nurgaliev, este important să fie studiate în special preferinţe muzicale ale tinerilor.

„Astăzi au fost date uitării romanţele, valsurile, tot ceea ce ne unea odată, originile şi rădăcinile noastre comune”, a adăugat Nurgaliev, într-o reuniune a Comisiei pentru combaterea extremismului, ce a avut loc la Moscova, transmite Moldpres, citând agenţiile de presă ruseşti.

Comisia interministerială pentru combaterea extremismului a fost creată recent printr-un decret al preşedintelui Dmitri Medvedev, care l-a numit pe Nurgaliev în fruntea acesteia.

„Am făcut deja modificări la legea federală privind mass-media, iar unele site-uri Internet vor fi incluse în categoria media”, a spus ministrul rus, care pledează ca organele competente să „monitorizeze preferinţele în materie de artă ale tinerilor”.

De asemenea, oficialul de la Moscova a mai spus că, în Rusia, există aproximativ 7.500 de site-uri extremiste, subliniind necesitatea elaborării unor măsuri complexe destinate să limiteze activităţile unor astfel de site-uri Internet.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult