Acasa InternationalExterne Motiunea de cenzura impotriva unui ministru al cabinetului Berlusconi a cazut

Motiunea de cenzura impotriva unui ministru al cabinetului Berlusconi a cazut

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Camera Deputatilor din Italia a respins miercuri motiunea de cenzura contra subsecretarului de la Justitie Giacomo Caliendo, membru al guvernului condus de Silvio Berlusconi, indepartand astfel riscul unei demisii a executivului.

Potrivit Agerpres, motiunea de cenzura a fost respinsa cu 299 de voturi – din partea Partidului Poporului si Libertatii a lui Berlusconi si a aliatului sau Liga Nordului – plus 75 de abtineri – disidenti din PDL si centristi; 229 de deputati ai opozitiei de stanga, in special, democratii, au votat pentru. Rezultatul votului a suscitat aplauze.

In timpul votului, Berlusconi nu a schimbat nici macar o privire cu fostul sau aliat Giafranco Fini, presedintele Camerei, care a rupt saptamana trecuta in mod spectaculos relatiile cu premierul dupa 16 ani de alianta.

In urma acestei rupturi, 33 de deputati ai PDL, aliati ai lui Fini au parasit partidul pentru a forma Viitorul si Libertatea pentru Italia (FLI), subminand majoritatea de guvernamant. Un scenariu similar s-a produs si in Senat unde rebelii au format un grup din 10 parlamentari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult