Acasa InternationalExterne Motivele pentru care unele victime s-au urcat în avionul doborât în Ucraina

Motivele pentru care unele victime s-au urcat în avionul doborât în Ucraina

scris de Z.V.
7 afisari

În afara celor 15 membri ai echipajului avionului Malaysian Airlines, care zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur, doborât în estul Ucrainei, celelalte 283 de victime s-au urcat în avion din diverse motive. Iată câteva dintre ele, povestite de apropiaţii lor.

Cor Pan, un tânăr olandez plecat în vancanţă în Malaezia alături de prietena sa Neeljte Tol, a postat pe o reţea de socializare, chiar înainte de a se îmbarca, o fotografie cu avionul în care avea să călătorească, glumind pe seama dispariţiei acestuia. Prietenii au comentat urându-i vacanţă plăcută.

Malaieziana Yuli Hastini, în vârstă de 44 de ani, a plecat alături de soţul său olandez, John Paulisen, de 47 de ani, şi de cei doi copii ai lor, să viziteze mormântul mamei sale din Solo, Malaezia, la a cărei înmormântare nu a putut ajunge, la finele anului treuct. Familia vizita localitatea natală a lui Yuli o dată la doi ani.

Profesoara australiană Francesca Davison şi soţul său, Liam, se întorceau acasă după o vacanţă în Euopa. Frankie, aşa cum îi spuneau colegii, avea 54 de ani şi preda literatură şi științe umaniste la Toorak College din Victoria.

Însoţitorul de zbor Sanjid Singh locuia cu soţia şi cu fiul de 7 ani în Kuala Lumpur. Îşi dorea foarte mult să ajungă acasă mai devreme, pentru a merge să îşi viziteze părinţii, în Penang, aşa că a făcut schimb de tură cu un coleg petru a lua zborul MH17 spre casă. Cu câteva luni înainte soţia sa făcuse un schimb de tură similar, care i-a salvat însă viaţa. Trebuia să fie în avionul care a dispărut în drum spre Beijing.

Joep Lange, un cunoscut cercetător olandez, specializat în terapii pentru bolnavii de SIDA, se afla în drum spre o conferinţă în Melbourne. Fost preşedinte al International AIDS Society, Lange a fost descris anterior drept una dintre cele mai strălucite minţi ale cercetării mondiale.

Britanicul Glenn Thomas, fost jurnalist şi coordonator al biroului de presă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se afla, la rândul său în drum spre conferinţa internaţională pe tema SIDA.

Însoțitoarea de zbor Nur Shazana Mohd Salleh, în vârstă de 31 de ani, îşi dorea să se căsătorească în scurt timp şi credea că luna iulie este una specială. Familia ei a declarat că îşi iubea meseria.

Printre cei aflaţi la bordul avionului se numără şi senatorul olandez Willem Witteveen. Politicianul călătorea cu soția și fiica sa.

Bilanţul victimelor confirmate (după ţara de origine):

Olanda: 189

Malaezia: 44 (inclusiv 15 membri ai echipajului)

Australia: 27

Indonezia: 12

Marea Britanie: 9

Germania: 4

Belgia: 4

Filipine: 3

Canada: 1

Noua Zeelandă: 1

Originea a 4 dintre victime nu a fost declarată.

100 comentarii

Titircă Inimăbună 19-07-2014 - 15:25

sa crape Rusia!

Antibasistul 19-07-2014 - 23:54

TRAIASCA RUSIA, sa crape CONGO!

UnUL 20-07-2014 - 00:11

Deci tu ridici în slăvi Rusia numai așa, de SÂC, ca să-i faci în ciudă cuiva? Dovadă crasă de imbecilitate.

Antibasistul 20-07-2014 - 00:13

Mucles, jigodie naționala!!!!

Antibasistul 20-07-2014 - 00:14

PS. TRAIASCA RUSIA!!!

UnUL 20-07-2014 - 00:18

Mia citește o dată ce scriam mai sus, imbecil infect!

Antibasistul 20-07-2014 - 00:22

Traiasca RUSIA!!!!

UnUL 20-07-2014 - 00:43

Copy-paste 4, vită!

Antibasistul 20-07-2014 - 00:46

Traiasca Rusia, animalule!!!

UnUL 20-07-2014 - 01:01

Copy-paste 5
P,S. Ba să trăiești tu în Rusia, animalule!!!

Antibasistul 20-07-2014 - 05:19

Traiasca Rusia, Animalule basist!!!

UnUL 20-07-2014 - 07:35

copy-paste 6, vită.

UnUL 20-07-2014 - 07:36

P.S. Iar nu te lasă răutatea să dormi?

Antibasistul 20-07-2014 - 08:16

Traiasca Rusia, animalule basist!!!.

UnUL 20-07-2014 - 08:22

copy-paste 8, boule.

Antibasistul 20-07-2014 - 08:59

Securistule basist, zilnic minți, ca toți basiștii!!!!

UnUL 19-07-2014 - 20:23

Guvernul rus, prins când încerca să editeze o pagină de pe Wikipedia despre zborul MH17, doborât în Ucraina, Adevărul, 19 iulie 2014, 11:16 de Daniel Ionascu

Guvernul rus a fost prins după ce a încercat să editeze pagina de Wikipedia care relata despre zborul MH17 al Malaysia Airlines, care a fost doborât în Estul Ucrainei în zona controlată de către rebelii proruşi, scrie The Telegraph.
Un bot de Twitter a fost programat să urmărească modificările aduse enciclopediei online şi a descoperit că de pe adresele IP ale unei entităţi ruse de stat a fost modificată descrierea atacului. Mai exact, un utilizator de internet din cadrul VGTRK – care grupează laolaltă televiziunea şi radioul de stat – a modificat pagina de limbă rusă pentru a scrie că „zborul (MH17) a fost doborât de soldaţii ucraineni“, potrivit sursei citate.
Textul înlocuia o versiune mai veche, scrisă cu doar o oră înainte, care menţiona că avionul a fost doborât de către „teroriştii autoproclamatei Republici Po p u l a re a Donetsk-ului cu ajutorul unui sistem de rachete Buk, pe care teroriştii l-au primit din Federaţia Rusă“. Toate modificările de pe Wikipedia rămân înregistrate, astfel că adresa IP a utilizatorului şi contul de pe care au fost făcute modificările rămân stocate permanent.
Recent, un bot de Twitter a fost creat pentru a monitoriza toate schimbările făcute de către Congresul american şi le transmite imediat pe reţeaua de microblogging. Codul-sursă al proiectului a fost făcut public, ceea ce a permis crearea RUGovEdits, care are acelaşi rol şi monitorizează modificările făcute de autorităţile din Rusia.
Editarea a fost făcută de către RTR, care este un alt nume pentru televiziunea rusă de stat.
Înregistrarea convorbirilor dintre terorişti
Preşedintele american Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden au acuzat ieri că zborul a fost doborât de către separatişti, utilizând tehnică de luptă adusă din Rusia. Obama a afirmat ieri că SUA nu doreşte „să o ia înaintea faptelor“, dar „un grup de separatişti nu poate doborî avioane militare fără echipemente sofisticate – iar acestea provin din Rusia“.
De partea cealaltă, preşedintele rus Vladimir Putin a respins acuzaţiile şi a spus că singurul vinovat este guvernul central de la Kiev.
Acesta a dat publicităţii o serie de convorbiri interceptate între separatişti şi comandanţii lor ruşi, în care se arată că au lovit din greşeală un avion de linie. „Tocmai am doborât un avion. A căzut în apropiere de Enakievo“, spune un rebel. „Piloţii? Unde sunt piloţii?“, întreabă altul, crezând că e vorba de un avion militar, iar piloţii s-au catapultat. „Am plecat să căutăm avionul doborât şi să facem fotografii. Se vede o coloană de fum…“. După ce aceştia stabilesc că este avion comercial, aceştia exclamă mai întâi că sunt spioni, dar pe urmă realizează gravitatea faptei: „Ce dracu căuta să zboare? Suntem în război!“, spun separatiştii.
Cum s-au dat de gol ofiţerii ruşi pe reţelele de socializare
Zilele trecute, separatiştii ruşi au mai doborât o serie de avioane ale armatei ucrainene, atât unul de transport cât şi unul de luptă. Zborul MH17, cu 298 de persoane la bord a fost doborât joi seara în estul Ucrainei, neexistând niciun supravieţuitor. Un român a murit în atac.
Igor Strelkov, alias Girkin, fost luptător rus în anii ’90 în Transnistria s-a lăudat în seara de 18 iulie pe reţeaua de socializare VKontakte că a doborât încă un avion de transport ucrainean. „V-am avertizat, nu zburaţi pe cerul nostru“, a postat el. Apoi, când a devenit evident că a fost ţintit un avion civil, Girkin a spus în următoarele postări că avionul era plin cu cadavre lipsite de sânge şi intrate deja în putrefacţie.

salut 19-07-2014 - 21:19

Kk-mk, Razboi propagandistic. Cu exceptia unei posibile erori, si, in acest caz, orice parte o putea face, daca vorbim despre intentie, trebuie sa raspundem la intrebarea fundamentala : „cui foloseste”?

N-am vazut nici un latrator la comanda basist sa dea cat de cat o explicatie rezonabila cu privire la interesul Rusiei de a porni un razboi pe scara larga acolo. Numai bull-shit-uri cu „visul Rusiei de a cuceri Iuropa” si alte porcarii d’astea, de zici ca toti spalatii aia pe creier au canal direct de comunicatie cu Ribbentrop si Goebbels.
IMBECILI, ca si acest sarac mintal, UnUL.

UnUL 19-07-2014 - 21:37

Păi nu folosește nimănui, cretinule. Rușii le-au furnizat separatiștilor Buk-ul împreună cu personalul capabil să-l manevreze. (Căci, cum spunea domnul Iațeniuk, „pentru a doborî un avion este nevoie de profesioniști, pentru că acest lucru nu poate fi făcut de un grup de „gorile bete”.) Și apoi niște idioți au confundat un avion civil cu un avion de transport militar. Vezi și discuția:
Prima parte
– Numai ce au doborât un avion. Detașamentul lui ”Mineor”. A căzut lângă Enakievo.
– Piloții, unde sunt piloții?
– Au plecat să caute și să fotografieze avionul căzut. Iese fum…
– Cu câte minute în urmă?
– În jur de 30 de minute în urmă?
A doua parte
– Da, maior!
– Deci cei de la postul Cernuhin l-au doborât. Kazacii de la Cernuhino (localitate).
– Avionul s-a prăbușit în regiunea minei Petropavlovska. Am găsit primul mort, e civil.
A treia parte
– Ce-i acolo la voi?
– Mai pe scurt, la sigur e avion de pasageri
– Este multă lume acolo?
– Da. **** Rămășițele au căzut în curțile oamenilor.
– Dar bordul de care este?
– Încă nu am stabilit, încă nu m-am apropiat. Eu doar mă uit acolo unde au început să apară primele trupuri. Acolo sunt bucăți din interior, fotolii, cadavre
– Ceva armament este?
– Absolut nimic, lucruri personale, echipament medical, prosoape, hârtie igienică.
– Documente sunt?
– Da, ale unui student indonez, de la universitatea Thompson.
A patra parte
– Despre acest avion, doborât în regiunea raionului Snejnii –Torez. S-a dovedit a fi de pasageri.A cazut în raionul Grabovo. Acolo sunt o mulțimea de cadavre: femei și copii. Acum kazacii sunt acolo.
– La televizor transmit? Parcă se anunța despre AH-26, un cargo ucrainean, pe care spun că scrie ”Cursă malayesiană”. Ce cauta el pe teritoriul Ucrainei?
– Înseamnă că aducea spioni. Pentru ce să zboare… acum doar merge războiul?
– Am înțeles!
”- Despre acest avion, doborât în regiunea raionului Snejnii –Torez. S-a dovedit a fi de pasageri.A cazut în raionul Grabovo. Acolo sunt o mulțimea de cadavre: femei și copii. Acum kazacii sunt acolo.
– La televizor transmit? Parcă se anunța despre AH-26, un cargo ucrainean, pe care spun că scrie ”Cursă malayesiană”. Ce cauta el pe teritoriul Ucrainei?
– Înseamnă că aducea spioni. Pentru ce să zboare… acum doar merge războiul?
– Am înțeles!”

ValVerde 19-07-2014 - 21:40

Imbecil rumegator !!!
Nimeni intreg la minte nu pretinde ca a fost o actiune deliberata, animal copitat ce esti !!!
„Cui foloseste”?
Mintilor slabe imbibate de prostie conspirationista. Astora le foloseste !

salut 19-07-2014 - 22:04

„“Cui foloseste”?
Mintilor slabe imbibate de prostie conspirationista. Astora le foloseste !” (Vaca Verde)
===========================
Vaco, tocmai l-ai injurat pe NuLuL. Proasta cum esti, poate ca nu tia-ai dat seama dar el a pus vreo nu stiu cate articole „conspirationiste” si tot baga „interceptari” si alte bolnaveli d-astea.

Asa-i ca mi-ai vazut numele si ai sarit ca gaina la flegma, proasto? In principiu, zici tot ca mine, dar ma injuri si vrei sa para ca eu am zis invers. Ia mai citeste o data firul postarilor, proasto, si vezi daca ideea din postarea mea e tocmai aia ca nu pare un act deliberat al rusilor, asa cum mananca kkt si ukrainenii si degustatorii nostri locali de rahatel.

salut 19-07-2014 - 21:57

Imbecililor basisti de mai sus: pai daca a fost o actiune nepremeditata, rahatilor, ce va agitati atat? Faceti spume pe aici, aduceti fel de fel de articole ale altor spalati pe creier, ascultatori de Voce. Voi nu va vedeti mai tampilor?

UnUL 19-07-2014 - 22:04

Facem spume pentru că au murit 298 de nevinovați, animalule!

UnUL 19-07-2014 - 22:05

Și aste pentru că porcii de ruși le-au furnizat ticăloșilor de separatiști niște rachete.

salut 19-07-2014 - 22:19

„UnUL
19-07-2014 at 22:04
Facem spume pentru că au murit 298 de nevinovați, animalule!”
================================
Mancatorule de kkt, de la evenimentul ala si pana azi, au mai murit in lume probabil cateva mii de nevinovati. Si nu te-ai oprit o secunda din rumegat cacarezele oferite de Dementa Sa, Vocea, pentru a deplange soarta astora.

I-M-B-E-C-I-L-U-L-E I-P-O-C-R-I-T !

UnUL 19-07-2014 - 22:27

Dar nu uciși mișelește – și tâmpește,: or fi murit de Sida, ori de cancer – lovite-ar și pe tine! – ori de alte cauze mai mult sau mai puțin „naturale”. Și nu uita, animal fără creier și fără suflet, că în avion erau și vreo 60 de copii!

salut 19-07-2014 - 22:33

I-auzi kktul de om, stabileste el cine a fost ucis „miseleste”, „tampeste” si cine nu !

Motiv sa mai manance niste cacareze emanate de dorsalul Chirorului, sa mai dea niste limbi peste coor.

Mai slugoi imputit, inca vorbesti, jigodie proasta si turnatoare? Auzi, „miseleste, tampeste” …dupa cum stabileste kk-tul de Cluj, intruchiparea PROSTIEI ….

UnUL 20-07-2014 - 00:15

Măi vită cinică și fără suflet, nu știu dacă ai copii – mă îndoiesc, căcă nu știu ce femeie ar suporta o jigodie ca tine și încă să-i mai și facă niște bitangi! – dar dacă ai fi avut ți s-ar fi aflat în respectivul avion mă întreb dacă mai scriai ticăloșiile astea.

UnUL 20-07-2014 - 00:16

„ȘI s-ar fi aflat…”

Antibasistul 20-07-2014 - 00:20

un NUL, mulțumesc ca mi-ai amintit ca si tu esti un bitang!!!

UnUL 20-07-2014 - 00:41

Bășinel, iar te-ai uita în oglindă și transpui asupra altora ceea ce vezi acolo.

Antibasistul 20-07-2014 - 00:43

Vorbeam de tine bitangule, nu de mine!!!

UnUL 20-07-2014 - 00:45

Asta spuneam și eu : vorbeai aiurea.

Antibasistul 20-07-2014 - 05:25

Animalule basist VORBEAM DE TINE, NU AIUREA!!!

UnUL 20-07-2014 - 07:37

Mda: vorbeai de mine aiurea.

Antibasistul 20-07-2014 - 08:53

Basistule, iarasi minți, ca de obicei!!!

UnUL 19-07-2014 - 21:07

Noi interceptări telefonice care dovedesc implicarea Rusiei în doborârea avionului Malaysia Airlines, Adevărul, 19 iulie 2014, 10:49 de Sorin Ghica

Deşi separatiştii proruşi din Doneţk au negat vehement că ar deţine arme capabile să doboare o ţintă aflată la 10.000 de metri altitudine, Serviciul de Securitate al Ucrainei a interceptat mai multe discuţii telefonice care întăresc acuzaţiile potrivit cărora Rusia a furnizat rebelilor sistemul de rachete Buk.
În interceptările telefonice publicate de Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) rebelii proruşi din Doneţk vorbesc despre cum şi unde să amplaseze sistemul de lansare sol-aer Buk-5M, primit din Rusia cu tot cu echipaj, chiar în ajunul doborârii avionului de pasageri din Malaysia, informează Timpul.md. În aceeaşi zi, teroriştii ar fi primit şi trei obuziere autop r o p u l sate „Gvozdika”. SBU a interceptat mai multe discuţii telefonice între rebeli şi ofiţeri ruşi de informaţii, despre sistemul de rachete.
„Oleg” (şeful statului major al aşa-zisei republici p o p u l a re Lugansk) / „Oreon” (ofiţer rus, Direcţia de Informaţii – GRU a Rusiei)
– Un avion a deschis focul în Staniţa, dar a dat greş.
– Foarte bine, ei se răzbună pentru avioanele lor, dar le-au mai rămas câteva zile.
– Avem deja Buk-uri, îi vom doborî.
– Da, ştiu asta.
Ofiţer GRU / „Bureat” (separatist)
– Te ascult, Bureatik
– Auzi, Nikolaevici, unde să o încărcăm pe frumoasa asta?
– Pe care? Pe asta? – Da, pe cea pe care am adus-o. Sunt deja în Doneţk.
– Care B…
– Da, Buk.
– Este remorcată?
– Da, trebuie să o descărcăm ca să o ascundem.
– Este însoţită de echipaj?
– Da, cu echipaj.
– Nu trebuie să o ascunzi nicăieri. Va pleca acum acolo.
„Hmurîi” (lider separatist) / „Bureat”
– Unde eşti? Mi-ai adus una sau două?
– Una singură. A fost o neînţelegere acolo la ei. Nu ne-au trimis remorca. Au descărcat-o şi a trecut pe autop r o p u l sie.
– Cum a trecut frontiera? Pe autop r o p u l sie sau remorcată?
– Singură a trecut hotarul.
– Îţi spun imediat unde să o plasezi. Va pleca împreună cu tancurile regimentului „Vostok”.
„Hmurîi” / Sanîci (separatist)
– Sanîci, unde să-mi aduc Buk-M-ul ca să-l includ în coloană. Va porni cu ai tăi. E remorcat.
– La „Motel”, înainte să ajungi la Gornostaievka.
„Hmurîi” / seapratist
– Ascultă-mă cu atenţie! După rondul de la „Motel”, sună-l pe „Bibliotecar” acolo vei găsi ştii tu ce. Îţi iei numai oamenii care s-au întors, câţi îţi trebuie pentru însoţire. Pe restul îi laşi aici. Vii acolo unde este Pervomaiskoie, să te uiţi pe hartă.
– Am înţeles.
– Misiunea ta e să rămâi în rezervă, plus să asiguri paza chestiei astea pe care tu ai să o însoţeşti. „Ghiurza” tot va fi acolo. În caz de ceva, să mă suni.
– Bine.
„Hmurîi” / „Boţman” (ofiţer GRU)
– Da, Boţman, te ascult.
– Salut, frate, cum îţi merge.
– Nu prea bine, suntem în Marinovka, din cauza asta nu e prea bine. Rezistăm.
– Ce s-a întâmplat?
– Cum crezi? Ne bat cu „Grad-uri” permanent. Abia acum am putut răsufla. Iată am doborât un avion, un Sukhoi. Noi avem „Buk-M”. Ei încearcă să iasă din Zelenopolie, dar trebuie să treacă de mine. Ieri am doborât două avioane Sukhoi, astăzi încă unul. Slava Domnului, azi dimineaţă am primit sistemul Buk-M, ne este mai uşor acum.
– Ce să-ţi spun… Dacă ai nevoie de ceva, să mă suni. Voi veni.
– Mulţumesc, frate. În două ore voi porni spre Doneţk, pentru că am primit încă trei sisteme „Gvozdika”. Le voi aduce aici, pentru că ne e greu cu totul acum.
– Poate să-i acoperim cu rachete „Grad”?
– Problema este că noi Grad-uri avem, dar specialişti în conducerea focului, nu. Asta în primul rând. În al doilea rând, aşteptăm ca Rusia să le f… poziţiile de pe partea ei.
Dovezi acuzatoare
Anterior, SBU a dat publicităţii interceptarea unei alte discuţii telefonice între doi separatişti, discutau despre doborârea avionului malaysian. ”Apelul a fost iniţiat de către Igor Bezler, la ora locală 4.40 (4.40, ora României), la 20 de minute după producerea accidentului. Bezler l-a sunat pe un ofiţer al serviciilor de informaţii ruse, Vasili Gheranin, comunicându-i acestuia informaţii despre doborârea avionului”, a declarat şeful SBU, Valentin Nalivaicenko.
Bezler ar fi afirmat că avionul malaysian a fost doborât de echipa insurgenţilor ”Minera”. Gheranin întreabă ”unde sunt piloţii (insurgenţi)?”. Bezler răspunde că aceştia ”s-au deplasat la locul accidentului să fotografieze avionul. Este foarte mult fum”, a adăugat el, potrivit unei înregistrări audio publicate de SBU. Un sistem Buk poate lovi o ţintă până la 21 de kilometri altitudine, în condiţiile în care culoarul de zbor al avionul Malaysia Airlines MH17 era la 10.000. Miliţiile din Doneţk au negat permanent că ar fi vinovate de tragedia aviatică…

Ionel 19-07-2014 - 21:16

Dovada ca doborarea avionului a fost facuta de ucrainieni sta tocmai in discutia pe care a relatato UnUl:
,,Foarte bine, ei se razbuna pentru avioanele lor doar le-au mai ramas cateva zile.”
Din discutia asta reiese ca separatistii pregateau o contraofensiva care ar fi facut pulbere armata ucraineana. Numai ca tragedia asta blocheaza complect contraofensiva rusilor care in momentul de fata ar duce chiar si la o rezolutie ONU sau niste sanctiuni mai dure din partea vesticilor. E clar ca afost doborat de ucrainieni pentru ca erau in aer in fata armatei ruse.

UnUL 19-07-2014 - 21:27

Atâta ai înțeles tu, și nu că rușii le-au trimis un Buk, cu care aceștia au doborât avionul confundându-l cu unul militar.

salut 19-07-2014 - 21:36

Taci mai papagalule !

UnUL 19-07-2014 - 21:38

Taci tu, măi imbecilule!

Antibasistul 20-07-2014 - 05:33

Imbecil e tac-tu!

UnUL 20-07-2014 - 07:38

Tata, fie-i țărâna ușoara, avea minte cât 10 ca tine.

UnUL 20-07-2014 - 07:39

… și cât 8 ca Salaud.

Antibasistul 20-07-2014 - 08:23

Basistule, iarasi minți, ca toți basiștii!!!

UnUL 20-07-2014 - 08:26

„băsist/băsistă” – copy-paste nr.4158-4159
„iarăși minți” – copy-paste nr 350
„ca toți basiștii” – copy-paste nr. 2437

Antibasistul 20-07-2014 - 08:56

Securistule basist, zilnic minți, ca toți basiștii!!!

Ionel 19-07-2014 - 21:36

Blocarea unei contraofensive rusesti se face cu un scandal international, ce e atata filososofie? Putin i-a lasat pe ucrainieni sa omoare sute de rusi tocmai pentru a justifica o interventie militara ruseasca si tocmai acum pica din cer malaiezienii cu trupa de olandezi zburatori. Si sa stii ca orice Bk poate fi aranjat sa porneasca si singur cu un electronist bun. Adica fraierii de rusi s-au trezit ca au inceput sa zboare singure rachetele lor pentru ca intro zona de conflict exista o infinitate de posibilitati.

UnUL 19-07-2014 - 21:43

Măi cretinache, Bukul a fost adus din Rusia, predat separatiștilor împreună cu personalul care îl deservește (lucru ce reiese clar din interceptări). Și poate îmi explici și mie cum ar fi ajuns la el ucrainienii care să îl saboteze. Și cum poți programa o rachetă cu ore înainte să lovească un avion a cărui traiectorie și oră de trecere nu o știi cu precizie.

salut 19-07-2014 - 21:49

” Si sa stii ca orice Bk poate fi aranjat sa porneasca si singur cu un electronist bun.”

========================

Nu prea. Si CHIAR STIU .

In rest, cu partea cealalta a postarii tale, nu prea sunt de acord. Daca rusii ar fi vrut sa intervina, ar fi facut-o deja. Dar se pare ca dpdv strategic nu prea le iesea socoteala rusilor, asa ca s-au abtinut.
Altii sunt cei ce au nevoie de un razboi major ca de aer; rusilor le convine si situatia si statutul actual.

UnUL 19-07-2014 - 21:53

Scuze, uitasem că ești doctor (ȘI) în balistică! 🙂
Și vezi ce spuneam mai sus !

salut 19-07-2014 - 22:08

Boule, dirijarea unei rachete antiaeriene are de-a face cu balistica cat ai tu de-a face cu profesoratul universitar.
I-M-B-E-C-I-L-U-L-E

UnUL 19-07-2014 - 22:12

Bine, boule, presupun că tu ești șeful sistemului defensiv al SUA și ai sub ordinele tale toate silozurile de racheta, așa că nu voi cuteza să te mai contrazic.

salut 19-07-2014 - 22:25

Ce conteaza ce presupui tu, mai cap de poola?

Esti atat de prost incat nu pricepi ca nu trebuie sa fii manager la Ferrari ca sa intelegi ca un motor de 245 de cai putere NU E UN ADAPOST CARE ARE O HERGHELIE 245 DE CAI in interior.

I-M-B-E-C-I-L-U-L-E

UnUL 19-07-2014 - 22:30

Ia ascultă, gunoi ordinar: ești infect, scârbos, faci pe deșteptul deși ești doar un cretin și scoți pe gură doar kkt. Ia mai du-te și d r a c u l u i !

salut 19-07-2014 - 22:41

Cap de poola, daca tu esti prost ca ceasul inserarii, nu inseamna ca eu „fac pe desteptul”.

Iar despre gunoaie, mai usor cu pianul pe scari, ca mai alaltaieri ai fost – a N-a oara – prins in flagrant delict de furt, jigodie basista.

Asa ca, hotzule, du-te tu si mai pisa-te o data (scris asa, nu „odata”, analfabetule !) pe mormantul lui tac-to ala turnatoaru’ ca daca facea o laba mai departe de ma-ta, nu te carau mustele si forumul era mai aerisit la ora asta.

Antibasistul 19-07-2014 - 22:42

FELICITARI basistule un NUL, tr-ai autodescris PERFECT, nota 10!!!

Antibasistul 19-07-2014 - 22:46

FELICITARI basistule un NUL, te-ai autodescris PERFECT: bou, gunoi ordinar, infect, scirbos, cretin, idiot, retardat, O FACI PE DESTEPTUL!!! FELICITARI!!!

UnUL 19-07-2014 - 22:49

@Salaud
Ce furt, boule? Poate tu te ocupi cu așa ceva prin State, eu nu am astfel de obiceiuri.
Oricum, tu ești ilustrarea celui mai infect tip uman : imbecilul arogant.
Și dacă tu ai fost fătat de o jigodie și ai ieșit din sămânța unei târâturi scârboase, nu înseamnă ce trebuie să arunci cu rahat asupra familiilor – perfect onorabile – ale altora.

salut 19-07-2014 - 21:35

Mda, toata umanitatea a auzit de profesionalismul si „competenta serviciilor de informatii” ukrainene. Hahahaha, te pomenesti ca nici nu au vreun interese sa dea si altora creatiile lor despre „convoarbirile rusilor”. Iar rusii se recomanda la telefon „ofiter GRU, Ghenadi, operatiuni ilegale pe teritorii straine…”

hahahahaha, povesti pentru basisti. Ei le cred, ca Vocea le spune asa ….

Ionel 19-07-2014 - 21:39

Si toate convorbirile astea nu sunt codate si folosesc liniile de telefonie fixa ucrainiene cu factura platita in avans. Bine ca nu au folosit traditionalele telefoane cu manivela.

salut 19-07-2014 - 22:29

😉 AFERIM 😉

UnUL 19-07-2014 - 21:44

Boule, interceptările există, le poate asculta oricine, chiar și cretinii congenitali ca tine

salut 19-07-2014 - 22:11

„UnUL
19-07-2014 at 21:44
Boule, interceptările există, le poate asculta oricine, chiar și cretinii congenitali ca tine”

======================

Mda, si Mos Craciun exista! Pe 25 Decembrie ii urmaresc traseul toate statiile radar din lume. Chiar si NASA.

UnUL 19-07-2014 - 22:50

Tu sigur îl urmărești.

UnUL 19-07-2014 - 21:46

Opinii EVZ
De la Andropov la Putin: Ultimul spasm al unei dictaturi decrepite
Autor: Vladimir Tismăneanu | sâmbătă, 19 iulie 2014

Kremlinologia este din nou la ordinea zilei. Nu este o veste buna. Imi amintesc perfect, era in 1983, in fruntea PCUS si a URSS trona Iuri Vladimirovici Andropov, fostul presedinte al Comitetului de Stat al Securitatii, institutie cunoscuta sub terifiantul acronim KGB
Astazi, in fruntea Federatiei Ruse se gaseste fostul subaltern al lui Andropov, candva locotenent-colonel in KGB si loctiitor al sefului rezidentei din Dresda (pe atunci in ceea ce s-a numit, timp de patru decenii RDG), Vladimir Vladimirovici Putin. Pe 1 septembrie 1983, un avion de lupta sovietic a doborat cursa de pasageri a liniilor sud-coreene (zburul 007) care decolase de la aeroportul Kennedy din New York si se indrepta spre Seul dupa o escala la Anchorage in Alaska. Actuala tragedie, legata direct de interventia rusa imptotriva revolutiei democratice din Ucraina, arata ca regimul Putin aplica si dezvolta strategia terorismului international de sorginte bolsevica. Clasa politica din Romania trebuie sa constientizeze acest lucru inainte de nu fi prea tarziu.
Propaganda lui Andropov a sustinut ca liderul sovietic nu fusese la curent cu decizia de atac. Andropov a murit in 1984. I-a urmat ineptul Konstantin Cernenko, apoi, cu plusurile si minusurile sale, cu consecventele si inconsecventele stiute, Mihail Gorbaciov. Momentul septembrie 1983 este considerat unul de varf, deci de maxima tensiune, in ultima perioada a Razboiului Rece. URSS a sucombat in decembrie 1991. A urmat faza Boris Eltin, apoi, in varii incarnari, ca presedinte ori ca premier, cea lui Putin. Pentru acesta, naruirea URSS a semnificat “cea mai grava catastrofa geoplitica a secolului XX”. Putinismul a insemnat impunerea unei mascate dictaturi a succesorului KGB, noua/vechea politie secreta, FSB. “Ethosul” fesebist este inradacinat in traditia care incepe cu Ceka si cu Feliks Edmundovici Dzerjinski.
Pe 17 iulie 2014, o racheta lansata de separatistii din Ucraina de Est, inarmati de Rusia lui Putin si condusi militar de cetateni rusi, emisarii directi ai lui Putin, a doborat un avion al liniilor aeriene malayeziene, zborul 17, cu 298 de pasageri la bord. N-a supravietuit nimeni. Catastrofa a fost totala. A fost doar aparent o actiune aberanta si absurda. In realitate, precum atatea din actiunile imperialismului rus, sovietic, apoi din nou rus, este vorba de stilul paranoic practicat constant si fara reticente ori scrupule. Asemeni lui Milosevici in relatiile cu Mladici si Karadzici, Putin i-a incurajat, explicit ori subreptice, pe separatistii rebeli. Propaganda putinista a a intrat din nou in transa amintind in mod socant de aceea a lui Slobodan Milosevici, indeosebi a delirantei televiziuni sarbe, in timpul razboaielor de secesiune din fosta Iugoslavie. Se minte in cascada, frenetic si fara rusine. Crescut in atmosfera de minciuni, legende si mistificari a KGB-ului, Putin il idolatrizeaza pe Andropov. Ceea ce se petrece acum in Rusia tine de poate ultimul mare spasm al politiei secrete totalitare. Vetusta si sufocanta, lumea lui Putin apartine unor timpuri apuse. Prevestirea sfarsitului ei poate fi citita de cei care stiu sa citeasca. In fapte, nu in stele.
Iata ce scrie Andrew Nagorski, unul dintre cei mai fini cunoscatori ai Uniunii Sovietice si ai lumii post-sovietice: “When the façade of an authoritarian regime begins to be exposed to the harsh glare of truth, it usually crumbles at some point. That doesn’t necessarily happen immediately or even fast. But both the world at large and the Russians themselves will soon realize that the emperor in the Kremlin has no clothes. Future historians are likely to look at the downing of Malaysian Flight 17 as a pivotal moment in that process.”
http://www.huffingtonpost.com/andrew-nagorski/the-downed-airliner-putin_b_5599912.html
Unde se gaseste Romania in aceasta situatie de criza internationala? Sunt politicienii romani pe masura sfidarilor cu care ne intalnim acum? Inteleg ei, ori cei mai multi dintre ei, mizele vitale ale noilor confruntari? Sunt de acord cu Monica Macovei in ceea ce scrie pe Facebook: “Ponta si PSD ne duc spre ruși, în timp ce alte state NATO și SUA spun că 298 de oameni au fost omorâți cu sprijin rusesc. În Ucraina a avut loc a crimă. 298 de oameni au fost uciși când avionul în care erau a fost lovit de o rachetă trasă de pe teritoriul Ucrainei controlat de separatiștii pro-ruși. Președintele SUA a spus astăzi că nu ar fi fost posibil ca separatiștii pro-ruși să doboare un avion fără a avea armament venit din Rusia și fără ajutorul Rusiei. Tot Președintele SUA a spus „vrem adevăr și justiție”. Uciderea celor 298 de oameni este o crimă împotriva umanității și un act de terorism. Românii, însă, nu au auzit asta de la Ponta și PSD. În vocabularul și mintea lui Ponta nu există cuvintele „adevăr si justiție” și nici intenția condamnării publice a implicării Rusiei în omorârea a 298 de oameni.
Ponta și PSD au avut reacții slabe si penibile, la polul opus reacțiilor SUA și altor state NATO, ceea ce arata încă odată că intenția lor este să ne duca spre ruși. Ministrul Apărării Dușa si PSD s-au bâlbâit, au spus prostii și au mimat o “neutralitate” favorabilă Rusiei. Așa au reacționat și în februarie 2014, când ucrainenii mureau pentru libertate la Kiev.
Moartea celor 298 de oameni nevinovați este consecința directă a modului în care reacționează Rusia atunci când libertatea și democrația se apropie de granițele ei: brutal, prin violență și crimă. Implicarea Rusiei în destabilizarea Ucrainei a dus acum și la uciderea a 298 oameni printr-o lovitură de rachetă. Dictatura nu este o opțiune pentru România, însă se pare că pentru Guvernul Ponta aceasta este opțiunea. Aceasta nu este opțiunea mea și a oamenilor care iubesc libertatea.”

Ionel 19-07-2014 - 22:31

Ce faci acum? Poezii de partid? Astea sunt razboaiele pentru teritorii care intodeauna se lasa cu muuuulti morti si numai cei care nu lupta nu mor cum a fost la diktatul de la Viena cand masoneria si camarila regala a blocat orice urma de rezistenta. Ucraina e un stat artificial si e normal sa se divida si regimul dumitale a avut grija sa avem o armata dezarmata pentru ca stiau bine ca vine un astfel de moment si au stiut bine ce fac cand au dat unitatile la licitatie, au taiat fondurile si au lasat Romania fara aviatie pentru a impiedica recuperarea Buceacului.

UnUL 19-07-2014 - 22:34

Unde vezi poezii, imbecil mic. Este proză, și încă foarte densă, foarte argumentată și logică. (Dar ce știi tu despre logică și despre argumente? Evident – nimic.)

salut 19-07-2014 - 22:56

Mai kktule, tu nu vezi ca nu esti in stare sa spui si sa argumentezi cu cuvinttele tale nici macar o singura idee din ce faci copy paste din toate Excrementele Zilei?
Apoi, ce „logica” verzi tu la Jid-anul ala? Este ca nu l-ai putuit citi, texte lungi, cuvinte multe, nu-i asa?
Hai, poate te-am judecat prea aspru, poate doar prostia ta – incontestabile, adanca, hotarata, ardeleneasca – e explicatia jigodismului tau !
…………………..
Uite, mai boule, „logica si argumentul jid-anului (al carui tata, acum 50 de ani ne invata invers decat acum)”:

„Ministrul Apărării Dușa si PSD s-au bâlbâit, au spus prostii și au mimat o “neutralitate” favorabilă Rusiei. Așa au reacționat și în februarie 2014, când ucrainenii mureau pentru libertate la Kiev.” (Jid-anul Tismaneanu, fiul jid-anului Tortionar stalinist – deci rus – Tizminienscki)

Deci, dupa parerea jid-anului, daca nu latri cum zice ji-danul, esti … (aici incepe lista de etichete, in functie de situatie putand fi : „prorus sau proamerican”, „anti sovietic sau anti american”, „Iuropean sau anti Iuropean”, … )
Si cu voia dumneavoastra, ultimul dintre marile pacate descoperite de jid-an la romani este … antiukraineanita, ca romanii „Așa au reacționat și în februarie 2014, când ucrainenii mureau pentru libertate la Kiev.”.

…………………………………..

Iar sluga imputita, ramane sluga; d-aia Clujul a fost oras de slugi pana au venit „mitiicii” sa-i elibereze, acum MAI PUTIN de un secol.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-07-2014 - 23:07

Nu ar trebui sa fi atat de aspru cu decrepitu !
A reusit sa-l fraiereasca pe papagalul perush care a adus pt. dezaxatul forumului o sticla contrafacuta de Curvoasier de la Duty-Frei Shop de la Aeroportul Ben-Gurion la pret redus ! In istoria moderna ar fi primul reprezentant al poporului ales care aduce o ofranda unui descendent de legionar !
Dar perushul nu este EVREU , nu este nici macar OM !
Este un schizofrenic care face ultimul periplu …
Sta la socri pe Bulevardul Revolutiei , la …perdelute!
Laicsi !

UnUL 19-07-2014 - 23:18

Parpanhelaș, spuneam că îmi lipsești; am mințit.
Și era vorba că am băut o bere, nu un coniac.
P. S. Ca fapt divers, cei mai buni prieteni ai „legionarului” de tata erau un român și doi evrei.

UnUL 19-07-2014 - 23:23

P.S: Ai putea să ai bunul simț să nu îi faci pe alții turnători când tu ești un securist infect, a cărui plăcere e să scormonească prin viața oamenilor – nu contează dacă scoate la iveală adevăruri în care n-ar avea niciun drept să-ți vâre nasul scârbos sau minciuni gogonate.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-07-2014 - 23:32

Ca esti ,,MINCINOS” o stie toata lumea !
Dar ca ai baut Curvoasierul contrafacut si nu-l asociezi cu neurolipticele ,…poate le-a scris altcineva …
DEMENTh SENIL !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-07-2014 - 23:34
- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-07-2014 - 23:37
UnUL 20-07-2014 - 00:07

Cretinache, nu văd legătura. Am băut o bere la aeroport și a doua zi am băut un coniac. Dacă mâine beau o palincă înseamnă că și pe aia am primit-o din Israel?
Și iar mă omori cu link-ri tâmpite, securistul lui pește?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-07-2014 - 10:03

Tu nu vezi nimic din ce nu i-ti convine , alta caracteristica a pedeleprosilor !
Dar ai baut din falsul Curvoasier adus pe NABABUL de la BAT-YAM, care vine incognito in cursa LOW-COST , si sta pe capul a doi pensionari , care au platit si un sejur la Moneasa prin Casa de Pensii si AJUTOR !

AJUTOR pt. MAGNATUL papagal, care a fugit din LUPTA POPORULUI EVREU pt.
SUPRAVIETUIRE ….asemanator cu curvele arabetzilor din teritorii !

UnUL 20-07-2014 - 10:52

Securist infect, nu știu dacă informațiile pe care ți le-au furnizat prietenii tăi din fosta securitate, azi în SRI și SIE sunt adevărate sau nu, și puțin mă interesează. Eu nu am nici timp nici chef să „râm” după informații ca porcul (sau ca Parpanghel. cele 2 fiind sinonime!). Tot ce pot spune e că domnul Tomi e un personaj extrem de simpatic, inteligent și plin de bun simț – ceea ce tu nu vei fi niciodată.
Și nu știu de ce ești obsedat de coniacul pe care l-am băut A DOUA ZI DUPĂ ÎNTÂLNIREA DE LA AEROPORT și de ce faci legătura cu dl. Tomi. Uite, azi am băut niște whisky adus din Canada, și te asigur că nu are nicio legătură cu dl. Tomi.
P.S. Și de ce „luptă a poporului evreu pentru supraviețuire” vorbești? Pentru moment cei vreo 50-60000 de rezerviști mobilizați sunt absolut suficienți ca să pună la punct gunoaiele criminale din Hamas.

UnUL 19-07-2014 - 23:12

Să înțeleg că tu numești kkții duhnitori pe care îi azvârli neîncetat pe forum „argumente”?
Și nu era câtuși de puțin vorba de „a lătra cum vrea Tismăneanu!”ci de a condamna un act condamnabil, un act terorist, cum bine l-a numit președintele Băsescu, care nu se teme de cuvinte și are „cohones” ca să pună punctele pe i.
P.S. Evident, iar ai înțeles aiurea; nu era vorba de nicio „antiukraineanită” ci de aceeași lipsă de coloană vertebrală, de „cohones”, cum spuneam.

Ionel 19-07-2014 - 23:24

Comportamentul las si murdar e specific matrozului si asa sa stii ca nu are lgica sa vorbesti de coloana vertebrala. Culmea , acum se strange tot tribul de interlopi din PDL in Constanta in amintirea spagii pierdute de la Bercea. Faceti comemorarea spagii in frunte cu MeReUuuu si plescaiti in gol cA O TRUPA DE BABE DE LA AZIL.

UnUL 19-07-2014 - 23:30

Poți să-la acuzi de multe pe președinte, dar în niciun caz de lașitate, asta e „calitatea” lui Tonta, alături de mitomanie.

Antibasistul 19-07-2014 - 22:34

un NUL sluga fara minte a lui Basescu, baga-ți in c…r propaganda MINCINOOASA BASISTA, si dispari!!!

UnUL 19-07-2014 - 22:37

copy-paste nr. 64
Și ce are Băsescu cu Ucraina și cu atacul criminal împotriva avionului?

Antibasistul 19-07-2014 - 22:39

Ai gresit numarul!!!
Traiasca cel ce a inventat copy paste-ul!!!

UnUL 19-07-2014 - 22:42

Scuze dacă mi-a scăpat vreuna, dar eu atâtea am reușit să contabilizez.

MI-5 19-07-2014 - 22:07

Constatam dupa postarile lor, ca urbos, salut si antibasistul sunt pro-rusi si anti-americani.
Tot dupa postarile lor constatam ca acesti trei postaci sunt membrii ai PSD.
Deci pesedeul este anti-american.
Ambasada SUA stie?
Cred ca da.

salut 19-07-2014 - 22:12

Care „constatam” mai schizofrenicule? Esti mai multi?

UnUL 19-07-2014 - 22:35

Nu, dar vorbea în numele oamenilor normali de pe acest forum.

Antibasistul 19-07-2014 - 22:38

Tu vorbesti bolnavule anormal basist un NUL?

UnUL 19-07-2014 - 22:41

Evident că eu! Tu și Salaud jucați în cealaltă echipă.

Antibasistul 19-07-2014 - 22:36

Io nu-s pro PSD, io-s pro PLR al lui Tariceanu!!!

UnUL 19-07-2014 - 22:39

Se ortografiază corect „ Cretin Prostescu TRĂDICEANU”.

UnUL 19-07-2014 - 22:40

PLR = Partidul Lichelar de Rahat.

Antibasistul 19-07-2014 - 23:46

un NUL porc securist basist, nu meriți nici macar un scuipat, îți fac o MARE FAVOARE, PTIU!!!

UnUL 20-07-2014 - 00:09

Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2791-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

Antibasistul 20-07-2014 - 05:30

un NUL nebunul basist, mii de scuipaturi pentru tine, ptiu ptiu…!!! Nici , macar, pe astea nu le meriți, nici aerul care-l respiri!!!

UnUL 20-07-2014 - 07:40

🙂
Criză de isterie?

Contra 23-07-2014 - 13:52

Stimata Redactie,
Nu-i mai lasati pe comentatori sa se insulte , deoarece subiectele tratate sunt mult mai importante decat sanii sau fesele unor false starlete! Mai importante si decat biata politichie damboviteana!
Este bine ca articolele dumneavoastra starnesc reactiii: inseamna ca sunt citite si trezesc interes. Cunosc ziare la ale caror articole nu apare nicio reactie, fie ea pozitiva sau negativa! Dar, totusi, sa pastram nivelul!

pathfinder 23-07-2014 - 14:19

Corect!

Antibasistul 23-07-2014 - 14:19

Forumistii nu se insulta, ÎȘI SPUN ÎN FAȚA, ADEVARURI!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult